PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Hrupnost - Fujitsu Waterstage HP 11

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vem, da je bilo že ogromno napisanega na temo glasnosti te TČ, pa vseeno vprašanje za LASTNIKE in MONTERJE :

- a bi se še enkrat odločili za nabavo enake TČ - FWS HP 11 ali bi tokrat vzeli kaj drugega? In katero ter zakaj?

Sem pred nabavo TČ in sem malo v dvomih saj vsi strašijo kako je glasna. Če je glasna pri -10 dva tedna v letu me ne moti...če pa že na srednjih obratih moti sosede na 10m pa -> ne hvala.

Dosedanja analiza:

Daikin odpade - slabe izkušnje z klimo višjega cenovnega razreda, nonstop crkuje - notr.motor, poka plastika pri odtaljevanju, ležaji crkujejo, ni da ni...
Zubadan - baje kar zastarel že, ne grejo v korak s časom, vbrizg - obremenjenost zun.enote, crkovanje kompr.zaradi visokih obratov, ker nima grelcev
Estia - tiha, ampak moč pada, dobra samo zunanja enota, notr.regulacija not user-friendly, dobra nizka modulacija
Waterstage - dobra notranja enota, glasna zunanja, se z elektroniko enostavno razširi na 14-16kw
Yutaki - malo praktičnih izkušenj z njo na forumu, zelo visoko tangira na seznamu Ekosklada (visoka letna učinkovitost)
Buderus WPL - najbolj zanimiva zaenkrat, malce dvoma v vodno povezavo v primeru okvare pri zunanjem minusu.
On-Off in 300l zalogovniki - zgodovina, ki me ne zanima tudi če so COPi 11 in več... :lol:

Rabim za max.200kv.m. TDV med 30 in 40st. Polovico kvadrature na talnem + max. 10 predimenzioniranih radiatorjev.

Zbiram glasove, hvala za lažjo odločitev! Big Grin
Lahko povem za zubadan , z notranjo enoto ecodan so grelci. Težave kokr vem z zunanjimi enotami so bile pri prvih serijah. In so bile menjane vse zunanje enote.
Zunanjo enoto postavi nekam kjer ne bo nobenega motila, če lahko seveda. Jaz jo imam nekako zablindirano še s kovinsko rešetko tako da vsaj malo ublaži ta hrup. TČ je tiha le pri zunanjih T nad 5 st. Vse ostalo mislim, da je enako glasno. Obstajajo še neki hacki za low-noise ampak jaz se tega nisem šel.
Hvala obema. Kamorkoli montiram, en sosed faše hrup. Mogoče pol obrnem proti omici ki je že precej naglušna Wink

Ja pri FWS se neko stikalo napelje v zunanjo, da zmanjša 3dB... ampak zmanjša tudi moč.

No Zubadan je resen kandidat, ker je preverjena roba, malce tišji od FWS, regulacija super in tudi klima Mitsubishi vgrajena doma deluje že 8 let b/p.
malev, sam imam že nekaj let Zubadana brez grelcev in za talno ogrevanje, TDV nad 30. Se mi zdi da se je skozi leta tu na forumu skozi težave nekaterih izkristaliziral vzorec, da so se težava bolj pojavljale pri uporabnikih (bolj prvih verzij? ), ki so rabili višjo T dvižnega voda tam nad 40, tudi morda brez grelcev, se pravi v glavnem na radiatorjih, morda tudi v bolj zahtevnih območjih z veliko vlage.

Sam sicer imam cca 15 m blizu soseda, vendar diagonalno od smeri TČ. Glasnosti mi še ni omenjal. Ima pa on obrt ki je občasno glasna, tako da verjetno tudi ne bi upal o glasnosti govoriti :-)

O hrupnosti Fujitsuja pa včasih kaj napiše uporabnik xavi.
damdam78 Napisal:Lahko povem za zubadan , z notranjo enoto ecodan so grelci. Težave kokr vem z zunanjimi enotami so bile pri prvih serijah. In so bile menjane vse zunanje enote.
Težave so bile zaradi prehitrih defrostov samo na področjih z visoko zračno vlago, ki pa se jih da odpravit s pravilno nastavitvijo stikalc SW 7 na zunanji enoti. Da bi bile menjane vse zunanje enote je tralala. Kompresorji so na nekaterih šli zaradi polomljenih vzmeti na vsisnih ventilih kot posledica prenizkih obratov. Zato so jim prag dvignili, še bolj pa se to pozna na FWS. Pa tudi Toshiba ima napravo, ki ji moč ne pada vendar za potrebe talnega ogrevanja nikoli ne potrebujete teh naprav. Je prav kontraproduktivno reklamirat, te pa grelcev ne potrebujejo. Bolje, da delujejo elektrogrelniki kot napravo mučit z nemogočimi obrati. Poraba je popolnoma enaka le obremenjenost je bistveno nižja. Da pa bi bil Mitsubishi zastarel Confusedhock: Pa saj nimajo samo zubadana, ki se je vsako leto dodelal tako kot ostali in v skladu z izkušnjami. Imajo pa zelo napredne rešitve na notranji enoti tako glede priprave sanitarne vode in ostalih zadev. So prvi brez spirale v bojlerju z direktno pripravo sanitarne vode in skladiščenjem v 200l zalogovnik. Zato je potrebno zadeve malček bolje poznati, da bi jih lahko sodili.
Je pa najtišja sigurno Toshiba. Regulacija pa je zastarela samo za tiste, ki je sploh ne poznajo in jo niso nikoli hoteli spoznati. Le šimfat je treba. Istočasno je to naprava z najmanj okvarami.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Po večini imajo uporabniki izkušnje le z modelom tč katera jim stoji za hišo tako da neke realne slike ne boš dobil.
Dobodi navodila iskanih modelov, notri imaš diagrame hrupnosti ki so delani po enakih standardih - primerjaj. Jaz sem si delal primerjave za modele katere sem gledal na tak način...

hitachi zelena, fujitsu črna črta - 8kW tč.

[img]httpsunichr("58")//snagunichr("46")gy/TCItD2unichr("46")jpg[/img]
@pentax - svaka čast! Jaz pa raje berem že dva meseca forum PSS in mi še vedno ni nič jasno.

@telmos - kakšne praktične izkušnje z nabiranjem vodnega kamna v bojlerjih na špirali? Električnega moram namreč čistit na pol leta in zamenjavat grelec, ker dobesedno razcveti. Imamo namreč zelo zelo trdo vodo. A ni Mitsubishi rešil to z nekim filtrom v Ecodanu? In ploščatim izmenjevalcem?
Da, to je prav rešitev teh zadev z dodatno črpalko in ploščnim izmenjevalnikom, ki polni bojler direktno s toplo sanitarno vodo. Kamen se pospešeno nabira nad 60°C
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
telmos Napisal:
damdam78 Napisal:Lahko povem za zubadan , z notranjo enoto ecodan so grelci. Težave kokr vem z zunanjimi enotami so bile pri prvih serijah. In so bile menjane vse zunanje enote.
Težave so bile zaradi prehitrih defrostov samo na področjih z visoko zračno vlago, ki pa se jih da odpravit s pravilno nastavitvijo stikalc SW 7 na zunanji enoti. Da bi bile menjane vse zunanje enote je tralala. Kompresorji so na nekaterih šli zaradi polomljenih vzmeti na vsisnih ventilih kot posledica prenizkih obratov. Zato so jim prag dvignili, še bolj pa se to pozna na FWS. Pa tudi Toshiba ima napravo, ki ji moč ne pada vendar za potrebe talnega ogrevanja nikoli ne potrebujete teh naprav. Je prav kontraproduktivno reklamirat, te pa grelcev ne potrebujejo. Bolje, da delujejo elektrogrelniki kot napravo mučit z nemogočimi obrati. Poraba je popolnoma enaka le obremenjenost je bistveno nižja. Da pa bi bil Mitsubishi zastarel Confusedhock: Pa saj nimajo samo zubadana, ki se je vsako leto dodelal tako kot ostali in v skladu z izkušnjami. Imajo pa zelo napredne rešitve na notranji enoti tako glede priprave sanitarne vode in ostalih zadev. So prvi brez spirale v bojlerju z direktno pripravo sanitarne vode in skladiščenjem v 200l zalogovnik. Zato je potrebno zadeve malček bolje poznati, da bi jih lahko sodili.
Je pa najtišja sigurno Toshiba. Regulacija pa je zastarela samo za tiste, ki je sploh ne poznajo in jo niso nikoli hoteli spoznati. Le šimfat je treba. Istočasno je to naprava z najmanj okvarami.

Telmos če lahko še malo razložiš delovanje grelcev pri zubadan ecodan in ,kje se nastavljajo vklopi izklopi.
malev Napisal:Vem, da je bilo že ogromno napisanega na temo glasnosti te TČ, pa vseeno vprašanje za LASTNIKE in MONTERJE :

- a bi se še enkrat odločili za nabavo enake TČ - FWS HP 11 ali bi tokrat vzeli kaj drugega? In katero ter zakaj?

Sem pred nabavo TČ in sem malo v dvomih saj vsi strašijo kako je glasna. Če je glasna pri -10 dva tedna v letu me ne moti...če pa že na srednjih obratih moti sosede na 10m pa -> ne hvala.

Dosedanja analiza:

Daikin odpade - slabe izkušnje z klimo višjega cenovnega razreda, nonstop crkuje - notr.motor, poka plastika pri odtaljevanju, ležaji crkujejo, ni da ni...
Zubadan - baje kar zastarel že, ne grejo v korak s časom, vbrizg - obremenjenost zun.enote, crkovanje kompr.zaradi visokih obratov, ker nima grelcev
Estia - tiha, ampak moč pada, dobra samo zunanja enota, notr.regulacija not user-friendly, dobra nizka modulacija
Waterstage - dobra notranja enota, glasna zunanja, se z elektroniko enostavno razširi na 14-16kw
Yutaki - malo praktičnih izkušenj z njo na forumu, zelo visoko tangira na seznamu Ekosklada (visoka letna učinkovitost)
Buderus WPL - najbolj zanimiva zaenkrat, malce dvoma v vodno povezavo v primeru okvare pri zunanjem minusu.
On-Off in 300l zalogovniki - zgodovina, ki me ne zanima tudi če so COPi 11 in več... :lol:

Rabim za max.200kv.m. TDV med 30 in 40st. Polovico kvadrature na talnem + max. 10 predimenzioniranih radiatorjev.

Zbiram glasove, hvala za lažjo odločitev! Big Grin
Črpalko lahko zelo utišaš, v kolikor ji omejiš zgornjo temp. vtoka. Če imaš hišo dobro izolirano in predimenzionirane radiatorje, potem več kot 35 C skoraj ne boš rabil in v takih pogojih je črpalka relativno tiha. Drugače pa je tiha tudi pri -10 oz. vedno takrat, ko je nizka RV.
Sicer nimam nekih izkušenj z Yutakijem kar se tiče glasnosti, vendar se mi zdi črpalka zelo konkurenčna tudi kar se cene tiče in vsega ostalega.
Low noise pa je bolj ali manj neuporabna zadeva, ker se zna zgodit, da te bo v mrazu zeblo.
@malev, ja iz diagramov boš videl malo bolj realno sliko kot iz enega podatka specifikacij.

Imata pa 11kW Hitachi in 11kW Toshiba po tabeli hrupnosti podatke:

Toshiba
Sound pressure level 49 dB(A)
Sound power level 66dB(A)

Hitachi
Sound pressure level 49 dB(A)
Sound power level 64dB(A)

diagram za 11kW Hitachija je tule...

[img]httpsunichr("58")//snagunichr("46")gy/t2JGUQunichr("46")jpg[/img]

za 11kW Toshibo ga nisem uspel najti, pa sem pregledal par navodil kar sme našel prek neta. Če najdeš te diagrame ti lahko naredim diagrame enega prek drugega, mi ne vzame minuto časa.
Zunanja enota od Fujitsuja HP je zrela za kakšno posodobitev. Ne vem zakaj to ne zrihtajo. Če jaz stojim zraven Estie ne slišim Estie, ampak sosedovo FWS HP, ki je 20 m stran. Sliši se jo po celi vasi. Ne vem kaj je narobe s to mašino. Kot bi se kovina nekam drgnila. Poleti, ko pa greje SV, pa kot da je ni.
@telmos - a mi lahko pošlješ predračun za MITS Zubadana HP 11kW + Ecodan integriran/ločen bojler 200l (po tvoji izbiri-izkušnje) brez zap. vezanega zalogovnika z osnovno montažo (odstr. Stadlerce)? Pisal že na <!-- e --><a href="mailto:info@telmos.si">info@telmos.si</a><!-- e --> za ogled in predračun, ampak tema in tišina... nimate tajnice zaposlene? :wink:
malev... priporočam, da si najprej narediš finančni konstrukt investicije! Po tem pa izbereš tisto, ki je najoptimalnejša izbira za tvoje želje, lokacijo in hišo. Daleč od tega da so vse TČ enako primerne za vsako hišo in vsako lokacijo. Če izbiraš v klima TČ razredu je Hitachi nedvomno najboljša in prva izbira! Kljub temu, da je v samem vrhu klima TČ razreda, se lahko zgodi, da ni optimalna izbira v tvojem primeru! Če ciljaš više imaš še precej večjo izbiro evropskih naprav. Kot sem ti svetoval na začetku! Najprej cena, ki si jo pripravljen plačat, potem izbira najoptimalnejše naprave v tem cenovnem razredu
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
1 2 3 4 5 ... 13 Pojdi na stran 
Iskanje po temi