Objave: 477
Teme: 46
Ocena:
0
pol se pa za primerjavo vzemi eno poleno iz bau palete, po drugo poleno pa pojdi kakšnemu sosedu, ki ima domača suha drva, pa niti na vago nerabiš dajat boš že opazil konktetno razliko samo če vsako poleno v svojo roko primeš
Objave: 978
Teme: 2
Ocena:
2
Jaz imam primarc odprt pod 10mm in ne nekaj cm. Imam na moji dolgi peči tudi zadaj odprtega 2mm - treska od lesenega zaboja za solato. Spredaj lahko pomerim, drugače pa je nastavljen tako, da peč pri polnem gorenju daje nekje 80-88°C na izhodu. Seveda je takrat tudi črpalka na max hitrosti, vtok v peč je nastavljen na 60°C.
Lahko Samsona obdržiš in ga nastaviš na nižjo temp. Ko peč doseže 60°C je lahko Samson zaprt in je odprtina samo z nastavitvijo vijaka.
Objave: 264
Teme: 3
Ocena:
4
A se je kdo vprašal kaj bo, ko bo zmanjkalo elektrike in črpalka nebo delovala???????
Samson ne bo v delovanju, ker ima na primarju 10 mm blokirane odprtine sekundar pa odprt do konca.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Poplava preko varnostnega pa mogoče še kaj
Ocena:
2
Cisto nic nepricakovanega. Imam bypas. Se ze zgodilo. Sem pomotoma izklopil podaljsek. Pec je imela 105c. Zalogovnik na vrhu 102c. Termovzgonsko ogrevanje zalogovnika deluje. Sistem centralne instalacije je odprt in ne more preseci 1bar tlaka. Zaradi moznosti zaprtega kaksnega ventila imam 3 varnostne ventile. Ti se do sedaj niso delovali. Dobra stara pozabljena tehnika in nima kaj crknit.
Ocena:
4
Za bypas je potrebno bit zdraven
Ni mi pa jasno zakaj ste montirali 3 varnostne ventile, ki na odprtem sistemu itak ne delujejo.
Poslano z mojega D5803 z uporabo Tapatalk
Ocena:
2
Baypas ima nepovratno loputo. Ta se samodejno odpre ker nima vzmeti. Varnostni ventili so zaradi vec ostalih ventilov. Ce se slucajno kateri zapre potem varnostni resuje raztezanje.
Ocena:
4
Flikuc
Šel se k znancu pogledat kako točno zgledajo vrata od takšne peči in bi vam
predlagal da si izdelate eno pločevino iza zunanje lopute na notranji strani vrat, neke vrste regulacijo vztopnega primarnega zraka zunaj pa ostane loputa z samson regulacijo na 95stC. Tako pri hladnejši peči ko je samson odprt v polno bo manjši pretok in posledično počasnejše gorenje.
Če pa bo v peči visoka temperatura (zaradi drobnih drv, smrekovine, izpad el. in podobno), se bodo zunanja vratca zaprla.
Količino primarnega zraka nastavite da pri temperaturi povratka nad 60stC ne bo dvižni vod več kot 10stC višji kot povratni.
LP, Franc
Ocena:
2
ND3 nad 95c odpre mesalni ventil do konca in tako s hladno vodo iz dna zalogovnila ohladi pec do 90c. To se vcasih zgodi ko ni dimnik dovolj priprt.
Ocena:
4
Ne bo držalo.
Seltron ne odpre mešalnega pri 95stC v peči, ampak nad 90stC povratne vode in sicer pri predzadnji verziji programa.
Pri zadnji verziji ne odpre ventila in črpalka ne dela, če ni 2stC dviga temperature v 4 minutah, prižge se samo lučka za napako.
LP, Franc
Ocena:
2
Pridi k meni jutri popoldan, ko bom ponovno zakuril in ti lahko potem pokažem vse lastnosti varovanja, če ne verjameš.
Ocena:
4
Slikice ni, ker ima premajhen vlek in takšne rešitve moj znanec ne potrebuje.
Podal sem samo idejo.
Lahko daš perforirano pločevino sigurno se bo zmanjšal pretok samo tega se ne da nastavljat.
Osebno bi izdelal nekaj kar se da nastavit nekaj podobno temu:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://i.imgur.com/NObrYRj.jpg">http://i.imgur.com/NObrYRj.jpg</a><!-- m -->
Ocena:
4
Pa nebi se ukvarjal na notranji stani ampak bi dal tik pod zunanjo loputo da bi lahko štelal brez odpiranja vrat.
Odpreš loputo poštelaš in spustiš vratca nazaj na ketnco.
LP