PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Lesena obloga kamina?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vem, da se neumno sliši.
Tole imam v mislih:
[img]httpunichr("58")//imgunichr("46")archiloversunichr("46")com/projects/b_730_49b4af16-787d-471e-af40-588e376ce391unichr("46")jpg[/img]

Več na [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")archiloversunichr("46")com/projects/175597/interieurunichr("46")html[/url]

Ampak verjetno to pride v poštev samo pri kaminih, ki so namenjeni izključno gledanju - na alkohol, LCD,... Ali ne?
Daš imitacijo lesa recimo ploščice.
Mene te črne (šu sugi ban varianta) zanimajo.
Takih ploščic še nisem našel nikjer.
rkovac Napisal:Mene te črne (šu sugi ban varianta) zanimajo.
Takih ploščic še nisem našel nikjer.
Poglej Emil Ceramica proizvajalec iz Italije. Imajo fenomenalne granitogres ploščice v imitaciji lesa. Mislim, da tudi zelo temne odtenke. Jaz imam sicer rjave, ampak je že mnogo obiskovalcev mislilo, da je dejansko paket po tleh in ne keramika...

Sent from my MI 5s using Tapatalk
Tale črn les na sliki je ožgan les, ki je precej požarnnoodporen.
Vem, da je les (ironično) bolj požarno odporen, če ga prej ožgeš. Sam sem si kar nekaj vzorcev doma pripravil in so mi tisti bolj ožgani (na zgornji sliki recimo desno spodaj) res lepi. Les je po žganju potrebno še očistiti in tudi zaščititi, drugače si ob dotiku sajast.

Če se les precej ožge, je po čiščenju površina zelo gladka in bleščeča, pod različnimi koti pa spreminja barve od sive do črne. Nekateri zaščito naredijo z oljem, po mojih testih pa z oljenjem povsem izgubi lesk in postane mat - dobi čisto drugačen izgled (ne ravno po mojem okusu). Z lakiranjem pa lesk ostane.

Ostaja pa vprašanje, koliko bolj je požarno odporen. Sem se že 99% odločil, da ga kot oblogo na kamin ne bom dajal, čeprav bom imel kamin obzidan s siporeksom (izolatorjem). Izpuh skozi zračnik je lahko tudi 90 st. C, vnetišče (nežganega) lesa pa pri recimo 250 st. C. Verjetno bi lesena obloga čisto normalno in brez vžiga preživela tudi dolgotrajno segrevanje in sušenje na 90 st. C, tvegal pa pri sebi v dnevni vseeno ne bom.
Moj sosed ima nad kaminom leseno polico, in na vrhu kamina leseni zaključek. Pa ni vidno da bi se kaj zgodilo.
Jaz imam na stari bajti odprti kamin, z leseno oblogo (tram) zgoraj in čisto lepo funkcionira.
Smo ga gonili noč in dan (žled), pa ni bilo nobenih problemov.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Zdaj sem še samo 90% odločen, da ne bom dajal lesene obloge Smile
če boš dal hrast ali akacijo ne boš imel težav ..........izogibaj se smolnatih zadev.

karkoli boš zaključeval na les (zaključni sloj, ploščice, ....) bo spoj počil
Nič ne bom dajal na les - les bo zaključni sloj (kamin obzidan s siporeksom, nanj položen les)
Lahko ti pripopam sliko od sosedovega kamina na ZS
Bi bil zelo vesel. Lahko tudi v forum, da vidijo še drugi.
Mah sosed noče da se slika potika okrog.sem ti poslal. Če bo kdo hotel sliko bom pa poslal

Lp
Po moje bi bil najbolj primeren les mahunce ,ne vem kako sa pravi drugace,ker ta les ne gori tudi v kaminu kaj šele zunaj kot obloga.
1 2
Iskanje po temi