3.1.2017 ob 13:35
Vremenska postaja mi je pokazala 37% vlago v dnevni sobi. Z izparevanjem vode na štedilniku se je dvignila na 45%. Preko noči pa je spet padla na 37%. Kako bi trajno dvignil vlago na 45%.
hisamiha Napisal:Vremenska postaja mi je pokazala 37% vlago v dnevni sobi. Z izparevanjem vode na štedilniku se je dvignila na 45%. Preko noči pa je spet padla na 37%. Kako bi trajno dvignil vlago na 45%.Imaš rekuperator?
hisamiha Napisal:Vremenska postaja mi je pokazala 37% vlago v dnevni sobi. Z izparevanjem vode na štedilniku se je dvignila na 45%. Preko noči pa je spet padla na 37%. Kako bi trajno dvignil vlago na 45%.Kakšna gradnja? Prva pomisel: se da kako zmanjšat samodejno izmenjavo zraka?
vincent Napisal:... ne vem od kje potreba po korigiranju naravnih zakonv...vsaj tovrstnih.Potreba izhaja iz postopka gretja. Če si notri fajn oblečen in ogrevaš bistveno manj, kot smo navajeni, potem ni potrebe po navlaževanju. Sicer pa je za nekatere obremenilno zaradi izsuševanja kože. Zdrava pluča in sluznica zmorejo (kako bi sicer funkcionirali zunaj pri -20 stC :?: ) koža težje. Enim tudi to ni problem.
sassapo Napisal:Prenizka zračna vlaga škoduje zdravju. Vlažilniki pa tudi niso nedosegljivo dragi, da si ga ne bi mogel privoščiti vsak, ki ima problem s pomanjkanjem vlage v bivalnih prostorih
bomber... 50% je idealno
vincent Napisal:Zunaj nizka vlaga, notri nizka vlaga. Ta teden tako, drug drugače. Smo se ljudje v nekaj deset tisoč letih prilagodili na taka in drugačna podnebja.
In preživeli.
Tudi vi boste, ne vem od kje potreba po korigiranju naravnih zakonv...vsaj tovrstnih.
bomber111 Napisal:Je idealno, a mi pri 50% okna rosijo. Grrrr....Pri 50% vlage in koliko stopinjah!?