PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri IR Paneli ali Elektricni radiator

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo,

Zanima me kero od teh dveh bi bilo bolse za nakup in gretje 52m2, 2 sobnega stanovanja. Stanovanje nima urejenega gretja, je pa bila fasada na novo narejena letos in smo v 2 nadstropju obdani z sosedi tako da trenutno v stanovanju ni ledenica. Ker smo u najemu se nam kaksna ala nabava peči ne spalaca niti ni radjatorjev ne nic. Nagibam se k elektricnim radjatorjem ali IR panelom. ZaNima me razlika med dejansko ceno naprave = porabo = toploto in hitrost segrevanja= ceno ogrevanja oz poraba =, ker sem glede tega "lajk" bi prosil za vsak koristen nasvet uporabnikov kateri imaste podoben sistem doma oz izkusnje glede tega. Hvala vam

Lp
Klima ?
V najemu so, torej klima načeloma odpade pa še precej višja investicija.
SV je verjetno na električni bojler?
Najcenejše je nekaj kaloriferjev, investicija je cca 10-15€/kos.
Če te ne moti pihanje, hrup ventilatorja, vonj po sežganem prahu, nevarnosti požara...
Kaloriferji so zgrešen predlog! Imam izkušnje z radiatorjem s povezave. 2000W 30m2, 500W kopalnica + hitro ogrevanje s kaloriferjem. V kolikor je prostor izoliran, ogreje brez težav in vzdržuje temperaturo preko termostata. Možna montaža na steno ali koleščke, je lahek in ne oddaja vonja kot sem zasledil pri električnih polnjenih z oljem. IR paneli ne ogrevajo prostora, ampak samo površine predmetov tako, da je občutek drugačen. Tudi cena je visoka.. Investicija za ogrevanje z radiatorji je majhna, a strošek ogrevanja visok. V tvojem primeru vseeno po moji oceni edino sprejemljivo.
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")merkurunichr("46")si/ogrevanje-in-hlajenje/elektricna-ogrevala/elektricni-radiatorji/elektricni-radiator-atlantic-f-117-design-2000-w[/url]
Klima mi zaenkrat ne pride v postev pa se suh zrak dela. kaj pa kaj takega je vredi ? ma kdo mogoce tega? mnenja??

<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.mimovrste.com/ir-paneli-grelne-plosce/sundirect-ir-grelna-plosca-pe700">https://www.mimovrste.com/ir-paneli-gre ... osca-pe700</a><!-- m -->
Klima ne dela suhega zraku ko greje! Suši ga takrat ko hladi! Je pa absorbcija vlage glede na temperaturo zraka različna, zato je "zrak bolj suh," če se ga segreje s katerimkoli predmetom oziroma načinom! Ir panel ali pa elktrični radijator sta skorajda enaki zadevi. Obe namreč sevata toploto. Morda ima radijator zaradi većje površine nekaj več konvekcije, zato učinkoviteje segreva zrak.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
"Klima suh zrak dela"?!
Kje pa si to prebral?
Najprej se vprašaj koliko časa boste imeli namen bivati v tem stanovanju. Če gledaš radijatorje za 200 evrov in več je to zelo drago v primerjavi z klimo. Malo večji stoječi/stenski kalorifer za 25€ ne bo porabil nič več kot en za 240€. Solidno klimo pa dobiš z montažo tudi že za kakšnih 700 evrov, bodo pa stroški ogrevanja neprimerno nižji. Če imate namen živeti tukaj vsaj 3 leta, bi bil moj predlog klima in na vašem mestu bi povprašal še lastnika, če si recimo dellite stroške investicije glede na to da bo naprava zmontirana v njegovem stanovanju.
+1

Klima, kalorifer, IR. Vse ima porabo.
Če boš htel met prostor segret, boš porabil pri vseh enako.
Ne moreš dobiti pri klimi več toplote kot s kaloriferjem. Za neko toploto bosta oba porabila enako energije, vsak v svoji obliki, kar dejansko segreje zrak pa je ekvivalentno.

Lp, ElGrigon
Porabil energije za ogevanje boš enako, elektrike pa boš v primeru klime porabil 3x manj kot z električnimi radiatorji.
Ajoj Elgrigon :-)
Od kod pa tebi vso to poznavanje delovanje posameznih grelnih teles?
ElGrigon Napisal:Klima, kalorifer, IR. Vse ima porabo.
Ne moreš dobiti pri klimi več toplote kot s kaloriferjem. Za neko toploto bosta oba porabila enako energije, vsak v svoji obliki, kar dejansko segreje zrak pa je ekvivalentno.

Lp, ElGrigon
Klima ni radiator,niti Kalirifer, klima nima grelcev,kot to imata radiator in kalorifer.
Ljudje se grejejo na klimo pa ne jamrajo,radiator pa kalorifer je pa potrata na kubik.
ElGrigon Napisal:Klima, kalorifer, IR. Vse ima porabo.

Lp, ElGrigon

Evo, lahko nehamo iskat, mamo zmagovalca.
Kolega se greje s klimo in ima porabe enako kot prej s termoakumulacijsko.
Treba je vedet, da en kalorifer ima veliko trenutno porabo ampak prostor hitro segreje. Klima ima manjšo porabo vendar dlje časa segreva + klima pri nižjih temperaturah sploh več ne zmore segrevati.
Že ime samo pove, klima je za hlajenje, se pravi luksus, ki stane. Ne meči si peska v oči ali pa še naprej poslušaj dobrega trgovca Big Grin

Lp, ElGrigon
1 2 3
Iskanje po temi