PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri GEN-i SONCE fotovoltaika

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

ke že kdo kaj razmišljal, da bi investiral v fotovoltaiko za samooskrbo?
imam ponudbo od gen-i sonce, investicija se povrne nekje pri 12. letih.

življenska doba bi naj bila 30 let?

hm...

l.p.
Škodilo ne bo nikomur če kaj več napišeš o ponudbi in specifikaciji.
nazivna moč 7 KW, 49 m2, investicija s približno vrednostjo subvencije je 10.000 €
naša letna poraba komplet cca 8000 KW.
gre samo za samooskrbo, torej ni odkupa, letno bi po info. izračunu še doplačali cca. 250 € energije, ostalo je iz elektrarne...
E?
Še tistim, ki imajo najboljše cene iz najboljših let, se ne povrne v 12-ih letih. Kako naj bi se zdaj?
Če nimaš kam z denarjem, zakaj pa da ne. Štromarjem boš dal avans, očitno za 12 let. V praksi verjetno za več.

Sodelujoči so pa itak zlizani skupaj in poskušajo vse za pospeševanje prodaje in keš-flow-a v njihove đepe. Slovenska realnost.
Vzemi še ir-panele pri petrolu. Popolna zmaga.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
standi79 Napisal:nazivna moč 7 KW, 49 m2, investicija s približno vrednostjo subvencije je 10.000 €
naša letna poraba komplet cca 8000 KW.
gre samo za samooskrbo, torej ni odkupa, letno bi po info. izračunu še doplačali cca. 250 € energije, ostalo je iz elektrarne...

Po tem kar si napisal in če so in bodo meseci kolikor toliko realno sončni da ta kalkulacija pade čez je zanimiva zadeva gledano dolgoročno.
Kakšne vrste financiranja pa ti omogočajo za takšno ponudbo?
za financiranje in ogled pa moraš plačat 85€, kasneje to upoštevajo pri ceni... torej še ne vemo kakšne variante financiranja sploh imajo...
Na kakšen način so ti pa ocenili sončne dneve/leto na tvoji lokaciji? Obstaja kje kakšen online calculator. Sonnencraft je včasih to imel če se prav spomnem.
Saj je vse znano.
Povprečje 3 kWh/m2 na dan.
Puta 365 dni + izkoristek panelov cca. 20% in dobiš to kar računajo oni.
Fery, mislil se na tole:
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")sonnenkraftunichr("46")com/private-home/service-and-support/solar-calculator/[/url]
OK, ampak izkoristek sončnih kolektorjev je cca. 4x večji od izkoristka solarnih panelov.
Torej to ni to.
Fery, pisal sem o tem kako oni vedo koliko imaš sonca na svoji lokaciji. Če si nekje v luknji v gozdu ni enako kot recimo na Kredarici. Izkoristek panel vs kolektor je druga zgodba kot tudi sama potrebna kvadratura.
Tudi sam sem jim poslal podatke naj mi izračunajo ROI pa mi še niso odgovorili. Poslal sem jim iz firbca ker sem na precej osončeni lokaciji (vrh hriba, 410nmv, hiša na soncu od vzhoda do zahoda, veliko temperaturnih inverzij (ne vem če je 5 dni megle v letu), pogled iz južne vipavske doline na Kras) in ker bom streho menjal v letošnjem letu.

Ampak če računajo 85 EUR da pridejo pogledat lokacijo in mi povedo možnosti financiranja se zgodba hitro zaključi.
Jaz se bolj bojim piskrckov ki jih bo država pristavila v naslednjih 30 letih . Že zdaj precej uspešno to dela.
Po drugi strani pa elektrika bo drazja (prvič že letos zaradi česa).
In ja, kljub temu da sem ob Savi v megli pogosto me rajca da bi nadstrešek za avte in zunanjo "drvarnico" preuredil (streho) in ga pokril s celicami (brez ostale kritine).
Na financah je članek o subvencijah. A lahko kdo naredi Povzetek ali pa bom iz kakšnega drugega medija izvedel kakšne subvencije se obetajo tu. Vem da so kmetijska gospodarstva, kako pa je s hišami brez kmetije pa...
1.000-1.200kWh na leto na kWp
Solar radiation and photovoltaic electricity potential:
[url]httpunichr("58")//reunichr("46")jrcunichr("46")ecunichr("46")europaunichr("46")eu/pvgis/cmaps/eu_cmsaf_hor/G_hor_SIunichr("46")png[/url]
1 2 3 4 5 ... 39 Pojdi na stran 
Iskanje po temi