PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Hrup pri stensko montirani TČ

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
To je stvar monterjev, saj morajo oni poskrbeti za pravilno montažo. Pritoži se pa naj oni poskrbijo za to!

Ne morem se pritožiti, ker je niso montirali meni, sam nikoli ne bi obesil TČ na steno v višini spalnih prostorov. Verjetno ni problem v montaži ampak v lokaciji.

Kaj se te orca TČ dajo nastavit tako, da delujejo na el. grelce, npr v nočnem času v primeru neugodnih pogojev ko so najglasnejse?
Jaz sem želel zsradi različnih razlogov prestaviti tč iz jaška na steno. Monterji so me prepričali, da Bog ne daj. Ker mi jo bodo morali kasneje zaradi hrupa spet prestaviti.

Sicer sem pa prebral, da je hrup kompresorja najbolje tadušiti s klobučevino. To je tak malo trši in debelejši filc, enak material, ki ga najdeš znotraj zunanje enote okoli kompresorja. Če bi imel s tem težave, bi pločevino znotraj najprej oblepil z 4 mm bitumensko lepenko, čez pa nalepil klobučevino. Na ta način bi zadušil še vibracije pločevine.

branci Napisal:kaj pa pravite o montaži zunanje enote na streho? ostrešje bo klasično z naklonom okoli 40stopinj in z opečno kritino

po ostrešju se hrup in vibrancije verjetno nebi toliko prenašale da bi bilo moteče?
Vsak (večina) monterjev ti bo rekla, da tč za na streho ni! Pomisli malo na vzdrževanje.

Sicer se pa vibracije na špirovce odlično prenašajo.

vzdrževanje glih nebi bil neki problem
bol me zanimajo drugi pomisleki, prvo bi bilo verjetno potrebno naredit nek podest
sparasujem pa zato ker bo notranja enota v podstrehi in bi bila povezava veliko bolj enostavna in bližje
Tč je v okvari. Na strehi pa pol metra snega. Sneži. Temperatura zraka zunaj je -5°C. Piha. Me zanima, koliko mojstrov bi bilo pripravljeno iti na streho.

pustimo zdaj vzdževanje, če bi se to montiralo na streho bi tako moral biti narejen ravni podest in ograja okoli pa dostop z nekimi vrati iz podstrehe
dostopnost je se najmanjsi problem resit
pol pa se edin problem ostane hrup in treslaji ki bi se pa dali ob pravilni montaži tudi odpravit, ali se motim
ali obstajajo se kaksni drugi razlogi zakaj ne na streho?
Veter, padavine in toča, katera ti lahko celo uniči uparjalnik. Če boš dal TČ na streho potem takšno katera je namenjena prosti postavitvi. Probleme lahko imaš tudi z kondenzom kateri ti lahko povzroči precejšnjo škodo. Odvisno od kritine. Vibracije so pri pravilno izbrani napravi in pravilni montaži še najmanjši problem.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
kakšne so pa lahko razlike pri postavitvi zuanje enote na streho ali pa nekje zraven hiše pri padavinah? če jo bodo padavine uničile na strehi jo bodo tudi nekje na tleh.
Niti sonce niti dež ne more prinesti niti ene dobre stvari zunanji enoti kar pomeni da škodi pa direktna izpostavljenost. Slaba dostopnost je pa sploh velik minus saj se zadeva ponavadi pokvari ko so pogoji ekstremni. Boljše da vkoplješ v zemljo in pripelješ dovod in odvod kot pa da daješ na streho, če je problem prostor okol hiše Smile.
alanford Napisal:Sicer sem pa prebral, da je hrup kompresorja najbolje tadušiti s klobučevino. To je tak malo trši in debelejši filc, enak material, ki ga najdeš znotraj zunanje enote okoli kompresorja. Če bi imel s tem težave, bi pločevino znotraj najprej oblepil z 4 mm bitumensko lepenko, čez pa nalepil klobučevino. Na ta način bi zadušil še vibracije pločevine.
Tole nameravam jaz izvesti, samo počakam še, da mine garancija. Potem mislim, konkretno obleči vso pločevino od znotraj, placa je še dovolj.
Razmišljal sem tudi o tisti podlagi za pralne stroje, neka mešanica vlaken in gume, težka ko svinja. Skratka probal bom zvoke udušiti na min, kolikor bo prostor dal.
Vprašanje za ssapota in ostale znalce: verjetno ni omejitve, katere in koliko izolirati plinsko bakreno napeljavo v zunanji enoti?
Razen uparjalnika, jasno.. :lol:
Jaz sem izoliral vse, kar je bakreno. Omejitev debeline je odvisna od tega, koliko je prostora na voljo.
Sam sem imel idejo, da bi TČ iz zunanje strani zvočno izoliral ( iz bosank bi naredil ohišje, vmes pa dal 5 cm tervola oz. kakšen drugi material za absorbcijo zvoka in vse skupaj pobarval na sivo). Samo je vprašanje, koliko efekta bi vse skupaj imelo, glede na to, da so pri FWHP najbolj glasni ventilatorji.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.plama-pur.si/uploads/documents/plamafon.pdf">http://www.plama-pur.si/uploads/documents/plamafon.pdf</a><!-- m -->
xavi Napisal:Jaz sem izoliral vse, kar je bakreno. Omejitev debeline je odvisna od tega, koliko je prostora na voljo.
Sam sem imel idejo, da bi TČ iz zunanje strani zvočno izoliral ( iz bosank bi naredil ohišje, vmes pa dal 5 cm tervola oz. kakšen drugi material za absorbcijo zvoka in vse skupaj pobarval na sivo). Samo je vprašanje, koliko efekta bi vse skupaj imelo, glede na to, da so pri FWHP najbolj glasni ventilatorji.
Hm, pri moji pa je ventilator praktično neslišen, je pa bolj slišen kompresor. Zato mislim, da bi obdelava kompresorskega prostora s težko klobučevino ornk stišala zadeve. + to, da če težko gumo/klobučevino nalimaš direkt na pleh iz notranje strani, ornk omejiš vibracije pleha.
1 2 3
Iskanje po temi