Pred montažo sem tipala zvezal v kepo in počasi "kuhal" na šporhetu, pa tako velike razlike vseeno ni bilo.
Je pa kljub temu hecno, ko se zgodi da na vrhu bojlerja kaže manj kot v spodnji tretjini, četudi le za 2 stopinji...
=biga, kitajska loterija pač. Za to ceno se ne sekiram, če bi pa identične pri nas kupil za 10+x ceno bi bil pa oreng :evil:
Teden nazaj sem se pozabaval z eno prekajevalnico mesa v velikosti kontejnerja (pa ne za smeti), avtomatsko vzdrževanje temperature v rangu 2 stopinj. Lastnik je imel na njej še od prej montiran tisti ceneni termometerček. Ko smo zalaufali zadevo, je njegov termometerček kazal že pri 40 stopinjah krepko preko 10 stopinj več, kar je potrdila tudi meritev z ustreznim Fluke-jevim termometrom. Isti rezultat je pokazala še termo kamera. Nič nimam proti poceni stvarem, vsak bi za nakup dal čim manj denarja, nakup opravil iz fotelje, pričakuje pa najmanj robo kvalitete, ki bi jo Nasa vgrajevala v rakete. Žal so taki nakupi dostikrat obsojeni na razočaranje in tisto: hvala bogu da sem dal samo "toliko". Sem ter tja pa se vseeno splača dati kak € več, da potem investicija ne predstavlja zgolj dekoracije.
Menjava ne bo pomagala, ker izrazita nelinearnost se bo vseeno pokazala, le pri drugi temperaturi.
Črvička pa ni, v tem primeru nisem obseden z desetinkami, je šlo bolj za zapolnitev tovarniških odprtin bojlerja s čim drugim kot kosom plastike :wink:
Tudi pri meni deluje ok. s tem da imam tipalo v kleti, vtaknjeno v zalogovnik displej pa je v nadstropju, vezano na adapter, kabel je telefonski dolžina nekje 8m :roll:
alanford Napisal:Pri višjih temperaturah okoli 70° C so pri meni odstopale tudi za 10°C.
______________________________________ Bolje nešto od nečega, nego ništa ni od čega.
hvala enako. nekej do 68° še gre, potem je vse 69,x°.pa so deklarirani do 90. zdaj delam 4 tipalnega na arduinu nano, 4 vrstični osvetljeni zaslon, ni da ni. cena za materjal je sam mal več kot pa 4 taki. še škatlico moram nardit pa naslove tipal prebrat.
In na arduinuta boš obesil tipala za 1 usd pa boš na istem.
Igrali bi se z temperaturami, vsepovprek kritizirali, v osnovi pa nič znanja.
Brez kvalitetne sonde žal tudi temperature ne bodo štimale.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.