5.2.2017 ob 09:22
Pozdravljeni,
razmišljam o nadgradnji ogrevalnega sistema v hiši, in sicer najbolj se nagibam k vgraditvi TČ.
Hiša v jugovzhodnem delu Slo - Ribniško/Kočevska:
-K+P+M
-cca. 300m2 ogrevanih površin + SV
- 22-23 radiatorjev
- temp okrog 22° , ponoči nekaj manj
Izolacija:
-streha 10cm termotop+20-25cm celuloze na poševninah, 40 cm celuloze na ravnih stropih
- okna nova trosljona 0,6
- fasada 8cm kombi plošče
- cokl neizoliran proti zemlji in zraku (klet je najšibkejša točka)
Trenutno se ogrevamo na kombinirano peč iz cca. 1992, in sicer 52kw KOB + peletni gorilnik eragon 5/35kw. Poraba peletov je cca. 5-6 ton na sezono. Sedaj v najhujši zimi je bila poraba cca. 40kg peletov na dan.
Nimam nobene želje po tem, da imam pred hišo "Mercedeza", želim le največ za najmanj denarja, se pravi najboljše razmerje price-performance.
Kaj bi mi priporočali? V kolikor sem kakšen podatek, ki ga potrebujete pozabil navesti, mi prosim napišite in vam sporočim.
Hvala in LP!
razmišljam o nadgradnji ogrevalnega sistema v hiši, in sicer najbolj se nagibam k vgraditvi TČ.
Hiša v jugovzhodnem delu Slo - Ribniško/Kočevska:
-K+P+M
-cca. 300m2 ogrevanih površin + SV
- 22-23 radiatorjev
- temp okrog 22° , ponoči nekaj manj
Izolacija:
-streha 10cm termotop+20-25cm celuloze na poševninah, 40 cm celuloze na ravnih stropih
- okna nova trosljona 0,6
- fasada 8cm kombi plošče
- cokl neizoliran proti zemlji in zraku (klet je najšibkejša točka)
Trenutno se ogrevamo na kombinirano peč iz cca. 1992, in sicer 52kw KOB + peletni gorilnik eragon 5/35kw. Poraba peletov je cca. 5-6 ton na sezono. Sedaj v najhujši zimi je bila poraba cca. 40kg peletov na dan.
Nimam nobene želje po tem, da imam pred hišo "Mercedeza", želim le največ za najmanj denarja, se pravi najboljše razmerje price-performance.
Kaj bi mi priporočali? V kolikor sem kakšen podatek, ki ga potrebujete pozabil navesti, mi prosim napišite in vam sporočim.
Hvala in LP!

dolenjsko/belokranjski monter_in si zmagal
(hrup, izgled...)