PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Prednostno dispečiranje oz. prispevek za nerent. TEŠ 6

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
bvs Napisal:Pri tistih kjer je cenej, samo kaj, ko je na položnici samo 1/3 elektrike.
...sprememba vprašanja; kateri štromarji VAS napajajo je bilo mišljeno (Gen?) :mrgreen:
Homer Napisal:Je pa res hecno brati mnenja "laikov" o elektroenergetskem sistemu, ob temu da sploh ne vedo, kako tak sistem deluje in kaj ga drži skupaj, da ne razpade.

Približno tako, kot bi kirurgu svetoval, kako se rentabilno lotiti operacije srca.
Močno dvomim v preživetje pacienta......

Frekvenca v obeh sistemih :mrgreen:
bvs Napisal:
yan1234 Napisal:Vidiš tega ne razumem. Teš je rentabilen, jaz naj pa plačujem dodatek za nerentabilnost.

Vidiš, tle je keč, ker gledaš samo v eno smer. Pa dajva se malo borze it. Danes imamo elektrike dovolj in je cena x. Jutri je nimam dovolj in je cena 10x ali pa imaš v bajti temo in Revoz, LEK, Krka, Talum, Štore, Jesenice pošljejo delavce domov. Tega verjetno nočeš ali pa te ne prizadane in ti je vseeno.
Pa še to. Nemci porivajo poceni elektriko k nam. Poceni elektriko porinejo, ko imajo viške, seveda po dampinških cenah in s tem zbijejo našo ceno. Ko elektrike ni pa rečejo "sorry, nimamo, plačamo pa po 150€/MWh, če nam prodate. Audi, VW in BMW ne smeta stati.
Če jim porata dolgo porivati poceni elektriko, ki jo subvencionirajo nemška gospodinjstva, ker si to lahko privoščijo, ti doma vse propade, privatizirajo ti sistem, postavijo ti ceno, ki ti ne bo všeč. Če se ne strinjaš boš pač odklopil elektriko. Tak simpl je.

Ja in vožnja v pasu in trapezu in vzdrževanje frekvence in prečnih transformatorjev proti Italiji itd. Tudi mi je jasno zakaj morajo biti sistemske elektrarne. Mogoče kdaj celo naredim otočno.
Je pa tako, da ne vemo dejanske finančne bilance in če so dodatni prispevki upravičeni.
simionesi Napisal:@bvs, si ti napisal tale članek? :mrgreen:

<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.welt.de/wirtschaft/article161831272/Die-Dunkelflaute-bringt-Deutschlands-Stromversorgung-ans-Limit.html">https://www.welt.de/wirtschaft/article1 ... Limit.html</a><!-- m -->

Vseeno menim, da še imamo potencial na hidroelektrarnah predvsem Mura bi lahko bila bolje izkoriščena.

Mogoče pa enkrat le nekaj bo iz te Mure:
<!-- m --><a class="postlink" href="https://oe.finance.si/8853822/Dravske-elektrarne-vztrajajo-pri-gradnji-elektrarn-na-Muri">https://oe.finance.si/8853822/Dravske-e ... rn-na-Muri</a><!-- m -->
simionesi Napisal:@bvs, si ti napisal tale članek? :mrgreen:

<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.welt.de/wirtschaft/article161831272/Die-Dunkelflaute-bringt-Deutschlands-Stromversorgung-ans-Limit.html">https://www.welt.de/wirtschaft/article1 ... Limit.html</a><!-- m -->

Vseeno menim, da še imamo potencial na hidroelektrarnah predvsem Mura bi lahko bila bolje izkoriščena.

Sem z googlom prevedel kaj sem napisal :mrgreen: kaj češ, tako pač je.

Glede Mure ne vem kako in kaj, vem pa, da če bi tehnikom prepustili, da bi zadevo peljali, da bi bilo drugače.
Poldee Napisal:Dobr so si to nasi 'voditelji' zracunal. Prejsnji teden so povprecno gospodinjstvo iz nule obral za 3€ za POP shit.

Resno? Avtomatsko nisem fan nobene "leve" vlade, ampak kaj ima trenutna vlada z odločitvijo zasebnega (oz. zasebnih) podjetja (podjetij) v tem primeru?!

Talajte krivdo relevantno, ne počez.
yan1234 Napisal:Ja in vožnja v pasu in trapezu in vzdrževanje frekvence in prečnih transformatorjev proti Italiji itd. Tudi mi je jasno zakaj morajo biti sistemske elektrarne. Mogoče kdaj celo naredim otočno.
Je pa tako, da ne vemo dejanske finančne bilance in če so dodatni prispevki upravičeni.

Če boš gledal ekonomsko potem ne boš imel otočne zadeve. Me pa le povabi na ogled, če jo boš imel :wink: .

EDIT: Samo še za konec. Dam ta 1 EURO za TEŠ, če mi pustijo elektriko in prispevke po tej ceni še vsaj 10 let Tongue . Upam, da se ne motim :mrgreen: .
Se kar strinjam s tem.
Samo za informacijo - Mura je še najmanj primerna za HE, kdor živi kje v bližini in jo pozna dobro točno ve zakaj.

Verjamem pa, da je najlažje preostali Sloveniji sklenit nekaj podobnega kot "dajmo postavit HE na Muro v Prekmurje, kaj pa nas briga."

Ne bi bilo prvič in ne zadnjič, da so veljakom ob prihodu v Prekmurje postavljali lepe maketne kulise, zakrivali razpadajočo infrastrukturo in dali prepoved izhoda iz hiše lokalnemu prebivalstvu. Nenazdnje so še kuharje pripeljali s sabo iz Kranja, da so jim kuhali "prekmurske" jedi tu pri nas ... aja, pa natakarje tudi ...
aleš.h Napisal:Samo za informacijo - Mura je še najmanj primerna za HE, kdor živi kje v bližini in jo pozna dobro točno ve zakaj.

Verjamem pa, da je najlažje preostali Sloveniji sklenit nekaj podobnega kot "dajmo postavit HE na Muro v Prekmurje, kaj pa nas briga."

Ne bi bilo prvič in ne zadnjič, da so veljakom ob prihodu v Prekmurje postavljali lepe maketne kulise, zakrivali razpadajočo infrastrukturo in dali prepoved izhoda iz hiše lokalnemu prebivalstvu. Nenazdnje so še kuharje pripeljali s sabo iz Kranja, da so jim kuhali "prekmurske" jedi tu pri nas ... aja, pa natakarje tudi ...

To so tvoji tehtni argumenti zakaj ne bi postavili HE na Muri?
Malo ste oddaljili od bistva. Dejstvo je, da za uravnoteženo delovanje sistema potrebujemo stabilni vir. Zato pa bi bilo dovolj da se obnovita 4 in 5 blok. Tako pa se je projekt 3 x preplačal, bili so dani lažni podatki o rezervah lignita in ceni izkopa itd.
Drugače pa, Mura teče po panonski nižini, s tega vidika je težko narediti kaj na prosti padec z ustrezno akumulacijo.
Vsekakor bi morali prej razmišljat o drugem bloku NEK-a.
Mislim da je izvorni greh v tem, da niso bili jasno zastavljeni cilji, zaradi česar se je potem projekt nadgrajeval in spreminjal. Seveda je cena rasla .....
Če držijo nekatera pisanja, je TEŠ6 narejena na zahtevo za točno določeno moč. Če bi kupili "tipsko" elektrarno, bi cena bila bistveno nižja.
aleš.h Napisal:Samo za informacijo - Mura je še najmanj primerna za HE, kdor živi kje v bližini in jo pozna dobro točno ve zakaj.

Jaz pa ne živim v bližini in je ne poznam,zato mi nikakor ni jasno,zakaj je Mura neprimerna za HE.Lahko bi nas ti razsvetlil,strokovnjak,pa še Avstrijcem povej,da nimajo pojma.Aja,oni imajo na Muri 32 elektraren :oops:
Požrtni Velenjski lobi je dosegel gradnjo umazane in pregrešno drage elektrarne sedja bo dosegel enako pri gradnji hitre ceste. Morda bodo za pokruivanje izgub DARSa uvedli dodatno vinjeto za vožnjo po prehitevalnem pasu. Škoda pisati o lopovih na tem strokovnem portalu
Pa še taki se najdejo, ki to mirno podpirajo. Tudi na tem forumu.
Celo pravijo, potem, ko ste vse pokradli, vam dam še en evro na mesec, samo da me pustite na miru.
Haloooooo!!??? Lopovu, ki te je pošteno okradel, daš še mesečno nagrado in pričakuješ, da se bo ustavil!? Ha ha ha.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
1 ... 3 4 5 6 7 ... 22 Pojdi na stran 
Iskanje po temi