PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri IR Paneli ali Elektricni radiator

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdaj pa ne razumem dobro.....
Če si v bloku, ima najbrž centralno ogrevanje......
DarijanS Napisal:do zdaj v tej temi nisem dobil odgovora na zastavljeno uprasanje. Mislim bit noter usaj 2-3 leta , glede klime je tak da lastnik noce delit stroska nabave.
Zanima me kaj menite o tem izdelku , nagibam se k nakupu tega.

<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.mimovrste.com/ir-paneli-grelne-plosce/sundirect-ir-grelna-plosca-pe700">https://www.mimovrste.com/ir-paneli-gre ... osca-pe700</a><!-- m -->
Zakaj ne Infrardeči grelnik?
na primer [url]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")mimovrsteunichr("46")com/infrardeci-grelniki/iskra-kvarcni-grelec-qh-1500h[/url]

10× cenejši in 2× močnejši od IR panela...
Estetiko pustimo, tu ni faktor .
@GalloLight
A ti trolaš mogoče?
Odgovore si dobil a ti očitno niso všeč in razmišljaš pač v kontra smeri. Z najdražjim ir/elektro grelnikom ne boš prišparal nič. Najbolje da se dobita z Elgrigonom in namontirata 4 te za jurja in boš poročal aprila kako je bilo.
ElGrigon Napisal:Da malo po kmečko napišem. Da en prostor segreješ boš potreboval enako energije pri klimi ali kaloriferju. Razlika je le v viru s čem to energijo proizvajaš. Kalorifer, klima, obe napravi imata primarni vir elektriko.
Ali klima deluje na drva?

Lp, ElGrigon
Žal ne poznaš delovanja toplotnih črpalk s kompresorjem. Po kmečko:

Klima, ki segreva prostor, na drugi strani ohlaja zunanji zrak.
Če ima v danem trenutku izkoristek COP=3 in troši 1kW električne energije, ogreva prostor z močjo 3 kW. Se sprašuješ od kod prideta dodatna 2 kW? Iz zunanjega zraka, ki ga ohladi. A bo zdaj bolj jasno?

Homer Napisal:Zdaj pa ne razumem dobro.....
Če si v bloku, ima najbrž centralno ogrevanje......

ta blok nima ogrevanja...
Klima, ker jo boš nucal tudi poleti. Tudi če kupiš najdražjo, bo v treh letih "privarčevala" nabavno vrednost. V skrajni sili jo lahko po selitvi se vedno lahko odneses, pa luknjo zamasis.
Razen če si res v bloku, kjer te grejejo sosedi . Tako so mene greli na Fužinah in sem zimo preživel pri zaprtih radiatorjih in 20-24C. Je pa bil toplovod. 1. Maja pa sem imel prižgano klimo, sosedje pa vroče radiatorje.moja klima je hladila da ne bo pomote., Ker je bilo ob praznovanju v prostoru 27C. In hladila je potem praktično celo poletje.
Če pa se ne bi hladil poleti,bi pa kupil električni radiator za nekaj 10 evrov.
Preveri moč varovalk in drugih porabnikov. Da ne boš v temo spravil celega stanovanja. Vsi naslednji aparati imajo po cca 2kw odjema.
Bojler
Pralni stroj
Sušilni
Pečica
Vsak radiator
Štedilnik 5-8kw
In potem si hitro na poštenih 10kw kar pa zna biti problem za varovalko.
Kako močno imaš?
52m2 stanovanje rabi temu primerno močne IR panele. Ker običajno ne dosegajo velikih moči jih rabiš več...poglej tehnične podatke. Zgovorna je že razlika za <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.mimovrste.com/ir-paneli-grelne-plosce/sundirect-ir-grelna-plosca-pe700">https://www.mimovrste.com/ir-paneli-gre ... osca-pe700</a><!-- m --> kakšen prostor gre (npr. soba ali kopalnica za isto moč).
Če si zagret za IR jih pač nabavi...
Upoštevaj pa večino, ki ne govori v prid njim (glede na porabo).
Panel ki seva nate oz. ogreva tudi predmete, s tem daje občutek topline ob nižji notranji temperaturi, ter le s tem lahko pride do manjše razlike v porabi (nikakor pa ne, kot jih reklamirajo).Razlika je tudi med osebami, pri kaki temp. IR se še počutijo ugodno.
Ob ostalih el. ogrevalih daj na vago kaj ti nudijo.
Nizka nabavna cena , ti pokrije razliko večletnega ogrevanja proti najdražjim variantam (IR, klima). S tem, da ti klima nudi nizek strošek ogrevanja, ter možnost hlajenja. Vendar če komu ne paše pihanje, se boš moral poslužiti dražje variante teh. Kalorifer (poceni) zagreje hitro, vendar piha, povzroča šum. Razni radiatorji -različnih cenovnih razredov (brez ventilatorja) so neslišni.
Izbire je precej, izbereš glede na nabavno vrednost oz. tudi kaj ti določen tip ogrevala nudi , če gre zgolj za dogrevanje parih let, za par stopinj razlike...
Sosede pa obdariš za Božička , ki ti vzdržujejo stanovanje na 20stC :wink:
DarijanS Napisal:nazalost stanovanje ni moje in kaj dosti opcij nimam.
Ir paleni cca 220e cena 1 komad
elektricni radiatori cca 110e cena 1komad
klimia cca 700-1000e

kero je najbolse?
zanima me kera od teh mi bo najbolse najhitreje in najbol ekonomicno segrela prostor. nerabim pa veliko segrevat mogoce 2-3 stopinje. ker je v prostoru sedaj brez gretja cca 20C. 2 nadstropje od 4, na novo izoliranega bloka obdan z sosedi.

Najhitreje po vklopu? Obični kalorifer.
Najbolj ekonomično? Klima.
Najboljše? To pa je že odvisno od tistega, ki sprašuje. Wink

Je pa seveda pri klimi tudi pomembno, kakšna je razporeditev prostorov, da se lahko stanovanje enakomerno segreje.

Moj glas, gre na opis situacije, gre klimi in dvema kaloriferoma (za bakšiš), ki jih po potrebi uporabiš za tiste bolj oddaljene kotičke stanovanja. Ker pa imaš vsepovsod okoli sosede in praviš, da je že v osnovi potrebno zgolj minimalno dogrevat, jih najbrž sploh ne boš potreboval.

Klima, določiš urnik delovanja (npr. 1 uro preden prideš iz službe, 1 uro preden se zbudiš, sicer pa popotrebi), pa je. Pa bonus poletnega hlajenja (in razvlaževanja!) tudi imaš, česar pri drugih ogrevalih nimaš. Čisto solidne klime z montažo se začnejo že pri 700 EUR. Ob enem (pod)povprečnem SCOP 2,5 pa se boš grel 60% ceneje kot z ostalimi električnimi ogrevali.

Ich haben fertig.
DarijanS Napisal:nazalost stanovanje ni moje in kaj dosti opcij nimam.
Ir paleni cca 220e cena 1 komad
elektricni radiatori cca 110e cena 1komad
klimia cca 700-1000e

kero je najbolse?
zanima me kera od teh mi bo najbolse najhitreje in najbol ekonomicno segrela prostor. nerabim pa veliko segrevat mogoce 2-3 stopinje. ker je v prostoru sedaj brez gretja cca 20C. 2 nadstropje od 4, na novo izoliranega bloka obdan z sosedi.
Še enkrat, ker se očitno z montažo klime ne misliš zafrkavati, nabavi nekaj 1kW el. radiatorjev, nastavi termostat na želeo temp. in pozabi na vse. Cena ogrevanja bo kakršna bo. Praktično enaka kot pri IR panelih. S tem da boš dal za panele 10x več denarja.
Če že hočeš, ti točno prilimam kaj nabavi:
Tole za dnevno, kopalnico in spalnic (ne vemo koliko sob imaš). Nastaviš na 1. ali 2. stopnjo, termostat na želeno temp. in pozabiš. Seveda prej preveri, kakšen el. priključek imaš, da ti ne bo elektro hodil menjavat pancerk, ko boš zraven vštekal še PS, POS, pa še kakšen fen, ti pa na 1x16A.
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.mimovrste.com/oljni-radiatorji1/sencor-oljni-radiator-soh-3007be">https://www.mimovrste.com/oljni-radiato ... soh-3007be</a><!-- m -->
Od klime mitsubishi fh (lahko tudi 2.5 kW model), ker ima zelo dobro rešeno gretje.
Če ,mene vprašaš, nabavi klimo, če želiš za 3-4 mesece rešiti problem ogrevanja pa kar koli.
Vse,kar je nad eno sezono ogrevanja, ne razmišljaj v bilo kakšno investicijo,razen klime.
1 2 3
Iskanje po temi