PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Razdvojenje cevi od radiatorja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

vem, malo smešen naslov, ampak ne vem kako naj drugače pojasnim.

Gre se za sledeč problem. Imam dve sobi, ampak v eni ni radiatorja in bi preprosto skozi steno potegnil cev in ga naredil še v drugi sobi, ker pozimi izgubim tam veliko preveč toplotne energije. Gre se sicer za "zimski vrt" ampak je veliko preslabo izolirano..

[img]httpsunichr("58")//imageunichr("46")ibbunichr("46")co/hcfLEa/unnamedunichr("46")jpg[/img]

[img]httpsunichr("58")//imageunichr("46")ibbunichr("46")co/et5WLF/DSC_0138unichr("46")jpg[/img]

Torej, kot je vidno na sliki bi jaz prežagal cev, ki gre na radiator in nanjo s pomočjo distančnika na navoj privaril bakreno cev, na njo privaril "T" kos in potem na vsaki strani pripeljal do radiatorja in na koncu tudi priklopil. Zelo enostavno za razložit, ampak me zanima bolj praksa. Trenutno imam železne cevi oz. te cevi ki so kovinske.
Ali lahko na njih vrežem navoj? in na tisti navoj privijačim bakren distančnik, ki ga potem privarim na bakreno cev? Vem, da se da, ker ima sosed tudi tako, sprašujem pa ali je to najboljša rešitev?
To bi rad izpeljal čim ceneje.

Hvala za pomoč
NI problema tako kot si napisal bo šlo mal bo treba verjetn poštemat spodaj na tleh da se bo lahko vrezal navoj, ker so videti cevi precej skupaj, drugač pa ni problema.
Verjetn si pa mislil navojno pušo, ki je medeninasta in ne bakrena.

Nevem koliko imaš izkušenj z lotanjem bakrenih cevi, sam je treba biti kar previden da lepo zalotaš, da ne pušča.
Na tvojem mestu bi železne cevi odrazal na ravnem delu, vrezal navoj, medeninast vmesnik in baker naprej. Tudi do ventilov obstoječega radiatorja. Lotati pa ni noben bav bav
Jaz bi čimvišje odrezal, vrezal navoje, nato naprej z alumplastom, z navojnimi fitingi. Šala mala...
Hvala za vse odgovore, bom tako tudi naredil.

Seveda znam lotati, to pa res ni problem.
Prvo preveri, če boš z nareznico prišel zraven tam kjer so cevi blizu skupaj (spodaj)
Iskanje po temi