Objave: 39
Teme: 5
Ocena:
0
Imam dvosobno montažno hiško z 43 m2 neto površine. Ker sem priklopljen na Ljubljanski plinovod, se mi zdi škoda ogrevati na elektriko kljub majhni površini.
1) Katero plinsko peč mi svetujete, glede na to, da potrebujem le 3 radiatorje in toplo vodo v kopalnici oz. kuhinji? Dimnik oz. zračnik je v hiši.
2) Ali kondezacijska peč pride v poštev? Sem prebral, da imajo nekatere NEkondezacijske peči z pretočnim grelnikom vode probleme pri enakomernem ogrevanju vode (vroča-mlačna-vroča), kondezacijske peči pa teh problemov naj ne bi imele.
hvala za mnenje.
Objave: 639
Teme: 18
Ocena:
1
Koliko pa imaš predvidenih toplotnih izgub? Ali je hiška vsaj malo izolirana (streha, obodne stene)?
Ocena:
0
Hiša je zadovoljivo izolirana, streha prav tako, največ toplotne izgube prinašajo stara okna, ki jih je potrebno zamenjati.
Je pa vrstna, torej stoji med dvema drugima hišama.
lp
Objave: 639
Teme: 18
Ocena:
1
Za tako majhne potrebe po toploti bo vsaka plinska peč premočna. Kakršnokoli obliko energije boš uporabljal za ogrevanje, jo boš porabil zelo malo. Glavno vodilo naj ti bo zato poceni investicija in udobje. Plina ne priporočam tudi zato, ker naj bi se po nekaterih informacijah (vir: Finance) z novim letom podražil kar za 25% (vseeno osebno dvomim v to številko). Pa tudi fiksni stroški bi bili v primerjavi s porabo plina v tvojem primeru previsoki.
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Ko pretehtaš vse + in - potem je prava izbira kondenzacijski kotel s sprotno pripravo san. vode. To pa zato, ker potrebujete najmanj prostora, deluje lahko na zelo mali moči ( 5 Kw) in povsem zadosti potrebam po san. vodi. Cenovno pa tudi ne predstavlja nekega posebno elikega stroška (skupaj z koaksijalnim odvodom in dovodom, zunanjim tipalom in sobnim upravljalcem ter kompletno montažo in zagonom cca 1800 euro + ddv)
Ocena:
0
A ta peč ni primerna JUNKERS CERASMART ZWB 7-26 KW
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")loren-lineunichr("46")si/pdf/cerasmartunichr("46")pdf[/url]
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")bolhaunichr("46")com/oglas2693800[/url]
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Lahko bi bila vendar pa moraš tisto ceno nadgraditi z revizijskim kolenom, koaksialno cevjo, zunanjim tipalom, sobnim korektorjem in kompletno instalacijo, nastavitvami in zagonom. Potem se bo pokazala cena, ki pa ne bo več tako ugodna za kotel, ki ima plastično cev za dovod plina, z plastično loputo za regulacijo izgorevanja, z višjim procentom O2 v dimnih plinih in posledično manjšo kondenzacijo in še bi se dalo naštevati. Odločitev je pa vaša