Objave: 119
Teme: 23
Ocena:
0
Halo.
Imam neke ventilatorje,ki sem jih vzel iz hladilne omare. Ventilatorji so kovinski in sem enega tudi sprobal doma na toplozračnem kaminu.mislim,da je zdržal vsaj 150 oC.Lahko se zmeniva pa ti kakega pošljem za probo.Cardynal,če te zanima pošlji kakšno zasebno sporočilo.
Lp.
Pa še to.
Slepec,opisal si temperature,ki gredo iz kamina.Plastični ventilator sem namestil v kopalnici 5-6 m od kamina.V minuti po vklopu ventilator ni bil več za uporabo.Temperatura na izhodu v kopalnici je 100 do 130 oC ob normalnem kurjenju.Nato sem namestil valjčni ventilator od termoakumulacijske peči,ga zaprl v škatlo iz knaufa,dodal še termostat,da se samodejno vklopi in izklopi.Sistem deluje odlično.Mogoče prilepim še kakšno sliko.
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Če je ventilator nameščen od spodaj in piha gor, je tako vseeno, kakšen je, ker topli zrak se dviguje, če pa skozi črpaš še hladnega pa toliko boljše. To idejo z starim ventilatorjem od termoakumulacijske peči sem imel tudi sam v planu, vendar tako, da vleče zrak od zgoraj dol in ga vpihava po tleh.
Te peči ljudje šenkavajo, korist je pa dvojna, dobiš šamotni cigl, s katerim lahko obložiš kamin in ventilator, ki je odporen na vročino.
Objave: 1521
Teme: 56
Ocena:
0
Je še varianta, da prisilno vpihuješ zrak sobne temp. in posledično, ti bo toplega nekje ven tiščalo - na rozeti na vrhu kape.
Tam pa ne potrebuješ ventilatorja za tako visoke temp.
Objave: 25
Ocena:
0
Jaz imam v komori nad kaminom dva ventilatorja od termoakumulacijske peči, cena je 19€ za komad, tako da, tudi novi niso nevem kako dragi.....so pa temperature v komori nad kaminom brez problema do 150 stopinj...
Objave: 371
Teme: 6
Ocena:
6
Zdravo.
zadevo si lahko sam zastaviš ali pa kupiš že narejeno.
Verjetno si mislil na nekaj podobnega kot je na slikah.
Spodnji link malo za pomoč pri kopiranju.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ebay.at/itm/150mm-Saugzuggeblase-Abgasrohr-in-schwarz-Abgaszuggeblase-Abgasgeblase-/321293254703?hash=item4ace92002f:g:S84AAOSwaZdXIbTM">http://www.ebay.at/itm/150mm-Saugzuggeb ... SwaZdXIbTM</a><!-- m -->
lp
Ocena:
0
Dokaj draga zadeva proti TA ventilatorju....
Objave: 3128
Teme: 98
Ocena:
1
S tem, da to je za vlek dimnih plinov mišljeno.
Ocena:
0
Pardon, sem mislil za razpih vročega zraka...