Objave: 788
Teme: 4
Ocena:
1
V obdobju, ko peč deluje grejem z njo vse (peč ima svoj bojler), ko pa ne pa imam za SV električni bojler.
Pa še to, 110m^2 dobim iz zunanjih mer hiše, koliko to znese notranjih (ogrevanih) površin pa ne vem, verjetno malo manj.
Ocena:
1
Lahko da drug mešalni ventil, ampak jaz imam samo enega štiripotnega, torej iz kotla, DV, PV in nazaj v peč...
Se mi pa zdi, da če začnem vse optimirati bo preveč stroškov in vprašanje če bo dovolj prihranka, da kaj privarčujem... Naj mine ena, dve sezoni da vidim porabo in potem razmišljam naprej.
Ocena:
1
Kar se tiče tega termometra je tako. Jaz sem ga vzel dol in ko tipalo malo pogrejem z ognjem se skala premakne. Zakaj ne deluje v peči ne vem, verjetno ne zazna takih "manjših" temperatur. Kupi se lahko novega za nekje 45€. Še to, termometer in tipalo za bojler je identičen temu za vodo. Razlika je samo v srednji žički katero sem prikazal na sliki v enem od prejšnjih postov. Ne vem pa če je tipalo enako občutljivo za temperature...
Ocena:
1
To že razumem da gumb in termometer nimata nobene skupne povezave, samo zanima me zakaj gumb za bojler imam na srednjem žičko, gumb za vodo pa ne.
A da je med bolj žejnimi? Lahko to kje preverim? Predlog za manj žejnega?
Ocena:
1
Aha, razumem. Hvala vam za vse odgovore.
Kot sem že rekel počakam eno, dve sezoni in se potem odločim.
Ocena:
1
No takole. Termometer za temperaturo vode v kotlu sem dobil in deluje tako kot mora. Imam pa eno vprašanje.
Gorilec se prižge, ko temperatura v kotlu pade pod 56°c, jo ogreje do 82°c in se ugasne. Potem pa se npr. čez minuto pojavi potreba po gretju sanitarne vode. Gorilec se ponovno prižge, ogreje sanitarno vodo do željene temperature in se ugasne. Je normalno, da med tem časom termometer vode v kotlu naraste na okoli 100°c?
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
LTŽ kotli imajo "inercijo" zato je višanje temperature medija, če ni termostata za odvajanje energije vgrajenega povsem normalna stvar in lahko povzroča preglavice. Zato je nastavitev na 80 in več°C popoln nesmisel.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!