PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Seltron Clausius

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obujam temo!

Sem lastnik GWD1. Moje dosedanje izkušnje so sedaj pozitivne. Na začetku ko so seltronovi fantje dali na trg gwd smo imeli različne težave z njim. Da na kratko opišem, ruter ter gwd se nista razumela ter zaradi tega je prihajalo pogosto do nedelovanje gwd-ja, ta prekinitev signala se je zgodila 1-2x na uro, na koncu sem že kupil ono časovno vtičnico da se je lahko ruter resetiral in s tem se je povezava spet vzpostavila. To napako so sedaj odpravili vsaj pri meni, še isti dan ko sem jim malo zatežil po telefonu Smile v glavnem porihtali so.
DD2 + In GWD1 ne moreta skupaj delati ker en uporablja analogni drugi pa digitalni signal. Se pravi DD2+ dela kot tipalo trenutne temperature v prostoru to pomeni, da temeperature, čas ogrevanja, eco mode party mode ipd... Ne moramo nastaviti s dd2 amapak samo s aplikacijo. Zaradi tega so izdali novo notranjo enoto RCD katera bi naj to težavo odstranila. Sicer jo je možno zamenjati amapak bom počakal do konca sezone s zamenjavo notranje enote saj je treba WDC-ja posodobit.

Skratka če pozabimo na tiste začetne težave lahko samo priporočam zadevo naprej, fantje se res trudijo in delajo na izboljšavah! Sedaj sem kar zadovoljen z napravo Smile
Ali lahko potem preko GWD-ja dostopaš do regulacije (WDC) tudi s programom Selcontrol?
Tudi jaz razmišljam o nadgradnji po koncu letošnje sezone...
Kakšna je cena za GWD1 in nove RCD sobne enote.

Kdo naredi posodobitev WDC-ja? Smile

Hvala,
LP
M|ha Napisal:Ali lahko potem preko GWD-ja dostopaš do regulacije (WDC) tudi s programom Selcontrol?

Koliko jaz vem ne, samo ne morem trditi 100odstotno. Nekaj se govori da bi lahko s pomočjo Kelvina dostopal.
bathed Napisal:Tudi jaz razmišljam o nadgradnji po koncu letošnje sezone...
Kakšna je cena za GWD1 in nove RCD sobne enote.

Kdo naredi posodobitev WDC-ja? Smile

Hvala,
LP

Gwd je okoli 130, nova sobna enota pa okoli 80.

Seltron v mariboru Smile
Obujam!

Na mail sem dobil naslednje:

"Pozdravljeni!

Veseli nas, da je bil projekt SeltronHome za napredno upravljanje ogrevalnega sistema dobro sprejet. To pred nas postavlja nove cilje in dodatno motivacijo. Tako je po dobrem letu dni intenzivnega nadaljnjega razvoja pred nami izid povsem prenovljene platforme SeltronHome verzija 2.0.

Kaj prinaša SeltronHome 2.0?
Nova verzija prinaša novo mobilno in spletno aplikacijo Clausius ter izboljšano programsko opremo vašega komunikacijskega vmesnika GWD1.

Skupaj zagotavljata še lažjo in bolj prijetno uporabo aplikcije. Hkrati pa smo vse zaledne sisteme izvedli robustnejše in z uporabo sodobnih varnostnih mehanizmov kar nam zagotavlja varno in stabilno delovanje.

Novosti v aplikaciji
Upoštevali smo številne povratne informacije in predloge naših uporabnikov in pripravili novo, izboljšano različico aplikacije.

Glavne lastnosti nove aplikacije so:

nov design aplikacije v elegantni temni barvni shemi;
lažja, poenostavljena in hitrejša uporaba aplikacije;
pregled stanja ogrevanih krogov celotne zgradbe na enem zaslonu;
izboljšane nastavitve urniova;
preprosto dodajanje in urejanje uporabnikov, ki lahko uporabljajo aplikacijo.
Kdaj bo na voljo?
Novo aplikacijo si boste lahko naložili s trgovin Google Play in App Store 8. 4. 2016. Ob prijavi v novo aplikacijo se bo izvedla tudi samodejna nadgradnja vašega komunikacijskega vmesnika GWD1.

Želimo vam veliko veselja, predvsem pa prijazno in učinkovito ogrevanje vašeega doma z uporabo aplikacije Clausius. Vaš dom bo odslej vedno z vami."

<!-- m --><a class="postlink" href="http://clausius.seltronhome.com/">http://clausius.seltronhome.com/</a><!-- m -->

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
živjo!

Danes sem po pošti prejel GWD1, ga priklopil in povezal na internet preko aplikacije Clausius. Kasneje mi je aplikacija ponudila nadgradnjo GWDja.
nakar sem dobil obvestilo da gwd ni povezan z internetom in na wi-fi je svetila oranžna dioda. Pritisnil sem na wps 4 sekunde gumb ( tako naj bi se ponastavil na tovarniške nastavitve) in od takrat naprej ves čas utripa zelena na WPS.

Prosim za pomoč
Sem imel podobne težave lansko leto, reseriraj ruterja izklopi in izklopi wps.
Ali ima kdo podobne težave:

Spremenim temperaturo - prišlo je do napake. Prosimo poizkusite ponovno!
Spremenim urnik - isto!
Spremenim temperaturo - obvestilo naj poizkusim ponovno - WDC izgubi povezavo nakar še GWD1.
Kličem na Seltron pravijo bomo pogledali in vas pokličemo. Ampak ne pokličejo nazaj!
Moram povedati, da so v Seltronu zelo odzivni. Svetujejo in tudi regulatorji so več kot odlični.
Sama aplikacija Clausius in GWD enota ni uporabna več kot za nastavitev urnika ogrevanja, vklop/izklop ogrevalnih krogov in vpogled temperatur ene regulacije. V kolikor imaš dve, sta potrebni dve GWD enoti. Tudi drugih možnosti nastavitev ni... Je pa v redu uporabniški vmesnik.
Tudi sam sem imel nekaj težav s povezljivostjo kot jo omenjaš, a se je odpravila sama od sebe.
Ob posodobitvah si želim izboljšave z zgoraj navedenimi možnostmi (več nastavitev in možnost večih regulatorjev) in vpogled v grafe temperatur.
sijared Napisal:Sama aplikacija Clausius in GWD enota ni uporabna več kot za nastavitev urnika ogrevanja, vklop/izklop ogrevalnih krogov in vpogled temperatur ene regulacije.

Ni res :!:
Sama zamisel in osnova je dobro zamišljena ampak mora delovati!!!
Za skoraj 150€ mora zadeva delovati bp!
Glede na to, da je na trgu komaj 1leto, dela vredu če mene kdo vpraša, vpraša me pa tak noben ne Smile . Verjamem da fantje iz seltrona bodo tudi to uredili. Mali namig... mogoče je težava s tvojim ruterjem ( pri meni je bilo tak), če imaš kakšen drugi ruter pri roki probaj z njim.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Ko daš nekaj na trg kupec pričakuje, da to deluje bp ne pa,da bo - nekoč!
Sigurno pa ne bom še routerja menjal zato, da bi mi vse delovalo glede na to , da je skoraj nov in zelo zmogljiv.
Vseeno pa hvala za namig.
najrad1 Napisal:
sijared Napisal:Sama aplikacija Clausius in GWD enota ni uporabna več kot za nastavitev urnika ogrevanja, vklop/izklop ogrevalnih krogov in vpogled temperatur ene regulacije.

Ni res :!:
@najrad1 Prosim, če me potem podučiš, saj sam ob vsakodnevni uporabi ne vidim drugih možnosti kot teh, ki sem jih naštel. :?:

@Smush Se popolnoma strinjam s teboj. Samo naj bodo te posodobitve čim prej. Smile

@hafo123 Tudi ti imaš prav. Sem imel pred približno dvemi tedni konstantno že omenjene napake oziroma izpade, a sedaj deluje normalno. Tako kot mora. Kar me pa moti je to, da je ob prijavi dolga povezljivost in posledično čakanje z gledanjem "krogcev".
1 2 3 4 5 ... 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi