Objave: 413
Teme: 3
Ocena:
2
Vprašanje Homerja koliko dni ogrevaš stanovanje je popolnoma na mestu. Sam sem letos januarja začel ogrevat podobno situacijo kot pri tebi (samo zgornje nadstropje, z izolirano ploščo nad nadstropjem) in sem imel podobne težave. Tam kjer so bile ploščice je bilo toplo 22-23, v prostorih kjer je laminat pa sem imel tudi temperature tam okrog 20 ali celo 19 in je kar precej trajalo, da so se prostori sploh zunanje stene ogrele.
Objave: 25
Teme: 6
Ocena:
0
Ogrevanje je nekje mesec dni z tem da November je bil relativno topel, kar pomeni da šele sedaj je pokazatelj kako deluje sistem oziroma ne deluje.
Bom danes prezračil cevi ter odprl še preostale veje.
Trenutno sem v razmišljanju da vržem laminat ven, ampak to je res zadnja, ki bi rad naredil sploh v tem času.
Objave: 8660
Ocena:
9
Sumim, da še nimaš presušen estrih in se ti trenutno ogromno energije porablja v sušenje estriha.
Protokol sušenja najbrž ni bil izveden?
Nikar se ne prenagli......
Laminat je sicer manjša ovira, a ne more biti vzrok da hišo ne moreš ogreti.
Nekateri imajo talno pod parketom , pa vseeno deluje
Objave: 25
Ocena:
0
Sušenje estriha nismo izvedli, ker smo polagali junija estrih in do sredine oktobra se je sušilo, tako da sem predvideval da lahko to izpustim. No bom videl kako se bo obneslo ko bom vse veje odprl in kaj bo to pomenilo pri ogrevanju oz. sami temperaturi.
Objave: 3128
Teme: 98
Ocena:
1
Tako je. Ce vsem drugim greje preko laminata, potem mora se tebi. Ce ni se kak drug faktor vmes ki ga ne poznamo.
Objave: 357
Teme: 11
Ocena:
0
Še moje izkušnje z talnim. Cela hiša v talnem 200m2 od tega pisarna, spalnica in dve sobi v parketu. Sobe z parketom rabijo dalj časa da dosežejo temperaturo tako kot z ploščicami. Pretok imam zmanjšan v dnevni sobi na minimum, ker je tudi največji prostor in posledično največja veja. Regulacija je nastavljena tako, da se izklopi kroženje vode ob 9h zjutraj in vklopi ob 14h izklopi ob 22h in vklopi ob 5h zjutraj.
Temperatura tako niha za slabo stopinjo v največjem mrazu. Opazil sem da je bolje če voda kroži čim dalj in z manjšo temperaturo. Ob sobotah in nedeljah cel dan temperatura vtoka je pa 28 stopinj in manj. Če spustim 35 stopinj je v eni uri v prostorih z ploščicami občutno vroče, parket pa rabi kar kakšno uro več.
Parket imam lepljen, za laminat pa ne bi vedel verjetno ga imaš položenega na peno in je še večji izolator.
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
Laminat nima veze. Odpri vse veje v talnem in povišaj hitrost obtočni črpalki ( če lahko oz. če znaš). Na vsak način se poduči kako dela regulacija da ne boš za vsako piko klical serviserjev.
Ne vem v čem je fora zaprtih vej?
Objave: 1629
Teme: 4
Ocena:
0
Saj ni problem laminat, problem je lahko napačna pena pod laminatom, ki služi kot zelo dober izolator.
Objave: 735
Teme: 59
Ocena:
0
Jaz sem renoviral komplet hišo po poletju.
Na novo položena izolacija, talno, estrih. Vse skupaj sem sušil cca. 1mesec. Nato položil in opremil komplet stanovanje.
Položene so ploščice in parket.
To, da bi bilo slabo ogrevanje zaradi estriha pomoje ni možno-mogoče max. 7 dni ampak več ne. Pri meni se je ogrelo v 3 dneh normalno in deluje vrhunsko.
Je res, da potrebuje iz 0 do določene konstantne temperature določen čas vendar ko to zagotovi, potem ni težav.
Obvezno ogrevaj 24h isto. Po 7 dneh ti bo samo še konstantno dogrevalo minimalno.
Torej, tvoj vzrok je verjetno kje drugje: napačne nastavitve, napačen pretok, mogoče zrak?
Objave: 3128
Teme: 98
Ocena:
1
Jaz imam namen v soboto zjutraj odpreti do konca 6 vej v mansardi, kjer se te dni giba temperatura med 18 in 19 stopinjami. Po tleh v mansardi je komplet poceni laminat in 2 mm pena ki jo smrtno odsvetujejo za talno gretje zaradi izolativnosti :-).
Bom poročal kako se bo obnašala temperatura in kako dolgo bo rabilo iz dobrih 18 na 22.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Glede na to kako dobra izolacija je tale pena pod laminatom, jo bom jaz dal pod parno zaporo v mansardi. Brez veze dajati pol metra drage volne, če 2mm poceni pence vse reši. Pa še pol metra višji strop bom lahko imel zaradi tega.
Skratka, biseri ste s to izolacijo pri peni.
Objave: 464
Teme: 2
Ocena:
0
a ti sploh veš o kateri peni je govoril bomber in čemu ta pena služi?