PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Nizka vlaga

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetik81 Napisal:V spalnici pa kljub temu zjutraj prilezemo na 60%, očitno ga ornk nadihamo čez noč. V "neobljudenih" prostorih pa počasi lezemo proti 40%. Kopalnice po tuširanju ne zračim več skozi okno, ampak raje odprem vrata, da se vlaga lepo razleze po bajti.
Kaki imaš pa temperaturi v spalnici zvečer in pa zjutraj?
in
koliko ppm CO2 zjutraj v spalnici - si kdaj meril?
Me že par dni srbijo roke. Se kar naprej nekaj mažem, pa ne pomaga nič. Izmenjavo zraka imam minimalno (odpiranje samo po potrebi). Grem v klet po vlažilnik zraka.[img]httpunichr("58")//uploadsunichr("46")tapatalk-cdnunichr("46")com/20170107/f6d4e9ac1465c983ba28d2aaf5cbebb1unichr("46")jpg[/img]

Meni je včeraj zunanji vlagorem ob vetru kazal 20% vlažnost. Temperatura je bila okoli -2.

Trenutno stanje: zunaj 39%

Priložene datoteke
.jpg   1483783048877-1685721314.jpg (Velikost: 114,79 KB / Prenosi: 639)
Trije otroci so dobre pol ure v banji, pa se nekaj časa bodo kot kaze . V kopalnici je 27/75.
janipapillon Napisal:
Energetik81 Napisal:V spalnici pa kljub temu zjutraj prilezemo na 60%, očitno ga ornk nadihamo čez noč. V "neobljudenih" prostorih pa počasi lezemo proti 40%. Kopalnice po tuširanju ne zračim več skozi okno, ampak raje odprem vrata, da se vlaga lepo razleze po bajti.
Kaki imaš pa temperaturi v spalnici zvečer in pa zjutraj?
in
koliko ppm CO2 zjutraj v spalnici - si kdaj meril?
Temperatura je v spalnici (in tudi povsod drugod) vedno 20,0-20,4, noč in dan. Razen ko posije sonce, naraste do 22.
CO2 nisem meril, morda si kdaj nabavim merilec.
V temi o porabi el. pišeš, da imaš nastavljeno na 21 stopinj...
Nimam nič nastavljeno, ker ne upoštevam notranjega termostata. Temp se v povprečju giba 20-22, odvisno od sonca in zračenja. Če je vse zaprto in je oblačen dan, je 20,4.
Vremensko krivuljo imam pa zanalašč preveč položno, saj hočem pri nižjih zunanjih temp. tudi notri imeti malce hladneje, ker ne maram velike temp. razlike zunaj-notri.
A si morda kdaj sprobal, kak bi bil COP, če bi v hiši imel bolj "človeške" temperature, recimo vsaj enih 22 stopinj?
to bi bilo zelo težko objektivno izmeriti, jaz menim, da bi poraba narastla, COP/SCOP pa ne bi padel
csamo001 Napisal:A si morda kdaj sprobal, kak bi bil COP, če bi v hiši imel bolj "človeške" temperature, recimo vsaj enih 22 stopinj?
Ne. Verjetno za kakšno desetinko slabši.

Zakaj se ti zdi 22 bolj človeško kot 20? 22 mi je pretoplo, že pri 21 v spalnici sva oba švicala ponoč.
Migaj Napisal:to bi bilo zelo težko objektivno izmeriti, jaz menim, da bi poraba narastla, COP/SCOP pa ne bi padel

Človek ima kalorimeter, mar ne?

Te temperature in vlaga pa naj bi še zdržale nekaj časa. Kje je tu "teža objektivnega"?
Energetik81 Napisal:
csamo001 Napisal:A si morda kdaj sprobal, kak bi bil COP, če bi v hiši imel bolj "človeške" temperature, recimo vsaj enih 22 stopinj?
Ne. Verjetno za kakšno desetinko slabši.

Zakaj se ti zdi 22 bolj človeško kot 20? 22 mi je pretoplo, že pri 21 v spalnici sva oba švicala ponoč.

Morda zato, ker večino pri 20 stopinjah v bajti zebe.

Vsak po svoje, kar mu ustreza. Ampak nekak opažam tendenco, da imajo v povprečju tisti s TČ (tu na forumu) nižje temperature v hišah, kot ostali. Zakaj tako...

Ampak en, npr. 48-urni test, pa bi se dalo naredit, kajne?

EDIT: Zdaj sem šele videl zmagovalno kombinacijo... sanitarna voda na 38 stopinj?
Stos je tu v talnem. Pri talnem imaš lahko za isti občutek lahko.kaksno stopinjo manj kot.pri radiatorjih. Za isti.filing.
Nimam talnega, razen pod kuhinjsko mizo, kjer je zalogovnik spodaj s premalo.izolirabim temenom
Nekdo napisal 22 stC bolj ćloveško.
Jest: 12 stC in primerrno oblečen pa precej bolj zdravo. V večini primerov.
8)
Energetik81 Napisal:Nimam nič nastavljeno, ker ne upoštevam notranjega termostata. Temp se v povprečju giba 20-22, odvisno od sonca in zračenja. Če je vse zaprto in je oblačen dan, je 20,4.
Vremensko krivuljo imam pa zanalašč preveč položno, saj hočem pri nižjih zunanjih temp. tudi notri imeti malce hladneje, ker ne maram velike temp. razlike zunaj-notri.
...ali pac prevelike € poloznice....
1 ... 3 4 5 6 7 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi