Objave: 3
Teme: 1
Ocena:
0
Pozdravljeni. Bi mi lahko kdo povedal koliko plačuje stroške ogrevanja za svoje stanovanje v bloku sedaj po adaptaciji z dodatno topl. izolacijo in koliko je prej? In sicer za tak blok, kjer je že sedaj dodana nekaj cm topl. izolacija. Ali menite, da se splača? Naš blok je iz leta 1987 in ima 5 cm toplotne izolacije. Sedaj so predlogi upravnika, da naj gremo v adaptacijo fasade, ki po nekih njihovih predračunih znaša ca 70t za 1000m2 fasade. Kako se vam zdi? Mene pa zanima koliko je dejansko razlika med ogrevanjem prej in po, da izračunam v kolikšnem času se nam to sploh povrne... Hvala. LP
Objave: 841
Teme: 30
Ocena:
11
V bloku se vam bo to zelo dolgo vracalo kolikor slisim od takih ki zivijo v bloku in so morali dat za fasado. V zalcu so za enosobno stanovanje mogli dat 3500 eur za fasado. Za bajto te pride pa 8000, pa je malo vec sten.
Objave: 2380
Teme: 2
Ocena:
9
Bojim se da ne morete uplivati na izvedbo obnove,splača se ne,niti pod razno.
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Ugibam ........
20% prihranka
Objave: 3971
Teme: 21
Ocena:
73
Potem ko se večina blokov poizolira, pa dobavitelj vroče vode dvigne kakšno postavko v računu.
Od nečesa namreč mora živet, pa če se poraba razpolovi on ne more pol firme prijateljev in žlahte pustit na cedilu...
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
Pri nas smo šli iz nič na 20 cm izolacije ( ko smo iveli v bloku). Strošek je bil cca. 80 jurjev za 24 stanovanj. Torej okoli 3 jurje na stanovanje. Pri nas se je poznalo prej in pol cca. 70%. Dejansko vsaj 50%. In da se ne splača so samo bučke. Povračilna doba je nekje med 6 in 8 leti.
Zavisi tudi kaka so okna in navade lastnika.
Zdaj koliko bo prihranka med 5 cm in xy...verjetno ne toliko ali rečeno drugače povračilna doba bo mogoče ( ugibam) 12 let ali več...
Ljudje zmečemo nebroj denaja za nebroj stvari...izolacija je ena redkih, kjer se ti vložek dejansko povrne ( če nam že za ekologijo dol visi) pa je vedno ravno na to tematiko največ privržencev kolk se ne splača.
Objave: 2380
Teme: 2
Ocena:
9
Zakaj me napišeš znesek položnice pred in po fasadi?
Objave: 35
Teme: 1
Ocena:
0
Predvsem je odvisno, kako je izolacija položena. Če so balkoni neizolirani, pa stene ki mejijo na balkone..... potem prihranki niso niti za bučke.... Tako se izolirajo/obnavljajo fasade v našem mestu. Za se zjokat!
Objave: 841
Teme: 30
Ocena:
11
Koliko bi pa morali prispevat za fasado?
Objave: 1105
Teme: 21
Ocena:
16
Mi se tudi odlocamo (no, eure nabiramo ...) za tovrstno sanacijo, trenutno izolacije ni in imamo mnogi tezave z vlago po stenah. Resitev te tezave mi osebno odtehta vec kot prihranek pri gretju.
Lp, g
Objave: 597
Teme: 11
Ocena:
1
Čez prst na približno
je tako iz 0 izolacije na 5 cm prihranek ca 50%
iz 5 na 13 cm spet ca 50% od tega kar je bilo
iz 13 na 30 cm spet ca 50%
s tem da je v tej računici potrebno upoštevati še ustrezna okna/vrata
pri izolacijah nad ca 15 cm + rekuperacijo