PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Wifi in tč

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tako kot homer.
Temperatura v bajti 24 plus-minus 0.3.
Seveda brez kakršnekoli avtomatike, ventilov bla bla.

Ampak vse se da, če se hoče. Denar mora krožiti. Za kaj za vraga pa hodimo v šiht. Da kupujemo brezvezne stvari vendar. Nujne zrastejo na vrtu.

Tako da, seveda se da. Urediti da to imaš na mobiju.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
No zadeva le ni tko mimo, kake TČ pa imajo to že serijsko.
Poleg nastavitev na daljavo in nadzor- je bitno , da javlja tudi napake Idea
Greš npr. na dopust, znižaš nastavitve , kak dan pred prihodom jih na daljavo nastaviš, da te pričaka temp. kakršno želiš.
Če pride do okvare in je kdo npr. v tujini, pa če ni skregan s sosedom, mu pusti ključe, če je s TČ kaj narobe, je lahko medtem tudi odpravljen vzrok, če se na daljavo ne da resetirati ter ponovno vključiti! Mislim , da je to bistvo...ne komu kaj in kje kažeš...
Oz. bistvo je tudi, če dovoliš dostop servisu, ti lahko le ta na daljavo spreminja nastavitve, kdor ni tega sam vešč, odpravijo pomanjkljivost- oz. slabe nastavitve, ter imajo hkrati info. o delovanju TČ s terena in možnosti optimiranja le teh.
In ne... nimam, ker imam prestaro TČ, nove imajo to serijsko. Je pa zame predrago za tisto nekaj plastike z elektroniko... :roll:
Verjetno bi vsi ponudniki prodali tega več ob nižji ceni..., nazadnje iztržili več.
Pri Siemensovem krmilju je mogoče prav vse preko daljave, je pa jasno potrebna OEM koda, kjer se zares pokaže kaj to krmilje zmore. Polna verzija omogoča skoraj 9000 nastavitev. Seveda je to uporabno samo tistemu, ki ima res veliko časa in žilico po neskončnem eksperitiranju. Za vse normalne uporabnike je pa inženirski dostop več kot dovolj.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Škoda le, da nisi še napisal, ali je wifi dostop po tvoje potreben in ali si že kdaj moral popravljati "inženerske" napake...
kadotr Napisal:Škoda le, da nisi še napisal, ali je wifi dostop po tvoje potreben in ali si že kdaj moral popravljati "inženerske" napake...
Jaz sem jih že. Tiste, ki jih je narobe nastavil monter.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
kadotr Napisal:Škoda le, da nisi še napisal, ali je wifi dostop po tvoje potreben in ali si že kdaj moral popravljati "inženerske" napake...

Wifi dostop je tako kot vse ostale igračke na tem svetu. Je fajn če ga imaš, če ga pa nimaš ti pa ne more crknit.
V hiši v kateri živiš po mojem mnenju ni pač nobene potrebe po daljinskem dostopu, ker enostavno ne vem kaj bi nastavljal ko te ni doma. Seveda je ta zadevca zelo korisna na vikendu, če imaš najemnike...
Kar se nastavitev tiče je pač tako, da vseh krmilj, hiš, navad stanovalcev ne moreš poznati do potankosti in se jasno pri samem zagonu ne da vse nastavit optimalno.
Ker večina TČ iz klima razredov omogoča zelo omejen daljinski dostop do nastavitev je tako ali tako potreben fizični obisk pri uporabniku.
Pri napravah višjih razredov je seveda zgodba drugačna, tam je npr. zastopnik ali serviser dostikrat alarmiran že prej preden stranka sploh opazi, da kaj ne deluje ok.
Vsaka TČ je na zemljevidu prikazana v zeleni ikoni, če pride do npr. puščanja plina ali druge napake, ki se stopnjuje se ikona obarva rumeno, ko serviser klikne na ikono se mu izpišejo vsi podatki o stranki, kdaj je bila naprava montirana, tip vezave in oprema kurilnice (pred vnesen zagonski zapisnik) ter jasno podroben pregled stanja naprave.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Ni kaj dodati. Vse jasno.

Debato lahko zaključimo....
No pa hvala, vprasal sem, ker me zanima na načelni ravni... sicer pa mojo tč montiramo nekje konc meseca...
1 2
Iskanje po temi