Objave: 1023
Teme: 7
Ocena:
0
Ali lahko segrejemo hišo s TČ na 22ali 23°C?
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
@jokovot
Take debate ne vodijo nikamor....
Splošen odgovor pa je, da s TČ ogreješ na 22, 23, 24, ....., če je le ta ustrezno dimenzionirana.
Se mi pa zdi, da je bilo glede dimenzioniranja kar nekaj slabih odločitev zaradi preteklih milih zim.
Če pa k temu dodaš še marsikatero zunanjo enoto TČ, ki je bila "ponesrečeno" montirana in zato pod snegom ali zamrznjena zaradi onemogočenega kroženja zraka (bile so tudi slike na forumu), potem je nabor napačnih odločitev popoln.
Še enkrat TČ ogreje na 22, 23, ......!
Objave: 1023
Teme: 7
Ocena:
0
Pa končno en kratek in jedrnat, pritrdilen odgovor. Debatirati pa tako nočem. Hotel sem le takle odgovor. Napisal pa sem debato med sosedi.
Objave: 75
Teme: 0
Ocena:
0
Z lahkoto segreje na 23stopinj.
Jaz imam starejšo hišo ogrevanje na radiatorje, izolacija fasade 10cm,ostrešje 30cm,okna dvoslojna... Površina ogrevanja 180m'. Moč TČ 11kw in to zimo se niso niti enkrat vklopili el grelci čeprav je bilo zunaj tudi več kot -20 stopinj. Brez skrbi da ti bo grela tudi več kot 23 če bo potreba.
Jaz osebno sem več kot zadovoljen z delovanjem naprave.
Priporočam
Objave: 5058
Teme: 8
Ocena:
3
Bom samo potrdil tisto, kar so že napisali predhodniki. Pravilno izbrana in montirana tč bo grela tudi, ko bo zunaj -20. Pa magari, če si to želiš, tudi na notranjih +30. Samo se mora za to izbrati primerno tč objektu, ki je načeloma unikaten (in ne univerzalen @timi11).
Ocena:
-2
@alanford
hvala za popravek.Misli so bile drugje kot prsti.
Objave: 124
Teme: 1
Ocena:
0
imam tri ponudbe ;
DAIKIN8 kW+180 L BOJLER ZUNANJA ENOTAERLLQ008CVE
MITSUBICHI ZUBADAN mz8 +200L BOJLER ZUNANJA ENOTAPUHZ-SHW80VHA
HITACHI YUTRAKI S COMBI 7,5 KW Z BOJLRJEM ZUN ENOTA RAS-3WHVNP
ogrevam 140 m2 radijatorsko aklimat na 21 stopinj dnevno in nočno 19 stopinj
letos porabil 1500l kurilnega olja - poraba stare zaloge
prej pa porabil peletov povprečno cca 2700kg savinih peletov
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=11450&hilit=poraba+peletov&start=720">viewtopic.php?f=7&t=11450&hilit=poraba+peletov&start=720</a><!-- l -->
Katero TČ mi priporočate od zgoraj omenjenih oziroma ali so dovolj močne?
Objave: 473
Teme: 62
Ocena:
0
m777, jaz sem že doktoriral s podobnimi vprašanji tule... Imam podobno veliko hišo, nisem pa uspel zaslediti, kako imaš zadeve urejene glede fasade pa vseh toplotnih mostov/izgub...
Omenjene TČ so po mojih informacijah zelo podobne, jih je še nekaj v tem rangu. Sam sem se odločil za Hitachija po priporočilu monterja in tudi tukaj na forumu je nekaj poznavalcev izrazilo pozitivno mnenje, kako je Hitachi izdelan in kako dobro deluje...
Bo 7,5 kW dovolj?
Dejstvo očitno je, da za vsak objekt se najde primerno dimenzionirana TČ, vsekakor se mi zdi zelo pomembno, kakšnega ponudnika imaš. Sam sem se odločil za takega, ki je hkrati tudi monter in si je vzel dosti časa, da se poglobi v moj objekt in želje, saj pozna bistveno več zadev kot nekdo, ki TČ samo trži/prodaja...
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Gorenjeva aplikacija:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.gorenje.si/izdelki/ogrevanje-hlajenje/ogrevalne-toplotne-crpalke/spletni-preracun">http://www.gorenje.si/izdelki/ogrevanje ... i-preracun</a><!-- m -->
za tvoje podatke pravi, da so vse tri naštete TČ dovolj
Ker pa sem "ziheraš" in se ne rad sprehajam "po robu", bi vzel naslednji močnejši model.
Konec koncev so to inverterji, ki delujejo lepo tudi z zmanjšano močjo.
Glede tega bo seveda veliko nasprotnih mnenj.....
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Men je izračun pokazal ,razliko med peleti in TČ za 100€ v prid TČ za 180m2 neto površine. TČ bi naj bila Gorenje TČ ZV 17.
Izračun je samo za ogrevanje.
Objave: 124
Teme: 1
Ocena:
0
Tudi men je poraba peletov pokazala letna poraba takšno razliko v korist TČ
Problem je da imam več kot 20 let staro peč ferotermko(sploh ne vem koliko je stara, meni koristi že 20 let) na olje oziroma na pelete.
Menjam samo gorilec. Zaradi starosti peči razmišljam o menjavi ogrevanja, drugače bi bil na peletih s to razliko da moraš na dva tedna čistit peč pri TČ pa nič.