PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Prednostno dispečiranje oz. prispevek za nerent. TEŠ 6

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
@energetik81, frekvenca se res ne bo spremenila, če izpade TEŠ, vendar samo 15 ali 20 min, ko so nas zaradi pogodbe dolžni gor držat od zunaj. Po tem času pa si sam. Give me money al pa štartaj rezervo.
Me prav zanima kdo od lastnikov sončnic želi proizvajati jalovo energijo? Ali je tudi ta plačana? Namreč jalova se spreminja glede na delovno, ker navidezna je kolikor je.
[/quote]Kdo bo pa naredil 400 kV DV, vsaj od Kopra do Divače? Ali pa bo tako kot pri ČHE Avče, ki ne more obratovati v svojem nazivnem območju, ker je 110kV omrežje prešvoh?[/quote]

Včasih dam lokalnim skupnostim prav. Načrtovalci daljnovodov so lahko nekreativni in se ne potrudijo. Slepo sledijo naučenim smernicam, imajo pa dobro plačane govornike, za prepričevanje ljudi.
Npr, poznam primer, ko so hoteli vas ograditi, kot z električnim pastirjem. Drugih tras niso preučili in edini njihov argument na traso predlagano iz lokalne skupnosti je bil, da takšna ni estetsko sprejemljiva z vidika krajinske arhitekture. V glavnem, ne da se jim razmišljati in načrtujejo iz pisarn. Upoštevajo napake, ki se pojavljajo na specialkah, v naravi take morfologije ni. Na teren ne pridejo in od svojega ne odstopajo.
Pa bi bila trasa predlagana od lokalne skupnosti praktično nevidna in nemoteča za lokalno prebivalstvo v vseh pogledih, ter tudi krajša. No daljnovoda še danes ni.
Se ko jim žled zasuče stango 110kv daljnovoda se jim ne ljubi iti z daljnogledom pogledat iz pisarne. So raje najstarejšega sodelavca (tik pred penzijo) poslali v izvidnico po hribu (sneg...) Katero stango je zavintalo.
In jo je tudi našel po nekaj urah gazenja po snegu. Se dobro da ima teden v malem.prstu (gobar....)
No zdaj ste prešli v nek populizem pljuvanja vse povprek.......

Umestitev enega daljnovoda v prostor ni enostavna, saj je nemogoče izpolniti vse zahteve. Krajani so le eden od faktorjev, ki običajno zaustavijo tisto, kar je dobilo soglasja drugih.

Krajani imajo včasih prav, saj tudi jaz ne bi rad videl, da gre daljnovod čez vas ljudem nad glavami.

Večinoma pa gre za nasprotovanja po principu NIMBY (Not In My Back Yard), razlogi pa so za lase privlečeni. Tako sem nedavno bral, da ne dovolijo postaviti droga za daljnovod daleč od naselja sredi njive, ker pač to krajane moti: Kaj dejansko moti, ne vem, saj gre verjetno le za 10 m2 zemlje, ki jo zaseda tisti stolp.

Vsi bi radi potisnili daljnovode nekam stran v brezpotja, a pozabljajo, da vsak drog mora biti dostopen z mehanizacijo. Torej mora biti dovozna pot taka ali onaka.

Zato me niti ne preseneča, da se pri nas taki projekti vlečejo po 20 let z velikim vprašanjem, če se potem dejansko realizirajo.

Mobilni operaterji (GSM), so nasprotovanja postavitvam baznih postaj enostavno obšli. Namesto, da naredijo tisto "pasjo uto" za naprave, betonski podstavek in stolp za antene, raje postavijo mobilno bazno postajo za katero ne rabijo nobenih soglasij.......
Zanimivo......
Franc Križanič (minister za finance 2008-2012) pred komisijo za ugotavljanje politične odgovornosti pri naložbi TEŠ6:

Nizke cene elektrike so namreč po njegovih besedah posledica velikih subvencij v obnovljive vire energije, predvsem v Nemčiji, in te so se začele zelo hitro povečevati v letu 2011. Prepričan je, da bi Teš 6 na trgu normalno deloval, če ne bi te velike subvencije sesule trga.

[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")rtvslounichr("46")si/gospodarstvo/krizanic-pahorjeva-vlada-je-opazila-napihovanje-cene-za-tes-6/416890[/url]
Čist simpl. Veterne elektrarne dela Siemens. Nemci so našli nišo, zlobirali zadevo v EU parlamentu in nam sedaj prodajajo zadevo. Imajo denar in si lahko dumping privoščijo, dokler ne pokleknemo. Njihova obrestna mera je bila v preteklosti ali pa je še sedaj negativna, naša vedno pozitivna, imajo presežek v proračunu, mi imamo minus. Kako dolgo bo to še šlo, bomo verjetno videli prej kot v desetih letih. Nimam steklene kugle, drgač bi povedal :lol: .
Kaj nam Nemci prodajajo? Kje so dobili denar? A mi ga pa ne bi mogli?
Vetrnici imamo samo dve, tako da tukaj nam niso veliko prodali
A so bile subvencije za obnovljive vire energije samo za Nemce (s strani EU)?
A ima Siemens patent za vetrne elektrarne?
Obnovljivi viri glede na forum itak proizvajajo energijo samo takrat ko je ne rabiš in moraš plačati nekomu da jo porabi.
Mi pa imamo TES in bomo Nemcem ko ne bo vetra in Sonca lahko prodali energijo po madžarski ceni.(30c/kwh)
A nismo, oziroma bomo, mi zmetali okrog 2 milijardi subvencij v OVE (najbrž predvsem SE)?
Tu se lepo vidi kake ovce smo, za panele ni frke, še ponosni smo, da smo eko, pa 3/4 tega keša bo šlo v tujino.
Dej no, malo bolj razloži. Ker itak gre 3/4 v tujino a teš smo sami a, golfe sami, a toplotne sami, a TV/Hifi. a jedrske sami delamo ??
@stlux, ja, v tujino tudi hlode furamo, nazaj pa deske. Tolk smo sposobni.
Sicer pa je razlika ali vsaj nekaj delaš zraven ali pa nič :wink: .

P.S. Do TDI afere so bili dizli zakon, zdej pa že imajo novo rešitev. In mi smo spet zraven :lol: .
1 ... 18 19 20 21 22 Pojdi na stran 
Iskanje po temi