8.12.2016 ob 22:06
Zdaj pa ne razumem dobro.....
Če si v bloku, ima najbrž centralno ogrevanje......
DarijanS Napisal:do zdaj v tej temi nisem dobil odgovora na zastavljeno uprasanje. Mislim bit noter usaj 2-3 leta , glede klime je tak da lastnik noce delit stroska nabave.Zakaj ne Infrardeči grelnik?
Zanima me kaj menite o tem izdelku , nagibam se k nakupu tega.
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.mimovrste.com/ir-paneli-grelne-plosce/sundirect-ir-grelna-plosca-pe700">https://www.mimovrste.com/ir-paneli-gre ... osca-pe700</a><!-- m -->
ElGrigon Napisal:Da malo po kmečko napišem. Da en prostor segreješ boš potreboval enako energije pri klimi ali kaloriferju. Razlika je le v viru s čem to energijo proizvajaš. Kalorifer, klima, obe napravi imata primarni vir elektriko.Žal ne poznaš delovanja toplotnih črpalk s kompresorjem. Po kmečko:
Ali klima deluje na drva?
Lp, ElGrigon
Homer Napisal:Zdaj pa ne razumem dobro.....
DarijanS Napisal:nazalost stanovanje ni moje in kaj dosti opcij nimam.
Ir paleni cca 220e cena 1 komad
elektricni radiatori cca 110e cena 1komad
klimia cca 700-1000e
kero je najbolse?
zanima me kera od teh mi bo najbolse najhitreje in najbol ekonomicno segrela prostor. nerabim pa veliko segrevat mogoce 2-3 stopinje. ker je v prostoru sedaj brez gretja cca 20C. 2 nadstropje od 4, na novo izoliranega bloka obdan z sosedi.

DarijanS Napisal:nazalost stanovanje ni moje in kaj dosti opcij nimam.Še enkrat, ker se očitno z montažo klime ne misliš zafrkavati, nabavi nekaj 1kW el. radiatorjev, nastavi termostat na želeo temp. in pozabi na vse. Cena ogrevanja bo kakršna bo. Praktično enaka kot pri IR panelih. S tem da boš dal za panele 10x več denarja.
Ir paleni cca 220e cena 1 komad
elektricni radiatori cca 110e cena 1komad
klimia cca 700-1000e
kero je najbolse?
zanima me kera od teh mi bo najbolse najhitreje in najbol ekonomicno segrela prostor. nerabim pa veliko segrevat mogoce 2-3 stopinje. ker je v prostoru sedaj brez gretja cca 20C. 2 nadstropje od 4, na novo izoliranega bloka obdan z sosedi.