12.4.2017 ob 11:42
arbajter Napisal:TinerineAha hvala. Potem ni mozno, da imam en okvir za npr. 3, 4, 5 stikal skupaj...
Citat:Da ne odpiram nove teme...vgrajene imam fi 60 crne doze z rumenimi vmesniki...ali lahko na omenjene doze dam stikala in vticnice OD TEM catez?Lahko daš stikala od Tem Čatež. Ločena stikala. Če bi imel doze vzidane brez tistih rumenih (oranžnih, včasih tudi rdečih) vmesnikov pa bi moral imeti skupen okvir za toliko stikal, kolikor bi jih pač imel na tistem mestu. Največ pa štiri. Ker pa praviš da so med dozami vmesniki le ti pa ti omogočajo vgradnjo posameznih stikal, vtičnic, vsake s svojim okvirjem.
l150150b
Citat:Ne vem ali sem res tako nepraktičen - toda poskusil sem na ta način, pa nikakor ne gre! Torej posebnega orodja za to zadevo ni? Če je tako - bo pač treba še poskusit!Verjetno bo držalo, da si nepraktičen. Samo ne zameri mi tega.Niso ravno "no tool" konektorji, ene drobne ščipalke še kako prav pridejo. Drugače pa je vse na slikah.
Na četrti sliki sem pri oranžni žici namenoma naredil napako, katero dostikrat srečujem ob "nedelujočih" konektorjih oziroma, ko računalnik noče delovati. Bom dodal še bolj ločljivo sliko, kjer bo to dobro vidno. Tak konektor je tudi mnogo težje zapreti, običajno so potrebne že kake papagajke (klešče). Istočasno zna biti tisti kontakt zelo problematičen na stik med drugo žico para ali pa prekinjen stik. Hotel sem omeniti, da je pri razvrščanju posameznih žic v ležišča potrebno imeti malce občutka. Žico se točno čuti, kdaj je sedla kot mora. Zato sam vedno tiste pare vedno razpletem in jih barvno razvrstim glede na konektor ravno zaradi tega, da mi parov ni potrebno obračati v konektorju, ko se tiste nezgodice z žičko in zvito plastično paličico konektorja med žicami še raje zgodijo. Drugače pa je vaja vedno mojstra naredila.
Pa še bolj ločljiva sličica, kjer je napakica na oranžni žici lepo vidna. Žica je "zvila" plastiko pod sebe.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://shrani.si/f/T/Hy/4NU2QRJm/wp20170411223706pro.jpg">http://shrani.si/f/T/Hy/4NU2QRJm/wp2017 ... 706pro.jpg</a><!-- m -->

Niso ravno "no tool" konektorji, ene drobne ščipalke še kako prav pridejo. Drugače pa je vse na slikah.