PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Zalogovnik za obtočno vodo pri toplotni črpalki zrak voda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Migaj Napisal:Merlin, čeprav si iz stroke, ne bom dovolil pokroviteljskega obnašanja.
Histereza sama po sebi narekuje TČ, da mora ogrevati z višjo T DV, kot bi bilo optimalno.
In ni ga 'strokovnjaka', ki bi me prepričal v nasprotno.
Če je cev ogrevalne veje že na otip hladnejša od DV TČ - je s tem to tudi dokazano.
Toliko o vzporednih vezavah zalogovnika.
V tem stavku niti ne bi bilo težave, če bi svoje "razumevanje" obdržal zase.
Ti pa svoje "pavšalno poznavanje" smatraš za edino pravilno in z tem na nek način zadevo še dodatno "megliš"
To je dejanski odraz današnjega časa "google" mojstrov. Ko ne gre kličeš-jo mojstra, ki itak nima pojma, je predrag.... .

"Če je cev ogrevalne veje že na otip hladnejša od DV TČ - je s tem to tudi dokazano."
Tale stavek pove samo, da je to zate prezahtevno, da bi dokaj preprosto reč razumel.
Klemen10 Napisal:Se strinjam, je pa fajn različne opcije predebatirat. Meni je sedaj že bolj jasno kakšne so sploh opcije. Odvisno tudi katero napravo izbereš. Za nibe 2040 sem gledal za moj primer. Imam nekako dve možnosti.
1. Če bi hotel šparat lahko vse 3 ogrevalne kroge gonim prek črpalke v TČ min pretok bi na posamezno vejo prišel tako 0.5l/min. med defrosti in ob max obremenitvi 1,5l/min
Slabost, ni možnosti prilagajanja ogrevalnih krogov, obstaja možnost, da črpalka zaradi prevelikega upora ne bo zagotovila niti 1.5l/min po vejah. Ni možnosti hlajenja. Zaenkrat še nisem našel tu na forumu koga, da bi imel tako narejeno.

2. za mojo hišo optimalna, vendar štartna investicija precej večja.
Hranilnik 50-100litrov zaporedno. Potem pa en direktni krog in dva mešalna. Sistem dobrega jurja dražji + regulacija.
Verjetno ste se zatipkali. V drugem primeru brez vzporedno vezanega zalogovnika ne bo šlo.
Res je, zame je tvoja logika prezahtevna, zato se ne trudi z razlago :wink:
Pa menda ja ne bomo prešli sedaj na osebni nivo?

Če je eden vzporedno vezan zalogovnik za COP koristen :oops: , predlagam, da med TČ in ogrevala zaporedno povežeta dva vzporedno vezana zalogovnika -učinek zalogovnika bo na kvadrat , grelo pa bo kot na pelete :lol:
Pri nas 500l zalogovnik od trenutka ko sem prestavil OČ NA 1 se plasti pravilno torej ni vec takega mesanja je med zgornjo in spodnjo razlika kar 5 °c .... Krivulija je ostala enaka bom pa se spremljal naprej in porocal .

Poslano z mojega LG-H850 z uporabo Tapatalk
Migaj Napisal:Res je, zame je tvoja logika prezahtevna, zato se ne trudi z razlago :wink:
Pa menda ja ne bomo prešli sedaj na osebni nivo?
:lol:
Z razlago tebi sem se trudil prevečkrat in ni obrodilo sadov. Učinek je enak ničli.
Meni se preprosto ne da več izgubljat energije z brezplodno razpravo. Razprava je enaka kot z vernikom......
ali nevernikom -ostaniva raje vsak pri svojem
Merlin1 Napisal:Verjetno ste se zatipkali. V drugem primeru brez vzporedno vezanega zalogovnika ne bo šlo.

Ni nujno. Je pa res, da potem ne uporabiš klasičnega razdelilca ampak tistega SEPCOLL, ki omogoča pretok TČ četudi ne deluje nobena črpalka na dvižnem vodu.

Pa ne vikat no Smile ali si se zatipkal Smile
Res ni nujno. Je pa edino pametno.
Ne vem čemu bi v tem primeru sploh služil zalogovnik na povratku.
Zalogovnik na povratku služi samo enemu namenu, to je povečanju volumna vode v obtoku. Če bi res hotel imet zalogovnik v povratku bi moral uporabit: hidravlično odprt razdelilec, bypas ali hidravlično ločnico. Vsaka od teh variant je slabša od vzporedno vezanega zalogovnika. :wink:
čas te bo povozil, tako kot je hrvate danes
Migaj Napisal:Pravljica za lahko noč Big Grin
Sekundarni pretok je načeloma ves čas enak,
primarni pa je enak nula :oops: , ko ON/OFF TČ ne dela.

Meni po default nastavitvi krmilja obtočna med zalogovnikom in TČ dela ves čas, ko je zunaj pod 0. Druga obtočna pa je frekvenčna na svoji nastavitvi autoadapt.
Doplonitev/korekcija:
Migaj Napisal:Sekundarni pretok je seveda ves čas enak primarnemu, saj je gnan z isto OČ.
žal me tokrat prav nič novega nisi naučil, razen, da se s tabo razen togo po šolsko ne da pogovarjati
1 ... 5 6 7 8 9 Pojdi na stran 
Iskanje po temi