PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kako so cenene toplotne črpalke nažigale ceno elektrike

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spet ena kost za glodanje, ki bo v tednu nabrala dvajset strani takih ali drugačnih komentarjev.
Evo en graf temperatur letošnje zime v Radencih.

Priložene datoteke
.png   Screenshot 2017-03-09 11.40.36.png (Velikost: 227,47 KB / Prenosi: 762)
Pa monterjem sigurno ni v interesu vgrajevati prešibke TČ in tega nikoli ne vzpodbujajo, kvečjemu obratno (pri večjih večji procent zaslužka in predvsem več miru pred "tečnimi" strankami).
Samo za večjo investicijo moreš najprej kot monter najti stranko, ki je pripravljena plačati tvoj večji procent zaslužka. Miru pa ni problem najti, ignoriraš klice tečnih stank in imaš mir, al ne gre to tako?
Fantocci Napisal:Pa monterjem sigurno ni v interesu vgrajevati prešibke TČ in tega nikoli ne vzpodbujajo, kvečjemu obratno (pri večjih večji procent zaslužka in predvsem več miru pred "tečnimi" strankami).
Njabrž si spregledal v začetnem postu sledeče:
"K skoku je pripomogla tudi množična uporaba prešibkih toplotnih črpalk zrak-voda pri ogrevanju domov, pa dodajajo prodajalci in monterji toplotnih črpalk.
Verjemi, oz. kot sam ugotavljaš, monterji vedno predlagajo močnejše TČ, kot je potrebno.
Jaz sploh ne vem zdaj v čem točno je problem? Kaj je smisel članka. Da je šla poraba vsesplošno v Sloveniji in je to problem (obremenitve omrežja ipd), da je šla poraba gor v posameznih gospodinjstvih - koliko in kaj to predstavlja napram investiciji v življenjski dobi ali je morebiti celo koga zeblo. Kje je point, ker meni je ušel?
Kaj vam ni jasno? To je plačan oglas.
Mogoče bi novinarček malo povprašal koliko električnih grelnih teles so prodali tehnični trgovci? Sam sem konec decembra potreboval el. radiator pa mi je trgovec v eni od teh trgovin dejal, da se prodajajo kot nori, pa verjetno jih niso kupovali tisti, ki imajo doma TČ.
Ahhh , bla, bla vse skupaj , posebej novinar, tale "stroka" na forumu, pa približno enako.

Morda pa lahko povzamemo tudi nekao takole , da je bila zima 8 % hladnejša in so toplotne pokurile posledično več pa če so pofel ali "state of the art".

Brez nič ni toplote s črpalko ali brez ... :roll: :wink:
Vsi so več porabili. Potem v kotlarnah tudi imajo premalo močne kotle ,ker so položnice večje za daljinsko ogrevanje. Pravi zmaji očitno je zmanjkalo tem za pisat. Kaj pa Februar in Marec, ko so skoraj pomladne temperature. Ta poraba jih bo spet motila ,ker bo premalo gledano na laski Februar.

Bog nam pomaga, kam se vse spuščajo.
yan1234 Napisal:Kaj vam ni jasno? To je plačan oglas.
Zadel si žebelj na glavico. :lol:
In novinarji se borijo za svobodo pisanja,a so pa med prvimi ,ki se prodajajo.
yan1234 Napisal:Kaj vam ni jasno? To je plačan oglas.

ta da... skoda vseh 5 bitov, ki so se porabili za tale članek na netu, njegove kopije in komentarje. vključno s tem.
Ma ja. Jaz sem letos prižgal svojo "klimo". Verjetno zato takšna poraba.
Mah kaj večje število črpalk pa bla,bla, mraz je bil, 3 stopinje pod povprečjem. Koliko stopinj je bilo prejšnja leta nad povprečjem.
Jaz imam drva,pa sem januarja pozgal več drva kot jih bom sedaj do konca sezone. Vem ker jim imam cca 2m3 zraven leči, in januarja kup ni zdržal cel mesec, kup ki smo ga nafilal konec januarja ga je pa še sedaj četrtino.
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi