bom še mojo odesijado z led svetili opisal, da LED ne bomo kar v zvezde kovali....
nakup corn žarnic ( moči cca 2-3w) se ni obrestoval..... pač zgrešena investicija.... preslaba svetilnost, napačna barva svetlobe, (takrat še nisem vedu kaj je hladno in kaj toplo bela)
nakup LED e27 (marec 2015) 9w - kitajc.... kupil 10 kom jih namontiral po celi hiši.... dve sta že crknili po enem letu, ena kar ni eksplodirala..... če odmislim glasen pok ene žarnice sem kar zadovoljen.... zaenkrat še ostalih 8 deluje...
nakup led reflektorjev: kupil zmontiral 5x 10w 1x 20w 1x 30w in 2x 50w
vsi reflektorji moči 0-30w delajo bp, tako da nimam pripomb....
50W reflektor sem prvega kupil pred dvema letoma v elektro trgovini (49eur) kateri je deloval eno leto, nato sem ga zamenjal za drugega, ker je pač umrl in so mi ga trgovci zamenjali.... (hvala bogu) (uporabljam ga za razsvetljavo pred hišo - senzor - v zimskem času gori 3h dnevno)
drugi - kitajc..... lepo dela včasih malo požmigne, vendar verjetno v dveh letih ni svetil 20h
tretji - kitajc .... zmontiral lani na sosedovo hišo in je letos izdihnil....
tako da sem vzel pred 14 dnevi malo kredita in sem kupil dve ledici ter popravil 50w reflektorja (investicija 4 eur po žarnici oz. ledici)... zadeva spet funkcionira...
tako da ko povlečem črto (dobro da so sedaj te stvari že ceneje) finančno ne pije vode investicija v LED (tu so trakovi seveda izključeni - zaradi možnosti montaže)
res pa je da mi okolico hiše osvetljuje 80w (50+10+20) in nisem nič jezen sam nase, če pozabim ugasniti luč.... če bi bilo 500w skupne moči bi razsvetljeval krajši čas...
Si pač napačno kupova (kitajci niso ravno sinonimvalitete).
Sam imam že večinoma LED razsvetljavo in je ena "na pol izdihnila" (nekaj mesecev po nakupu).
Ilanca je vsekakor več kot pozitivna.
V našem podjetju smo opremili ulično razsvetljavo z LEDE svetili. To smo naredili 2014, do danes še ni bilo enega servisa. Vse deluje kot mora. uporabili smo ulična svetila tip B [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")ledordersunichr("46")com/led-svetila/[/url].
Je pa svetloba v ulici (tako trdijo prebivalci) sedaj nekoliko moteča, ker je preveč bela in blešči.
Upam, da niste izvedli tega v naši vasi.
Ker, kdor je to naredil, ga je treba ustreliti.
Res je, verjetno, da porabijo krepko manj, res pa je tudi, da je od takrat naše selo najmanj razsvetljeno izmed vseh krajev po Sloveniji, kar sem jih do sedaj videl. Pa jih ne vidim malo, da ne bo pomote.
Je pa ta uporaba zelo primerna v zimskem času za starejše osebe, ker ne vidijo nič več in cepajo po tleh kot muhe. In pa za lopove, v vseh letnih časih.
Tako da, velik plus za lopovskega župana in lopovsko firmo, ki je to izvedla. Baje se, čisto slučajno, poznajo med sabo.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!?? Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
na forumu opažam dosti vprašanj in diskusij glede LED svetil. Sem razvojnik za tovrstna svetila v Avstrijskem podjetju in rade volje komu pomagam pri tehničnih vprašanjih. Zadev ne prodajam in težko odgovorim kje kaj kupiti. Prav tako se ne ukvarjam z inštalacijami.
pa lep dan!
Pozdravljen,
vnaprej priznavam, da se mi ni dalo brati cele teme, zato je morda odgovor že v temi. Pa vseeno. A obstaja led luč, ki se jo lahko vgradi v inštalacijsko dozo, globoko, fi68? Imam 230 napajanje...
Šel bi kakšen vgradni panel okrogli, samo bo težko najti takega da bo šel v fi68, druga možnost je pa vgradna svetilka za LED z GU10 okovom, tukaj je pa potrebna malo večja globina.
Ena na hitro spacana razsvetljava, ki gladko poseka 1 kW+ halogenski reflektor.
50 m LED traku z 5630 diodami, 250 W moči.
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/3s/Qa/1RHtOEKb/1/dsc02177unichr("46")jpg[/img]
Led trakovje na leseni plošči? Skrajno neodgovorno. Pa gasilni aparat imaš?
Drugače pa: tole spodaj je varna zamenjava za 1000W reflektor (na kakih tenis igriščih ipd.) z podobno porabo (240W), vendar z precej, precej boljšim svetlobnim rezultatom kot tvoja improvizacija:
O primerjavi z 1kW reflektorjem bi o sekanju pisal šele po meritvah in ne kar takole na oko...
Sej mi lahko pokažeš, kako bo LEDica z max izmerjeno temperaturo 70 stopinj naredila karkoli z lesom.
Kar se tiče primerjav... Imam 1 kW reflektor in mi ni težko primerjati kaj koliko osvetli.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.