PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Avtomatična pogodbena vezava dobavitelja el. energije?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tako je pri vseh meni znanih ponudnikih, tudi pri največjemu je bilo tako še dve leti nazaj...kot na tržnici.
Mogoče še ena zadeva. Danes se vse beleži. Lojalnost pa ceni.
Ko boš kot stranka, kdaj rabil kakšno uslugo, bodo hitro preverili, a gre za dobro stranko, ali gre za nekoga, ki se za vsak cent proda najugodnejšemu.

V končni fazi, zakaj pa Gen-i forsira net metering in podobne fore? Kaj lepšega kot privezati nase stranke za dobo 10 ali 15 let? Ko imaš enkrat dovolj veliko kritično maso, malo spremeniš pogoje in si kupiš večji mercedes. Nič lažjega.
Kako je z drobnim tiskom, pa vsi vemo. O tem se tukaj pogovarjamo, mar ne?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
So bili tudi drugi zapleti z položnicami in obračunskimi obdobji ipd. Pogodbo dvomim da bosta najdla. Ja saj vem, ampak tak je. Tudi jaz dostikrat ne najdem ravno tistega papirja, ki ga iščem. Očitno je dedno ;-) :-)

Drugače pa nimamo dobrih izkušenj z lojalnostjo. Ta beseda bo počasi izumrla.
Fery Napisal:Torej imajo prav.

Ne vem, zakaj menjujete.
Jaz sem zadnjič klical mojega, ki ga imamo od začetka. Vprašal me je, koliko hočem, sem mu povedal (realno cifro) in v par dneh dobil aneks k pogodbi. Zakaj bi menjal, če ni treba?
tud sam se držim tega načela........(zamenjal bi edino NLB, ampak preveč zadev potegne za sabo, pa malo sem len...cca 2,30 imajo itak vsi vodenje rač.)...drugače pa; prvo sem začel stiskat Triglav.... Big Grin
Vidim ja. Zato pa nekateri menjate in skačete naokrog. Plačaj odvetnika, pa ti bo uredil.
Konec leta bo položnica manjša za par ali par 10 evrov.

Jaz sem to storil z dvigom telefona in klicem. Brez menjave ponudnika. Mislim, da sva debatirala 3 min.
Ampak za take zadeve je treba imeti nekaj pod kapo. Pa ne slivovke.

Dopuščam pa možnost, da ste brezglavo podpisovali papirje, brez branja in imajo oni zagarantirano ceno in vam druge ne bodo dali.
Jaz sem ponudil ceno konkurence, brez vezave!!!
Če bi podpisal vezal, bi dobil najnižjo možno tisti hip. Hvala, ampak ne hvala.
Rabiš samo par minut časa in da v telefon zineš za svoj interes, ostalo uredijo drugi. Podobno je tudi pri mobilnih ponudnikih.
Fery Napisal:in skačete naokrog. Plačaj odvetnika, pa ti bo uredil.
.
saj sem napisal, da nič ne "skačem"...kakšen odvetnik? Confusedhock:
Ne ti!
Bombander.
Ti si se uguzil vmes, s svojim postom.
aha.....sedaj vidim, da je samo minuta bila pri pošiljanju...zato ni citata..
ok
Moja izkušnja z SK* banko in poslovnim računom: Ko sem po dolgoletnem plačevanju bančnih stroškov enkrat popizdil v banki in zagrozil, da grem drugam, se je dalo vse čudežno zrihtat, dali so mi še celo SMS obvestila za transakcije, ob vsem tem pa plačujem skoraj tretjino manjše stroške poslovanja. Imajo tudi taveliki rezerve za stalne stranke. Ma Fery prav, je tudi tu "veliki brat", ki vse vidi in sliši. Ja, lojalnost....
Eh Fery ......
Zakaj eh Fery!?
Pokliči in si izbori ceno.
Gen-i in Goloba pa prepusti drugim.
A je res tako težko razumeti?
bomber111 Napisal:Prejšnja vezava se je iztekla s 31.12.2016. Sem sedaj spisal dopis na gen i če lahko njihova pravna služba poda mnenje glede tega. Je pa bil oče včeraj na el. Maribor in ni nič zrihtal. Vztrajajo pri svojem.
Dopuščam možnost, da si na teh dveh straneh kaj spregledal :-)
Nikakor pogodbena vezava ne more biti narejena na tak način, to ti bo vsak resen pravnik povedal. Pogodbeno pravo, pa to. Je pa seveda zgodba drugačna, če se je že podpisovalo kakšno pogodbo, ki ima klavzulo, da se časovno omejeno pogodbeno razmerje avtomatično podaljša za neko določeno obdobje, če se "pisno ne prekine xy dni pred potekom vezave". Pa recimo, da to obstaja - kakšen je odpovedni rok oziroma do kdaj je nova vezava?

Po mojem imaš dve opciji. Kot pravi Fery se z obstoječim ponudnikom skušaš dogovorit za nižjo ceno. Ampak meni bi (v primeru, da ni bilo nič podpisano s strani staršev) taka situacija, ko te skuša ponudnik brezsramno napizdit, totalno dvignila dekl. Plinarna Maribor je tudi dolga leta trdila, da "preprosto ne morejo ponudit nižje cene plina, ker bi sicer poslovali z izgubo". In kaj se je zgodilo, ko se je trg plina liberaliziral? Seveda so lahko čez noč spustili ceno (pa so vseeno poslovali z dobičkom). In mi takrat ni na kraj pameti padlo, da bi ostali pri njih. Imajo te za kekca, ti pa jim boš zvest?

In to nas pripelje do druge opcije. Na tvojem mestu bi pisno zahteval prekinitev vezave oziroma dokazilo, da je bila podpisana kakršna koli pogodbena vezava (naj ti torej dajo kopijo pogodbe, kjer je to opredeljeno). Če pa si že zdaj prepričan, da tak dokument ne obstaja, jim ob pozivu pošlji še lepe pozdrave tržnega inšpektorata, ZPS, vseh rumenih medijev ter ročno narisan sredinec.
Saj to je point, ko dandanes že vsi sestavljajo pogodbe s pomočjo prebrisanih pravnikov in z namenom, da te zhebejo. In potem še imajo jajca in napišejo, da si prizedevajo imeti zadovoljne stranke.
1 2
Iskanje po temi