PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Naprava za prihranek

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
@Energetik81, @bozgom je napisal da lahko pri indukciji in Tv in toplotna ,prišparaš investicijo in to v 5 letih!!. Par postov zgoraj. Tudi pri toplotni sem skeptičen(odvisno od porabnika), jaz ziher nemorem prišparat 2k€ v parih letih, če imam v 5 letih vse skupaj 3k€ elektrike, (50€povp.x12x5=3k€). Mogoče tisti ki razlivate z toplo vodo?

Celo v 10 letih bi zadeva skoraj odplačala, ampak nato bo pa se kaj pokvarilo.
TČ je bila podana primerjava glede na električno gretje. Ne vem no, jaz sem prišparal glede na čisto električno gretje cca. 900€ samo to sezono.
Jaz imam najbolj zanesljivo napravo za šparanje. Vse kar zahteva je, da jo pustim popolnoma pri miru.

Zaprt fršlus od varžeta s tošlnom.
bozgom
Citat:Da varčuješ z električno energijo obstaja ogromno naprav katere preverjeno delujejo. Njihovo delovanje ni skrivnostno ali celo "zavito v meglo". Če jih naštejem nekaj:
namesto klasične žarnice uporabiš led sijalko.
namesto klasične plošča uporabiš indukcijo
namesto klasičnega bojlerja uporabiš boljer s toplotno črpalko
namesto panelnega električnega ogrevanja uporabiš toplotno črpalko
namesto plazme uporabiš LCD televizor
....
Če izvedeš vse to boš garantirano prihranil električno energijo in stalo te bo v rangu nekaj tisoč € več- tam nekje kot tvoja čudežna naprava.
A ti to iščeš zgolj potrditev svojega pisanja? Če je to, potem ti moram pritrditi v tvojem napisanem. V vsem napisanem se 100%, ma kaj 100, 1000% strinjam s tabo. In dodajam zraven (malo izven teme) da se mi ravno iz tega razloga =be tudi za vse pametne instalacije, katere izdelam. Iz enostavnega razloga, katerega si že opisal - za komoditeto rabimo štrom. Na ogrevanju verjetno ne moremo šparati (pustimo vse oblike ogrevanj), če ga zmanjšaš te zebe, tudi žena bo enako pogosto vklopila pralni stroj, pomivalca, peglezn pa šporhet tudi, če nočeš biti lačen. Varčevalo se je v glavnem pri razsvetljavi, tako da se luči izključuje, dima, bla, bla, bla, morebiti še s senčenjem (žaluzije), danes pa, ko so povsod ledice in posledično mikroskopska poraba napram klasiki pa (moje osebno mnenje) se investicija v pametno instalacijo (srednja ocenjena vrednost za povprečno hišo brez stroška zahtevnejše elektro instalacije (spet cca 3 jurje več) je vsaj 5 jurjev) ne more povrniti do smrti, brez da upoštevam še možnost, da odleti kak krmilnik za 500 ojrov Ima pa eno prednost: običajno se v kakem bifeju razkazuje vklope svetil, žaluzij, preko telefona, prijateljem, kolegom. Vendar so te ti ponavadi hitro siti. Vsi ste se spotaknili ob moj post. Vendar recimo bobu bob: če na z moje stani omenjen način zreduciraš delovno moč jo bo števec seveda manj prikazal. Definitivno in brez nakladanja. In seveda, tudi, če namesto tega daš v fasngo manjšo žarnico, je efekt isti. In seveda je konec koncev tudi res, da si se s tem ognil nakupu "čudežne naprave".
In za konec - ni moja čudežna naprava. Omenil sem jo zgolj zato, ker sem zanjo vedel. In res: če nekaj "ustreznih" porabnikov priklopiš na 200 namesto 230V, kaj se v takem slučaju zgodi? Sem kaj nakladal? Ne verjamem v pravljice, sem prestar. In še enkrat, saj imate prav, jaz to zmorem priznati.
Energetik
Citat:TČ je bila podana primerjava glede na električno gretje. Ne vem no, jaz sem prišparal glede na čisto električno gretje cca. 900€ samo to sezono.
kaj imate to za ene bajturine, jaz sem dal za drva minulo sezono 450 evrov. Nekaj m jih še leži na dvorišču. ???
bozgom Napisal:... Drugače pa- pojdi na kašno kmetijo. Tam imajo zaradi oddaljenosti večkrat napetost okrog 200 V pa nekako niso zadovoljni ker plačujejo tako malo za elektriko. Želijo si transformatorsko postajo bliže, da bodo električne naprave normalno delovale. ...

Zakaj pa ne. Samo napetost, namesto da jim jo povišajo, naj jim znižajo na 110V.
Naprave pa naj kupujejo v Ameriki ali pa Kanadi. :evil:
Je pa res, da severno-ameriški elektroni tiktakajo s 60 utripi na sekundo, naši pa samo s 50imi.

LP, steklenicka
LP, steklenička
Rešitev je povsem enostavna- zaporedno vežeš npr. štedilnik in hladilnik, pa pralni in pomivalni stroj, pa svetilko in zvonec pa... problema nobene Hz, elektrike pa prišparaš, da lahko greš dvakrat na leto na Hrvaško.

PS- za ostale: obnoviš kuhinjo on kupiš navaden štedilnik ali indikcijksi štedilnih. Razliko v ceno 150+€ pokriješ v 5 letih.
Katodni TV ti crkne in izbiraš med plazmo in LCD- a ja, je itak LCD že cenejši, pa še manj štroma ti porab. Tako imaš pet let zadovoljstvo za zmanjšanje emisij CO2.
arbajter Napisal:Vendar recimo bobu bob: če na z moje stani omenjen način zreduciraš delovno moč jo bo števec seveda manj prikazal. Definitivno in brez nakladanja. In seveda, tudi, če namesto tega daš v fasngo manjšo žarnico, je efekt isti. In seveda je konec koncev tudi res, da si se s tem ognil nakupu "čudežne naprave".
In za konec - ni moja čudežna naprava. Omenil sem jo zgolj zato, ker sem zanjo vedel. In res: če nekaj "ustreznih" porabnikov priklopiš na 200 namesto 230V, kaj se v takem slučaju zgodi? Sem kaj nakladal? Ne verjamem v pravljice, sem prestar. In še enkrat, saj imate prav, jaz to zmorem priznati.
Tudi za to "čudežno" napravo iz naslovnega posta teme je nekdo slišal. Tudi zanjo veliko ljudi verjame, da deluje.
Električne naprave so grajene za neko parametre. Če te parametre spremeniš se lahko spremeni poraba (nenazadnje- frekvenčni pretvornik spreminja napetost in frekvenco in ob tem lahko prihrani ogromno električne energije). Vendar pa te parametre spreminjaš zato, ker želiš nekaj doseči- zmanjšana poraba je zgolj stranki efekt. Če pa gledaš stanovanje, imaš v njem nekaj motorjev, nekaj grelcev, nekaj svetilk in nekaj elektronskih komponent. Elektronske komponente si itak same znižajo napetost krepko pod 200 V, tako da tam nimaš kaj za eksperimentirati. Grelec mora oddati točno določeno energijo da ogreje medij. Če napetost znižaš bo pač delal dlje časa. Elektromotor potegne tak tok, kot ga zahteva breme. Če je napetost nižja bo pač tok višji. Ostanejo ti torej le svetilke a njih imaš v prostoru toliko kot želiš svetlobe.
Ko si zapisal se ukvarjaš s pametnimi inštalacijami. Torej ti elektrotehnika ni tuja. Imaš kakšno idejo, kako bi takšna naprava lahko delovala, ker samo znižanje napetosti očitno ni dovolj?

PS- pametne instalacije so pač želja naročnika in niso namenjene varčevanju. Tudi Hummer-ja si kdo kupi pa ni ravno varčen pri tankanju.
arbajter Napisal:Energetik
Citat:TČ je bila podana primerjava glede na električno gretje. Ne vem no, jaz sem prišparal glede na čisto električno gretje cca. 900€ samo to sezono.
kaj imate to za ene bajturine, jaz sem dal za drva minulo sezono 450 evrov. Nekaj m jih še leži na dvorišču. ???
Kaj hočeš reči? Jaz pa za štrom za TČ 400€. Če bi namesto TČ imel Eloblock, bi pokuril 1280€.
1 2 3
Iskanje po temi