Objave: 8615
Teme: 23
Ocena:
11
zakaj pa bi sedaj naročal obnovo podatkov na disku ? -prilimaj prave linke
Objave: 740
Teme: 11
Ocena:
0
Linki so v redu, pritisni download file in vnesi kodo, ki se izpiše pa bo šlo :wink:
Malware in antivirus ne najdeta ničesar - je varno prenesti na PC.
Ker je free server so valda reklame v ozadju
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Gasper123 Napisal:bernikm Napisal:Se mi je začela pojavljati napaka 7H-01 najprej pri segrevanju sanitarne vode, danes ob 2 zjutraj pa se je pojavila tudi pri talnem gretju.
Na displeju je utripal (i) in napaka 7H-01 nekaj v zvezi 'water flow' ... ? in do 7 zjutraj ko smo e zbudili TČ ni grela in je bilo lepo 19 stopinj v stanovanju. Ko sem resetiral TČ (izklopil varovalke) je zopet začela greti.
Vse kaže da se moji Daikinci nekaj dogaja, tako da kličem serviserja v ponedeljek. Hvala da je še v garanciji ....
Nekaj sicer berem da je treba sčistiti nek filter - morda kdo kaj ve o tem (Daikin LT 8kW) če je kaj na tem ?
Tole se je začelo pojavljati tudi meni, kakšen je bil epilog te napake?
Meni je danes serviser očistil filter in senzor pretoka vode, ampak pravi da, če to ne bo odpravilo napake bo potrebno menjat senzor pretoka. Ali kdo ve koliko tak senzor stane? Se ga da kako drugače obnovit/popravit?
Senzor pa ja imaš še v garanciji.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Objave: 1477
Teme: 9
Ocena:
1
Montirano julija 2013, torej stara preko 3 let, a je za senzor kakšna posebnost?
Drugače pa 5 dni po čiščenju še vedno brez napake, upam da bo OK.
Objave: 1477
Teme: 9
Ocena:
1
Napaka se je vrnila, itak. Čakam monterja, da me seznami z opcijami.
Zanima me ali parameter f-09 (Pump operation during flow abnormality) prepreči da se TČ ustavi ob tej napaki, ali raje ne premikam tega parametra, ker v navodilih piše nekaj v smislu da "Daikin will not be responsible ..."
Objave: 42
Teme: 5
Ocena:
0
naj se jaz tukaj vprasam kako se obnasajo vase daikin ht pri ogrevanju sanitarne vode?
Mi imamo 400 litrski bojler, tipalo pa je nekje na 3/4 bojlerja od zgoraj navdol. Sanitarno vodo skladiscimo enkrat dnevno ob 22.00 na 55 stopinj.
Ker nismo hudi porabniki vode (4 clani), dva tuda brez bane, recimo da porabimo veliko manj vode kot jo dejansko segrejemo/dogrejemo vsak dan.
Zanima me ali je mozno vodo skladiscit na manj kot 55 stopinj al je boljse preprosto tipalo dvignit na vsaj polovico bojlerja in opazovat ce nam bo kdaj zmanjkalo vode in ga se dvignit glede na nase potrebe?
Zadnje dni namrec opazujem da se pri priblizno minus 4-5 stopinjah zunanje temperature sanitarna voda segreva tud okoli dve uri in pol in v tem casu pade temperatura v bajti za kaki dve stopinji.
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Če ne potrebuješ vodo segreto na 55 stopinj, seveda lahko znižaš.
Jaz ogrevam na 45 stopinj in je za naše potrebe popolnoma dovolj.
Ocena:
0
ko nastavim parameter b03 na recimo 48 stopinj in parameter b04 v vsakem primeru ne gre nizje kot 55 mi sanitarno v vsakem primeru segreva na 55 (zgornja dva senzorja na bojlerju kazeta 55 oz. 53 stopinj, cisto taspodnji pa 9.
Ocena:
9
Prvo moraš nastaviti
b-02 = 0 (izklop avtomatskega prilagajanja temperature)
nato nastavi:
b-03 = 45 (mislim da ni potrebe večji temperaturi, lahko pa nastaviš po želji)
b-04 potem nima nobenega vpliva
Poleg tega nastavi:
4-00 = 0 (izklop dezinfekcije - antilegionela)
ker ni potrebe pri normalni porabi tople vode
Ogrevanje sanitarne vode je odvisno tudi od "reheat" nastavitev in če je ta funcija vklopljena (simbol prhe na displayu vklopljen)
Ocena:
0
torej mi na 55 segreva zaradi vklopeljenega parametra b02 (ogrevanje vode za domačo rabo, odvisno od vremena? kaj sploh ta funkcija regulira?
Kaj pomeni v praksi če ta parameter izklopim ? Da mi bo neglede na zunanjo temperaturo grelo sanitarno vodo vsak dan v letu na temperaturo nastavljeno na parametru bo3? recimo 45 stopinj?
Dezinfekcijo imam že od začetka izklopljeno, reheata pa tudi nimamo vklopljenega.
Ocena:
9
Skoraj tako, kot si napisal, le da ni odvisen od zunanje temperature, temveč sobne temperature.
Problem je da ti parameter b-04 omejuje minimalno temperaturo na 55 stopinj in jo ne moreš nastaviti nižje.
Z zgoraj napisanimi nastavitvami, pa bo temperatura določena s parametrom b-03, ki je nastavljiv od 45 do 75 stopinj. Torej naj bi z nastavitvijo 45 ogrel vodo na 45 stopinj
Torej bi
b-03 = 45
moralo ogreti vodo na 45 stopinj
Objave: 8615
Teme: 23
Ocena:
11
jaz bi nastavil drugače: kadarkoli pade pod 38 (39) naj jo segreje na 46 (47)
1:00 = 0
1:02 = 0
2:00 = 0
4:00 = 0
B:00 = 39
B:01 = 46
B:02 = 0
B:03 = 50
D:00 = 15
D:01 = 40
D:02 = 20