PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Talno ogrevanje v kombinaciji z radiatorskim

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Če si kje blizu naših koncev, ti lahko dam kakšen kontakt pooblaščenih monterjev, drugače se pa obrni direktno na Gorenje ti bodo oni dali kontakt monterja blizu tebe.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Nisem - Notranjska. Še vedno pa ne vem - a ma Biodom isti model, ker njihove prodajalce/serviserje pa imam v bližini.
Kakšne so torej vaše izkušnje - Biodom (Gorenje) kotel na pelete ali Centrometal Peltec?
Sem dobil predračune - prosim za strokovno mnenje.

Pritličje radiatorsko ogrevanje (termostatski ventili in glave), 70m2, mansarda talno gretje 70m2, hiša popolnoma neizolirana, izolacija strehe bo v tem letu, fasada (EPS 15) pa v letu 2018, klasična zidava (modularc), lesena troslojna okna.

Imam predračun za PelTec 18kw z lambdo, ločeno 2 ogrevalna kroga (talno+radiator), hidravlična kretnica, WDC20 regulacija, mislim, da bi bilo tukaj pametno dodati še en cca. 500L zalogovnik za talno.

Druga ponudba je za CTC toplotno črpalko 8kw z regulacijo in 200l zalogovnikom, 2 ogrevalna kroga.

Razlike med ponudbama je 1200€, v prid peči seveda, za oba sistema mi pripada subvencija.

Kaj mislite? Pa ne se začet prepucavat, vem da vsak zagovarja svoje... Big Grin
Aja, pa spodaj bojo spalni prostori/otroške sobe, gor pa kopalnica, dnevna/kuhinja (odprt prostor).
končno ocena, ki nick_name-u zdravapamet pritiče Big Grin
Je pa vsaj podal nek odgovor. Nekateri pa čakajo, da nekdo nekaj odgovori (kakor pač seveda misli - njegova pravica) in potem negirajo in zabijajo v nedogled, avtor vprašanja pa zaradi tega ne dobi pravega odgovora, ker se pozornost teme preusmeri drugam...
Skrbi me predvsem radiatorsko ogr. z toplotno črpalko, torej visokotemperaturno - je to res optimalno, kakšno porabo elektrike naj pričakujem... itd?
Ste se pa razpisali...
Ne vem kaj pričakuješ.....
Gre za dva različna vira ogrevanja in se moraš predvsem sam odločiti kateremu dati prednost.
Oboje bi ogrevalo .....

Ker ogrevam s TČ, bi se sam ponovno odločil za TČ.
Čisto, ekonomično, nobenih opravkov, nobenega skladiščenja energenta, nobenih prevozov, nobenih dimnikarjev, ....
cca pol manjšo kot z drugimi energenti
Homer Napisal:Ne vem kaj pričakuješ.....
Gre za dva različna vira ogrevanja in se moraš predvsem sam odločiti kateremu dati prednost.
Oboje bi ogrevalo .....

Ker ogrevam s TČ, bi se sam ponovno odločil za TČ.
Čisto, ekonomično, nobenih opravkov, nobenega skladiščenja energenta, nobenih prevozov, nobenih dimnikarjev, ....

Skrbi me predvsem radiatorsko ogr. z toplotno črpalko, torej visokotemperaturno - je to res optimalno, kakšno porabo elektrike naj pričakujem... itd?
Boboo
Kako greješ sedaj?
Zakaj ne bi prvo izoliral strehe,naredil fasado in potem urejal ogrevanje?
Streha bo izolirana to leto, sedaj je bivalno le pritličje, ki ga ogrevam z toplovodnim kaminom na pelete, ki pa je seveda prešvoh še za 1etažo, zato moram menjati. Fasada bo naslednje leto.
Jaz lahko samo povem, da sedaj na mrzle dni nisem rabil več kot 40°C za ogrevanje v radiatorje in ne več kot 31°C za ogrevanje v talno. Res pa imam Aklimat Al radiatorje in 24-32cm izolacije v strehi, hiška pa je 20cm lesa brez izolacije - brunarica.

Če se odloča za TČ, potem naj bodo vsaj radiatorji dovolj veliki in bodo tudi z nižjo temp. vode ogrevali zadovoljivo prostore. Talno pa naj laufa 24/7 po vremenski krivulji in upoštevanjem notranje temp.
Pa je smiselno k peči dodati en 500l zalogovnik, za talno?
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi