Objave: 2
Teme: 2
Ocena:
0
zanimajo me izkušnje uporabnikov gretja na elektriko. Ogledujemo si cca 100m2 veliko stanovanje v osrednji slo.Ogrevanje je radiarsko na elektriko. Imam pomisleke glede cene ogrevanja, vendar prodajalec pravi da niso visoki.
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Povej mi samo en razlog, zakaj bi ti povedal, da je drago......
Objave: 7259
Teme: 15
Ocena:
53
Cena toplote je cca. 40% večja kot ob gretju na zemeljski plin in cca. 3x dražja kot ob gretju s klimo.
Koliko boste porabili, ve pa samo vedeževalka, dokler ti prodajalec ne pove energetskih karakteristik stanovanja. Naj pove povprečno ceno ogrevanja/leto za zadnjih N-let. Oz. pokaže položnice za štrom.
Objave: 5058
Teme: 8
Ocena:
3
Odvisno od toplotnih izgub stanovanja. Lahko, da ima prav. Lahko pa tudi, da naklada.
Ocena:
9
Nizki bi bili samo v primeru NEH, kjer so zahteve po ogrevanju majhne.
To, da so vgrajeni električni radiatorji, kaže bolj na to, da je bilo narejeno/adaptirano z najmanj stroški za prodajo........
Objave: 61
Teme: 1
Ocena:
0
Radiatorsko ogrevanje na elektriko???
Dej mal vec opisi to radiatorsko ogrevanje.
-oljni radiatorji
-panelni radiatorji
-radiatorji povezani s cevovodom na elektricno pec...
varijant je veliko...lp
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Lahko tudi nič. Takšen strošek sem imel jaz v bloku, sicer ogrevan s toploarno. So.me lepo greli sosedi in sonce. Pa manj kot 20C nisem imel. Imel sem samo eno zunanjo steno(balkon in kuhinjska niša). Balkon sem zasteklil in znotraj izoliral. Spal sem na njem brez radiatorja (ajd mlado ženo imel.ob sebi)
Ob smotani mikro lokaciji stanovanja in brez izolacije pa nekaj stotakov mesečno (recimo da do 500) daš za ogrevanje
Objave: 6908
Teme: 51
Ocena:
-69
Točno tako. Naj ti pokaže položnico za elektriko. Razlika med poletnimi in zimskimi meseci bo dobra ocena stroškov za ogrevanje. Mi smo bili tudi v enem stanovanju, ki je imelo 2 zunanji steni, obrnjeno na sever pa so kurili samo zato ker se enega radiatorja ni dalo zapreti.notri 22 stopinj, kaj so sosedje počeli mi še danes ni jasno...
Objave: 4017
Teme: 3
Ocena:
26
Kaj ti bo povedala položnica če ne veš niti koliko so greli niti na kakšno bivalno temperaturo so imeli nastavljeno, če zploh so imeli nastavljeno. Če uspeš vzemi en mesec v najem, tile dnevi so idealni za stestirati ogrevanje. Nikoli ne zaupaj le na besede prodajalca, ker on ima ravno nasproten interes od tebe v poslu. Sicer zna biti zaupanje izjemno drago.
Objave: 1502
Teme: 4
Ocena:
1
Prerd leti smo se v Ljubljani v stanovanju v štiristanovanjski hiši doogrevali z elektriko. Bilo je nekaj ceneje (večji del termoakumulacijska na NT), kot na ELKO po kalorimetrih v kurilnici.
Je pa direktno ogrevanje s tako plemenitim virom kot je EE razmetavanje.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Ne verjamem da je 22C edini razlog za kartoteko pri zdravniku. Pocahnane rokave od komolca do zapestja (od smrkla ) pa se kaj smo imeli tudi tisti ki smo spali pri 10C
Objave: 219
Teme: 1
Ocena:
2
Vsak je svojega življenja in svojih otrok krojač. Lahko opišem primer od frenda ki je čisto nasprotje zgoraj opisani tezi o +22 in polnih kartotekah. Ta moj znanec še vedno prepričuje sebe kako je super spat njima in otrokom pri +16 do +18, kartoteke pa polne od vseh že 4 leta.
Jst ne vidim niti enega slabega razloga v tem da se otroci doma gibajo nezadekani in bosi ali pa v zoknih pri +23, ko grejo ven pa so oblečni temu primerno na zunanje temperature. Tudi meni je boljše počutje v kratkih rokavih pri +23 kot pri +19 v jopici in z mrzlimi rokami, pač vsakemu svoje. Tiste 4 stopinje razlike (med +19C in +23C pri samem bivanju naredijo veliko razliko, pri izhodu iz hiše na -10 se moraš pa v obeh primerih primerno obleči. Kdor pravi, da mu je zdaj pozimi pri +23 v hiši prevroče in da zato nima na +23 sami sebe okoli prsta obračajo...ne vem kako potem funkcionira ta folk poleti ko je zunaj +35 in znotraj +25 ali več, v avtu pa +42 in je ok.