PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Hranilniki plina, ki jih ponujajo v najem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ali ima kdo izkušnje z najemom hranilnika plina ("pujs"), ki ga ponujajo v najem dobavitelji plina - npr Butan plin in podobni. Koliko tak najem stane in kakšni so pogoji;

Instaliral bom podzemni hranilnik, pa se mi zdi neumno kupovati ga, če je najem cenovno ugoden...

Hvala za odgovore.
Kar je težko storim takoj, za nemogoče, pa je treba počakati kak dan!
Ne glede na tvoje finančno stanje danes in jutri ti preprosto ne priporočam uporabo UNP ( utekočinjeni naftni plin) ker je to najdražji primarni vir energije .
Kilowat energije je 25% dražji od kurilnega olja in zemeljskega plina.
Prijazne vabeče besede prodajalcev tega plina te zavajajo k mesečnim visokim računom.

Vsekakor je odločitev tvoja, opozorilo pa moje.

termal
čista energija
Plinohram pride v upoštev le, če je to začasna rešitev do priklopa na zemeljski plin.
V vsakem drugem primeru se strinjam s termal-om in ti tudi jaz odsvetujem najem plinohrama z UNP.
KlemenD in Termal,

hvala za opozorilo, vendar gre le za začasno rešitev - do priklopa zemeljskega plina;

No pa da se navežem - morda kdo slučajno ve, kdaj misli Energetika d.d., Ljubljana v Ljubljanskem "Polju" oz. "Novem polju" vleči plinovod?
Kar je težko storim takoj, za nemogoče, pa je treba počakati kak dan!
CapitanY,
očitno sva skoraj soseda... Smile

Pred časom sem se pozanimal pri pristojnih.
Na Energetiki pravijo, da kar se njih tiče čakajo samo še na izvedbo in da je sedaj MOL na potezi. Na MOLu pravijo, da so v postopku izbire izvajalca del.
Prva faza del pa naj bi se začela že letos (2007)! - če verjameš v božička in dedka mraza... Smile
Pol se bo pa kdo pritožu, ker ni on dobil posla, pol bo pa revizija, pa nov razpis, pa.... Skratka, tole se lahko še zavleče.
Iskanje po temi