PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Dimnikar nova peč

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!
Danes smo dobili od dimnikarja zapisnik o prvem pregledu, in ker je več stvari neustreznih bi rabili nasvet, kaj narediti. Hvala lp

Priložene datoteke
.jpg   gf.jpg (Velikost: 238,74 KB / Prenosi: 2068)
Ja kaj narediti? Neustreznosti odpraviti ter spet poklicati dimnikarja. :roll: :roll: :roll:
Ja, a koga poklicati
Majstor ki nama je montiral, nama ni dal nobenih papirjev.
Kaj ste pa dimnikarja klicali?
Odprite denarnico in gas.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Cccc, ja a ni treba? Človek hoče narest kot je prav, pol pa nasrka.
Točno tako.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ja, in a je to vse? Sem mislila, da tle obvladate Smile, mogoče samo sarkazem
Pri nabavi nove peči je trenutno problem ta, da mora biti nova peč v skladu z zakonom..ta pa zahteva zraven ustrezno velik zalogovnik, zgelda da tudi dimnik ni štimal. Izvajalec, ki vam je montiral (prodal?) bi vas lahko vsaj opozoril, da je to zdaj potrebno, ter bi se potem odločili..ali reskirat (Kposledice imate zdaj) ali pa v štartzu dati še toliko več ter izvesti kot zahteva zakon.
Jest sem enako mel pr peči na drva in listek gladko uporabil samo za podkurit, ker nima absolutno nobene zveze z ničemer. To so samo pretirano dramatično napisana priporočila dimnikarjov v smislu,....če ne boste uporabljal Calgon, bo vaš pralni stroj traljal samo 14dni. Men je še sam dimnikar reku,... mi samo opozarjamo, nardite pa poj kar hočte.
Ok, res sva prvo mogla gledat na denar, sva pač staro bajto kupila, polovico celo na kredit in je bilo veliko stvari za adaptirat, tko da sva izbrala najcenejšo možnost.
Ampak, to je absurd da kao ne smeš kuriti če ni odobreno, ja bo pač treba kerga pooblaščenca poklicat če bi popravil in izdal potrdilo.
Ali kdo pozna tukaj pri Kranju kerga da ni predrag, pa da bi to naredil.
Hvala vsem ki ste normalno odgovorili Wink
Nakopal ste si hudča na glavo.
ko bi prišel dimnikar v hišo bi rekli da je peč stara in ste jo dobili ob nakupu hiše.
Jaz sem imel bolj normalnega dimnikarja. Sem mu po montaži uplinjevalne peči težil z meritvijo vleka dimnika. Od takrat je že 3 leta, pa ga še ni bilo k hiši. Po pravici povedano nima kaj več delat. lahko mi peč spuca. Dimnik ne potrebuje čiščenja.
Ojoj, žal mi je kolk mam las na glavi, a kaj zdaj? Na misel nam ni prišlo, da je to tko. A zdaj je prepozno. Ali kdo ve če so kakšne sankcije v resnici?
Res ne vem zakaj se toliko sekiraš. Se je mogoče že kdaj kdo pojavil pred vrati s sodnim nalogom za vstop v hišo? Dimnikar se zagotovo ne bo...

Kar se dimnikarjev tiče imam pa vedno čist dimnik in peč, ter vedno dobim papir da zadeva špila. Stane me pa reci piši eno pivo in mogoče še enega kratkega.
Ja, ko dobiš tako pošto te mal panika zagrabi, tolk denarja naenkrat, prav maš, baje da ni sankcij, le vpisan nisi v evidenco.
Smo se odločili da ne bomo za zdaj nič
Lp vsem
1 2 3
Iskanje po temi