csamo001 Napisal:Mhm, ga že vidim. Pol cene (od oke) je material. Kako bo potem fasada za pol cene, razen če vsi delajo zastonj, pa še oder je treba dobit zastonj?
In material večji izvajalec dobi gotovo ceneje, kot ga dobi fizična oseba ob enkratnem nakupu.
Pol je tu še zadeva z garancijo, ki ni ravno nepomembna. Velik del razlike med lastnim delom in izvajalcem pa ti pokrije ravno Eko sklad.
Pa glede na to, da imam ravno fasado za sabo, vem o čem govorim.
Oder je naredil iz smerekovih rant in fosnov. Tak da je bil zastonj.
Drugace pa sem se jaz menil z enim izvajalcev za fasado pri nas, da ce se zmenima brez racuna pride cenej kot z ekoskladom.
Material oni ze dobijo cenej ja, samo dajo ti ga ne po tisti ceni. Potem ze na materialu zasluzijo.
Smo pri nas lani delali mansardo, ko sem iskal knaufarja, sta mi dva na ponudbi dala visjo ceno kot pa bi jo sam dobil. Pa oni ti dajo nizji davek, pa pride drazje kot ce sam kupis po visjem. To so barabe. Potem ti pa se rece, ces kak malo za delo racuna.
Ko smo kurilnico rihtali, mi je monter zrihtal pec za 3000 jurje plus davek. Trije drugi so pisali kar uradno ceno iz cenika. 400 eur razlike. Se pravi, tist bi ze potem avtomatsko 400 eur zasluzil pri peci. Pa ce se gres sam pogajat bos dobil popust, a oni mi pa rece taka je cena, poglej cenik. Ma ja de, ne po ve pa koliko od tega mu gre v zep. To veliko takih, ki veliko jemljejo sluzi na materialu.
Vprasaj koliko je liter olja za avto na uradnem servisu, za koliko ga pa dobi v trgovini en ki popovdne sraufa in ga tudi porabi lepo kolicino? Sigurno za pol cene. Na servisu ti iz 200 literskega soda natoci pa drazje racuna kot ce gres kupit sam 4 litersko kantico. Barabe so, povsod ti ze materijal nabijajo.