PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Izgradnja nn omrežja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pozdravljeni

Kdo mora izgraditi nn omrežje do merilne omarice?

hvala za odgovore

elra
Na tako splošno vprašanje je pravilen odgovor NIHČE. Ko boste situacijo malo bolj podrobno predstavili boste dobili tudi bolj konkretne odgovore.
Ti in ga potem podarit elektru. Smile
No da razložim 4 novogradnje odaljenost od razdelilne omare 100 m.
Tisti, ki je zanj zainteresiran. Odgovor na vprašanje pa se nahaja že dva posta višje.
Morda se motim, ampak če je to zemljišče na katerem stojijo novogradnje "komunalno urejeno zemljišče", potem je ob nakupu bila plačana infrastruktura do parcele.

Če pa si to narobe predstavljam, pa naj me kdo popravi...
No potem pa imate vso projektno dokumentacijo, kjer je navedeno kako mora biti priključek narejen. Distributer vam mora zagotoviti priključek, kar pa še zdaleč ne pomeni, da vam ga mora tudi financirati.
Priključek moraš skladno s projektnimi pogoji zgraditi sam. V kolikor se bodo na tvoj vod priključevali tudi drugi, lahko zaprosiš za delno refundacijo. Strošek pa uveljavljaš tudi za zmanjšanje komunalnega prispevka.
Saj je to vse lepo in prav kaj ste mi napisali če bi živeli v bivši jugi, ko pa żivimo v eu in imamo nekatere zakone lepo napisane ki lepo imajo definirano kaj kdo ima za narediti za javno dobro.
Lp
Elra
elra, torej je reč čisto enostavna: natisni si ustrezne člene "nekaterih zakonov" na papir in hitro na lokalno izpostavo elektrodistribucije... Ne pozabi potem javiti, kakšen je bil odziv!

L.p., Kloko
Verjetno bo precej podoben
temu:
↓
:lol:
No kot sem obljubil da bom odgovoril, elektro mora in je izgradil priključek .
Lp
Elra
Kateri so pa ti zakoni?, sam sem si vse sam zgradil in financiral, zanima me zakaj tega nihče ne pove in zakaj se zavaja ljudi in se jih izkorišča.
elra Napisal:No kot sem obljubil da bom odgovoril, elektro mora in je izgradil priključek .
Lp
Elra
Lepo, da držiš obljubo in verjamem, da je vse res, kar si zapisal. Ampak je to res neverjetna izjema, ki pač potrjuje pravilo, vseeno pa je pa zavajajoče, ker ne velja v vseh primerih.
V tvojem primeru je verjetno šlo za sledeče.
Ureditev infrastrukture je za novogradnjo prevzela občina, ki je povračilo dobila preko komunalnega prispevka.
V vsakem primeru pa je števec in glavne varovalke moral kupiti ali plačati odjemalec.
Če to ne drži, te prosim, lahko tudi na ZS, da razkriješ, za katero elektrodistibucijsko področje gre.
Iskanje po temi