Objave: 4017
Teme: 3
Ocena:
26
Možno da krema deluje v kombinaciji s 16kW IR panelom :lol: .
Objave: 5075
Teme: 13
Ocena:
-13
menda bolj thermosun barva..., vprašanje je le, če je prihranek pri ogrevanju vezan le na panele :mrgreen:
Objave: 5058
Teme: 8
Ocena:
3
A s tisto kremco namažeš strešnike, ali kaj?
Ocena:
8
Ja, pa fasado. Pozimi sprejema toploto iz snega in megle, poleti odbija sončno sevanje. Tako ti je pozimi vroče v hiši, poleti te pa zebe.
Če kupiš še njihov izmenjevalec, lahko z njim ogrevas sanitarno vodo zastonj. Ne rabiš nobene STC, bojlerja....
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Jaz sem pa kupil 10 paketov nanopremaza.
Če namažeš šajbe, se ne umažejo.
Če pa namažeš stene, baje, odbijejo 99,6 procenta toplote. Vso brcnejo nazaj.
Bi že namazal, ampak ogrevalni sistem ni še zamortiziran. Tako da bom še malo počakal.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 472
Teme: 21
Ocena:
3
Sem si rekel - se bom dal podučiti o ogrevanju z IR paneli in zato prebral večino tega materiala v tej temi. Pa bi sedaj rad vedel kakšen je rezime teh expertiz?
Kaj je res in kaj ni?
Recimo, strinjam se, da je drug princip prenosa toplote, kot če bi imel kalorifer - strinjam se, da je ogrevanje nekako od spodaj navzgor (če je panel na stropu) in zato možno, da je lahko temperatura v prostoru eno ali dve stopinji nižja. To je pa tudi vse zaradi česa bi se lahko reklo, da je ogrevanje s paneli bolj ekonomično, kot navaden kalorifer?
In še en moment se mi zdi pomemben. Ogrevanje z panelom ima to slabo lastnost, da ne deluje zvezno (invertorsko), pač pa po principu ON-OFF, kar je za ekonomičnost ogrevanja sigurno minus! Lahko se motim?
Če je res tako kot razmišljam, potem ne razumem, da se nihče ne najde, ki bi oporekal tem podatkom, ki jih vsak dan "trosijo" prodajalci panelov - o 60% prihranku!
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
F...
A res kaj preberete!?
Ogrevanje je podobno sončnemu. Torej če danes sije sonce in je okrog nule, si na sončni strani komot v kratkih rokavih. Če se pomakneš v senco, boš takoj rabil bundo.
Ogrevanje je še vedno od zgoraj navzdol.
Prihranek bi potemtakem lahko definiral s tem, da dejansko ne rabiš toliko greti, če si v vidnem polju panela. Ampak to ti nuca bore malo tam, kamor on ne seže. Prostori brez panela, pod mizo, v kotih.
Poraba je, če hočeš cel prostor ogreti na določeno temperaturo, popolnoma enaka kateremukoli drugemu direktnemu ogrevanju na štrom. In je v rangu kurilca.
Kje pa si našel 60% prihranek? Manjka podatek glede na kaj?
Investicija, če ne delaš sam, je primerljiva z, recimo, talno + bojler in grelci ali talno + električna peč. Ampak, če delaš sam, je tudi talno ceneje, tako da je kar enako.
Za stare gradnje z radiatorji velja, da je tudi norost to metati ven in dajati panele. Daš novo peč in to je to.
Panel daš tja, kjer želiš lokalno povečati temperaturo ali občutek udobja.
Nikakor pa ne kot glavni vir ogrevanja!!!!
Je pa dejstvo, da tisti, ki si jih omislijo, od takrat dalje, živijo v bolj mrzlem stanovanju. In govorijo kako je bolje. Glupost je pač nekako treba opravičiti.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 25
Teme: 1
Ocena:
0
Lahko so IR paneli za glavni vir ogrevanja....moja lastna izkušnja....
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Lahko je tudi kalorifer za glavni vir ogrevanja. Ni pa smiselno.
Pa 5 metrov drv ne zanemarit.