Imam hišo, novogradnjo skupaj 180m2 v 3 štukih brez Fasade še kakšnih 5 let,streha zelo dobro izolirana, klasična gradnja, okna večina dvo slojna termoglas.
Notri imam talno gretje po celi hiši.
Nisem pa prepričan kakšno oz koliko močno črpalko rabim 9 ali 14 kw ki jo ponuja kronoterm.? (WPLV-09-S1 NT ali WPLV-14-S1 NT)
ima kdo kakšne podobne izkušnje, predlog, nasvet..?
hvala
Zakaj brez fasade? Tla boste morali imeti precej topla za doseganje normalnih sobnih temperatur. V tem primeru skoraj sigurno ta močnejšo 2-ventilatorsko enoto.
Bolje bi bilo kaj prišparati pri sedežni, pohištvu itd pa naredit fasado...
V vsaj 5 letih boste stran vrgli vsaj za 3.000 eur energije ker ni fasade. Ki pa jo bo slej ali prej treba narediti.. visoke obresti!
Potem se vprasajte, zakaj iscete take informacije na forumu, kaj ce bo napacna odlocitev se boste zgovarjali na nekega anonimneza tu gor, da vam je tako svetoval?
Pa se ne ve ne kje je hisa, ne kaksna je.
Lahko da niti omenjeni model 14 ne bo dovolj, kdo ve! Zagotovo pa ne 9.
Taka vprasanja bi jaz nasovil na ponudnika, ce on ne ve bi poiskal drugega ponudnika.. kaj pa Kronoterm, ne naredijo izracuna moci ce jih prosite?
Energetik81 Napisal:Zakaj brez fasade? Tla boste morali imeti precej topla za doseganje normalnih sobnih temperatur. V tem primeru skoraj sigurno ta močnejšo 2-ventilatorsko enoto.
Bolje bi bilo kaj prišparati pri sedežni, pohištvu itd pa naredit fasado...
In pa tudi nabavna cena močnejše TČ precej višja. Tudi moj glas za fasado in tudi če bo na kredit, bo precej ceneje kot varianta čez 5 let ali več.
Najraje bi dal fasado (12k€+) se strinjam z vsemi ki ste svetovali, vendar denarja za fasado ni... kredit na kredit res ne gre, pa se notranja oprema...razmisljam v tej smeri da vzamem TČ 9kw za razliko od drazje 14kw tČ+ se malo dodam in kupim kamin in se dogrevam z kaminom(turbo franc) to bi moralo zadostovati...
Kaj menite?
180 m2 v treh štukih fasada 12k€+? Poišči cenejšega izvajalca ali pa jo naredi sam za 4 k€ :-).
Primer, kaj sledi.
Kupiš TČ 14Kw, brez fasade, daš cca 1500€ več kot bi dal za npr 9kw. V petih letih daš cca 500€ več za ogrevanje na leto, se pravi cca 2500 €. Nardiš fasado za 12k€+ in potem se bo 14KW TČ vprašala, " WTF. Pa kaj se delajo norca iz mene"?? :-)
500€ več?!
Ne vem koliko in kje ta trditev drži......
Moja letna poraba je nekje 500€ brez fasade. Res pa je, da se nekaj trudim z notranjimi izolacijami in imam zamenjana okna in vrata.
Izračun za fasado je bil tudi pri meni 12K in več, tako da ne vem kaj lahko narediš za 4k (morda kakšne polovične rešitve, brez obrob, polic in podobnega. Nekaj takega vidim pri sosedu....... in tudi kako mu lepo zamaka, hiša pa propada).
Tudi pri meni je 14 KW TČ, z vsemi izboljšavami, ki sem jih naredil bi verjetno shajal z 10 KW..... In kaj je narobe? Nič! TČ večino časa dela blizu minimuma, če pa je tudi to preveč, se izklopi......
Tako, da vsekakor drži, da močnejša TČ pomeni večji strošek investicije, o ostalem pa lahko debatiramo, vsekakor pa ne moremo posploševati.
Kdor za 500€ ogreva s 14 KW inverterco hišo, ki ima na zunanji strani cegl si ne zna izračunat stroškov ogrevanja ali pa mu ivje iz stropa dol visi. To je pač moje mnenje.
In ja za 4K€ se nardi fasada z policami, vogalniki, odkapniki, sirodurom na coklu in 20 cm EPS, z zaključnim slojem...... na hiši z 230m2 bruto kvadrature. In to tako, da nikjer ne zamaka :-) V lastni režiji seveda.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.