Pozdravljeni.
Sem popolnoma nov v teh vodah (forumih) ,da kaj sprasujem. Bral veliko a malo komentiral oz. spraseval.
Skratka zanima me sledece:
Stric ima v lasti kmetijsko zemljisce cca. 1200m2.Ker je strica doletela huda bolezen in je parcela zapuscena ze 20 let in sem jo zacel urejat ,ker je bila hudo porascena in zanemarjena je rekel da mi jo podari,ampak ,ker nimam statusa kmeta je to nemogoce.
Zemljisce smo uporabljali za vikend pred 25 leti saj smo se kot otroci igrali in nabirali cesnje imeli piknike skratka uzivali otrostvo.., na njej je bila vrtna lopa in tudi elektrika. Ker imam 8 mesecnega otroka me je zanimalo ce se da spremenit v gradbeno parcelo ,da bi ga zazidal,ampak obisk na obcini pesnica je bil katastrofalen saj so nekateri zaposleni tako freh nesramni skratka sploh nevem kako lahko upravljajo tako fukncijo...
Ker sem lani zacel z ciscenjem parcele in navozil tud 500m3 zemlje da je parcela ravna je nastal klanec in bi zgradil skarpo.. Na parceli je bil ze tudi geolog da je podal porocilo.. Noben mi pravzaprav ne zna povedat ali lahko zgradim skarpo ali ne,nekateri pravijo do 1,5 m lahko drugi ne.. Na obcini Pesnica so itak rekli da ne smem nic ,se spuknit ne.. skratka ta lopa katera je stala je bila napol zrusena in je bila samo za podret. Na obcini so rekli da ne smem postavit nove lope saj morem obnovit staro

svasta. Za skarpo pa je gospod na obcini rekel naj zabijem par kolov in deske ( tezki idiot) pardon izrazu! kaj takega da ti nekdo izusti mislim potem pa taki delajo na takih polozajih.
Lani je bila tudi oddana vloga za spremembo namembnosti in noben ne ve kdaj bo slo to kaj naprej..
Skratka moja zelja je do gradbenega dovoljenja saj je tam mir in narava . Tako kot sem prezivel otrostvo jaz tam bi tudi rad ,da bi jo moj otrok.
Za vnaprej napisane odgovore se resnicno zahvaljujem.
Lp
Mk