meni se sploh ne zdi poceni. Monoblok je res poceni, če pa gledaš split je pa takoj 1000€ dražji in po ceni primerljiv z vsemi ostalimi split-i. Je kje kakšen realen cenik?
LG je zelo ugoden, tudi uradno se je prodajal (ko je prišel k nam) pol ceneje od vseh ostalih. Ker pa imajo ostali v konkurenci višje cene je bilo te tudi pri LG-ju potrebno dvignit, saj bi drugače ljudje mislili, da je zanič.
Morda boste le enkrat ugotovili, da so vse proizvodne cene klima TČ okoli 1.500€ ne glede kaj gor piše
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
S proizvodnjo ceno si ne moremo kaj dosti pomagat. Če bi kakšen Nibe štepal takšne serije kot klimaši, bi tudi lahko imel čisto druge cene. Nas zanima za koliko lahko normalen smrtnik dobi napravo.
Tukaj je še en cenik, spet je enofazni monoblok poceni, če pa gledaš 3F splite so pa še dražji, kot pa pri konkurenci. Za koliko se da dobiti 3F split 12kW? Če gledam spletne cene po EU za isto kombinacijo so tudi primerljive.
Ja nov renault megane iz proizvodnje tudi firmo pride manj kot 3k€ pa je prodajna cena 13k€. V te cene ni vključenih milijonskih stroškov kateri nastanejo, da na koncu do proizvoda sploh pride. Izdelava TČ lahko da pride manj kot 500€ ampak za nas potrošnike to ne spremeni ničesar.
Dihtunge za nek avto na uradnem servisu stanejo 60€, pri nas v Slo je prodajna cena tega artikla manj kot evro...tako se svet vrti.
Ni bit v tem! Bit je, da je proizvodnja cena TČ narejene v Evropi 3x višja od tiste na daljnem vzhodu. Prodajna cena pa nikakor ni temu premo sorazmerna. Na evropskih napravah je pribitka cca 100% na nekaterih klima TČ pa tudi preko 300%
Dokler so ovce, bo tudi proizvodnja škarij za striženje
cheba... ko boš rabil pokliči
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Takšne predračune sem jaz dobil 2 leti nazaj od celjske firme ki montira LG-je za 12KW split in monoblok. je pa tema predračunama potrebno prišteti še delo vodnega dela priklopa na predpripravljene priključke za talno/radiatorje.
Takrat so bile še preslabe za ekosklad in glede na to mi niso prišle v ožji izbor cena/kvaliteta.
sassapo Napisal:Bit je, da je proizvodnja cena TČ narejene v Evropi 3x višja od tiste na daljnem vzhodu. Prodajna cena pa nikakor ni temu premo sorazmerna. Na evropskih napravah je pribitka cca 100% na nekaterih klima TČ pa tudi preko 300%
Heh, iskal več o LG-jevem monobloku, pa naletel na zgornji vpis. Pa ko že mislim, da sem prebral vse neumnosti prekmurskega gumpca, ugotovim, da mu še osnovnošolska matematika dela težave.
Migaj, samo zate... Če si nekaj povečal za 100%, si množil z 2. Če si povečal za 200%, si množil s 3. Tja, če si povečal za 300% - si množil s koliko?
sašo65 Napisal:njega matematika, tebe zemljepis; ded namreč ni prekmurc, ampak prlek :mrgreen:
Se ti ne zdi, da je bistvo sporočila, da človek kot po pravilu uspe delati izračune na način, da podpirajo njegov prav, pa čeprav so skregani z logiko mentalno zdravega človeka? Kot te dni v debati o defrostih...
Samo še čakam, da telmos vleti z ono, da defrost nič ne odnese.
Kakorkoli: imamo kaj novih izkušenj z LG-jevim monoblokom?
csamo001 Napisal:....Kakorkoli: imamo kaj novih izkušenj z LG-jevim monoblokom?
Imamo, od sredine decembra naprej. Zadeva dela tako kot je treba oz. še bolje kot sem mislil. Res je pa da večino časa dela na maksimumu, ker sušim tlake, poleg tega nimam izolativne fasade. Izhodno temperaturo imam nastavljeno na 40 C, trenutno jo zaradi mraza ne dosega, v toplejših dneh pa jo je. Še vedno pa je v hiši savna - v toplejših dneh sem imel v zgornjem nadstropju skoraj 30 C.
Na začetku me je malo skrbelo če bo 9kw dovolj močna, pa se je izkazalo da je super.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.