Objave: 262
Teme: 19
Ocena:
2
Pozdravljeni,
vprašanje za črpalkarje, ki imajo TČ že več let. Ali ste z virom ogrevanja zadovoljni, koliko € je šlo za servise (v času 3-5 let) in ali bi se za isti vir ogrevanja odločili tudi v prihodnje?
thank you
Objave: 1675
Teme: 1
Ocena:
-2
Imam Daikin LT 11 kw.
Smo v četrti sezoni.Dela uredu. Za enkrat bi se še vedno odloču za TČ. Tokrat precej lažje!
Objave: 5058
Teme: 8
Ocena:
3
5 let.
Nič servisa (naročil sem le premaknitev zunanje enote in update firmware-a).
Bi. Morda drugo in drugačno postavitev.
Porabo poglej v sosednji namenski temi.
Ocena:
-503
TČ, če je pravilno izbrana in montirana praktično ne potrebuje vzdrževanja, razen čiščenja uparjalnika, za katerega lastnik potrebuje cca 30 min letno, če je na izpostavljeni lokaciji, v nasprotnem še to ne. Okvar je zaradi tovarniške dotrajanosti materialov zelo malo, nekaj malega zaradi prenapetostnih udarov, ki so posledica strel, največ pa zaradi nestrokovnih montaž.
Danes lahko že skoraj z gotovostjo zatrdim, da tudi tiste cenejše naprave iz segmenta klima TČ brez nepredvidenih stroškov preživijo 10 letno obratovanje. Naprave iz višjih razredov pa vsaj 20 let
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 22
Teme: 0
Ocena:
0
Imam toplotno črpalko Meeting MD50D 18 kw.
V petih letih kar je imam, servis še ni bil potreben.
Tudi v prihodnje bi se odločil za isto.
Objave: 3853
Teme: 0
Ocena:
0
Če odpove le ena od 50. in je ta edina moja v januarju letos je to zame problem ali ne :?: :?:
Objave: 916
Teme: 5
Ocena:
6
Moja Fujitsu ogreva že 7. kurilno sezono, zelo zadovoljen. Ne samo zaradi nizke porabe, ampak tudi zaradi komunitete. Dejansko imam z ogrevanjem toliko dela kot nekdo v bloku, ki se ogreva iz toplarne-skatka nič v primerjavi z drugimi viri ogrevanja. Ne bi rad zanetil kakšne vojne 'pelatarji in TČ' a vseeno, ravno prejšnji teden smo v službi govorili in mi je sodelavec, ki ima palete potožil, da tudi razmišlja o nakupu TČ. Sem mu rekel, saj ima pa zelo malo dela proti peči na drva, pa me je podučil, da je moral najprej 2 toni žakljev pelet prenesti iz dvorišča v kurilnico. Na vsake toliko časa pa mora te pelete vreči v zalogovnik, torej je premetal že 4 tone palet. Je rekel, da si ne predstavlja tega početi na stara leta. Potem pa je še čiščenje, kjer je pepel po celotni peči in pri vroči peči si s sesalcem bolj malo pomagaš.
Servisov v 7-ih letih ni bilo. Enkrat sem serviserja poklical, da mi je preveril količino plina.Ker je to opravil mimogrede, ko je bil v naših konceh sem mu zgolj skuhal kufe. Skratka, če bi se odločil še enkrat bi kupil enako, mogoče malce šibkejšo.
Se pa strinjam s @sassapo-m, enkrat letno zunanjo enoto malo 'počoham' pred kurilno sezono še dopolnim sistem po potrebi in to je vse.
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Sicer že tema na to obstaja pa ,da vidim če bo tu več udeležbe. Naša STČ 8 leto brez težav.
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
TČ oddelala prvih 5 let.......
Popravila = 0€
Servisi = 0€
Lastno delo (čiščenje filtrov in uparjalnika) = 30 min/leto
PS: V teh 30 minut je vštet tudi vizualni pregled elektronike v zunanji enoti (morebitna gnezda raznoraznih mrčes)
Objave: 1477
Teme: 9
Ocena:
1
Meni je po dobrih 3 letih šel senzor pretoka v notranji enoti, izven garancije. Strošek 2x50€, senzor je bil brezplačen, ne vem koliko drugače stane.