PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Novi davki

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ja, ja, se Energetika po novem tudi zemeljski plin obračunava v kWh in ne več v m3. :roll: Confusedhock:
Smo kar velik porabnik, pa hočen na Energetiki pojasnilo.
In ga dobim.

Porabljene m3 sedaj malo pomnožijo z pritiskom v omrežju, pa z temperaturo, in z kalorično vrednostjo. Kaj kateri od faktorjev predstavlja - ne vedo. Oni to dobijo od upravljalca omrežja.

In matematika? Delim ceno z m3. Za December in za Januar. Razlika res ni velika - je pa. Seveda v MOJ minus. Suma sumarum 15€!

Hec pa je, da sem imel prej vsaj neko kontrolo. Porabljeni m3 in ceno iz pogodbe.

Sedaj imam od 4 faktorjev - pod kontrolo samo ENEGA. :evil:
Nekdo bo moral reskirat in vgraditi v plinsko instalacijo tlačni in temperaturni senzor, narediti povprečje in ga primerjati s tistim, ki ga bo dala Energetika na račun.

Manjka seveda še vedno kaloričnist plina.

Ampak nekaj za "kontrolirat" dobavitelja pa vseeno je.
papez46 Napisal:Ja, ja, se Energetika po novem tudi zemeljski plin obračunava v kWh in ne več v m3. :roll: Confusedhock:
In ga dobim.

Porabljene m3 sedaj malo pomnožijo z pritiskom v omrežju, pa z temperaturo, in z kalorično vrednostjo. Kaj kateri od faktorjev predstavlja - ne vedo. Oni to dobijo od upravljalca omrežja.

In matematika? Delim ceno z m3. Za December in za Januar. Razlika res ni velika - je pa. Seveda v MOJ minus. Suma sumarum 15€!

Hec pa je, da sem imel prej vsaj neko kontrolo. Porabljeni m3 in ceno iz pogodbe.

To je sicer res papez46 in upam, da bo cena ustrezno nižja, ko bodo spustili v cevi zanič ruski plin.

Ampak tistega posta od prej pa nisem ravno razumel kot tudi JaBK ne. Je šlo zgolj za sarkazem v vezi naše republike Banana, ki ne ve od kje bi vzela?
Ni fake. Ampak gre v bistvu za prispevek pri odjemalcih daljinskega ogrevanja.
Zadeva je pa že stara. Verjetno vsi to že nekaj časa veselo plačujejo. Kot za dež in podobne oslarije.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
papez46 Napisal:Ja, ja, se Energetika po novem tudi zemeljski plin obračunava v kWh in ne več v m3. :roll: Confusedhock:
In ga dobim.

Sum na človeško neumnost je brezmejen. Pa je ja treba probat še kako varijanto več za dodatne evrčke.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
1 2
Iskanje po temi