PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Talno ogrevanje - nizka temperatura

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

V hiši sem prenovil eno nadstropje in po celem stanovanju je talno ogrevanje. Ogrevanje je preko plinske peči Buderus moči 24kW, in trenutno se ogreva samo zgornje nadstropje v celotni hiši.

Težava je pa ker temperatura zraka ne preseže 20 stopinj čeprav je preko termostata RC300 nastavljena temperatura 22-23 stopinj. V hodniku in kopalnici je položena keramika in je občutek prijeten v primerjavi z dnevno sobo / jedilnico kjer je položen laminat. Tu se namreč ne segreje več kot 20 stopinj neglede na vse nastavitve preko termostata.

Laminat je debeline 8mm ter spodaj še 1,5mm pena.

Kje se lotiti iskanja rešitve da bi bilo ogrevanje na 22-23 stopinj?

Včeraj so bili serviserji za peč in vse nastavitve so pravilne, rezultat pa še vedno hladno.
Serviserji so verjetno preverili pretoke, vstopno in izstopno temperaturo na posameznih vejah ipd.
Mi imamo po celi hisi talno in v kopalnici ni nic topleje kot drugod, klub temu da je v kopalnici, kuhinji in na hodniku keramika, drugod pa laminat z 2mm peno.
Ice Napisal:Tu se namreč ne segreje več kot 20 stopinj neglede na vse nastavitve preko termostata.
Bo treba razmislit o dodatnem ogrevanju.
Jaz imam trenutno nastavljeno na 17 stopinj (stanovanje se še dela, in ne živim notri). Notranjih vhodnih vrat od stanovanja še nimam, tako da gre toplota iz dnevne sobe ter hodnika trenutno veselo v neogrevan hodnik, pa mi vseeno drži nekaj pod 17 stopinj, v sobah katere so zaprte (v dveh laminat v dveh keramika) pa je občutno topleje, tako da mislim da laminat tukaj nima veze... Vem pa da, ko sem kupoval laminat je bila na njem oznaka da je primeren za talno gretje. Kakšna pa je razlika med tem za talno, in tistim za ne-talno pa nevem. Dvomim da v prevajanju toplote.
Citat:Laminat je debeline 8mm ter spodaj še 1,5mm pena.
Toplotna izolacija med tlakom in laminatom ni nikoli dobra za talno ogrevanje ...
Magma zakaj pa kar iz prve to? Potem bi vsi ki imamo talno potrebovali dodaten ogrevalni vir? Ice, kako je pa kaj izolirana hisa?
Čeprav je nastavil na maximalno temperaturo se mu ne segreje preko 20°C.
bomber111 Napisal:Magma zakaj pa kar iz prve to? Potem bi vsi ki imamo talno potrebovali dodaten ogrevalni vir? Ice, kako je pa kaj izolirana hisa?

Izolacija na fasadi je urejena, prav tako izoliran podstrešje. Okna bi sicer bila za zamenjavo, sicer so še vedno primerna, ampak načeloma čez čas bo potrebna menjava.
Magma je porebno preveriti še vse ostalo prej, kot pa kar kaloriferje gor pripopat.
Serviserji so preverili vse in je OK. Predlagajte kaj se še da preveriti.
So dobri in manj dobri serviserji :-)
Ta ko je delal vodovod je omenjal rešitev v hidravlični kretnici itd..
Ice kakšne imaš pretoke? A so ti izmerili temperaturo dvižnega in povratnega voda in koliko je znašala?
Sicer me ni bilo na hiši, ko so bili serviserji ampak kolikor vem niso merili.

Lahko sam pomerim, ampak verjetno potrebujem aparaturo za meritev?
aleš.h Napisal:
Citat:Laminat je debeline 8mm ter spodaj še 1,5mm pena.
Toplotna izolacija med tlakom in laminatom ni nikoli dobra za talno ogrevanje ...

Po tvojem bi leminat polagal direkt na tlake? Meni se to ne zdi najbolj pametno...
1 2 3 4
Iskanje po temi