Ker mi je toplota v zgornjih prostorih previsoka (23c)sem skoraj zaprl pretok talnega gretja na vseh zankah.
Sedaj sem nastavil na 1,5l/min. ,da vidim če nam bo ustrezalo.
Sem pa zaradi tega poskušal povečati pretok v pritličju.
Sedaj je nastavljen na cca. 3l/min.
Povečanje pretoka je onemogočeno in ventila ne gre odpret oz. zasukati v drugo stran.
Ali je to normalno ali je potrebno kako drugače stvar nastavit.
Prilagam sliko talnega gretja.
Ja toplotna črpalka ima regulacijo in bi lahko povečal na notranji enoti.
To je res ,tako bi lahko.
Samo me zanima zakaj ti ventili (beli/sivi) ne grejo na več odpret?
Se pravi ,da so do konca odprti.
Čeprav je pretok na samo 3l/min.
Teh razdelilcev je toliko, da je težko dati konkreten nasvet........
Običajno se regulacijo vrši na razdelilcu, kjer so indikatorji pretoka. Večinoma se te lončke da obračati in tako regulirati pretok.
Pri tebi vidim še rdeče gumbe, ki morda tudi služijo regulaciji.
In ti morda niso dovolj odprti, sivi pa so verjetno itak do konca odprti.
To ti bo bolje svetoval tisti, ki ima enak razdelilec kot je tvoj......
Moje razmišljanje o črpalki je šlo bolj v to smer, da je pretok črpalke morda le tak kot je seštevek vseh pretokov posameznih vej. V tem primeru brez dviga pretoka črpalke ne bo šlo........
Kot je napisal že Homer, ti razdelilci se regulirajo pod rdečimi pokrovčki, rabiš ustrezen inbus in ploščati izvijač, s katerim se nastavlja omejitev območja v katerem potem nastavljaš pretok z inbus ključem. Torej, najprej odvij inbus, če ti ne bo šel dovolj daleč, ga moraš z izvijačem bolj "odpreti" in potem boš lahko z inbusom povečal pretok.
Pozdravljeni,
jaz imam tudi vprašanje glede regulacije talnega gretja.
Situacija je taka, da živim v dvojčku, ki ima eno plinsko peč in tri pumpe, vezane zaporedno, kot kaže slika. Prvi dve ogrevata radiatorje od druge enote dvojčka, zadnja pa je moja, ki mi ogreva preko mešalnega ventila okoli 100 m2 hiše.
Sedaj imam ročni mešalni ventil, bi ga pa rad nadomestil z elektronskim, da se samoregulira.
Za regulacijo mi priporočajo Seltronov vremensko voden motorni pogon ADH40 https://www.seltron.eu/izdelki/kompaktni...tor-ahc40/ , ki ima dve tipali za forlauf in riklauf ter eno za zunanjo temperaturo.
Mislite, da je to dober način regulacije?
Lep pozdrav
Predlagani regulator povsem ustreza, verjetno nameravaš vgraditi tudi zmogljivo sobno enoto, čeprav le-te nisi omenil.
Sobna enota naj ima moznost prikaza temperatur vseh vgrajenih tipal . Nastavitev strmine krivulje ogrevanja zahteva potrplenje in cas, kajti korekcija se bo poznalo šele čez par dni
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.