Objave: 540
Teme: 33
Ocena:
0
Izvajalec mi je izdelal dva dimnika. In sicer je za zunanji obod uporabil tiste velike kvadre (mislim da so kar od "schidla") v notranjost pa je vstavil "rosfrej" dimnik.
Moti me ker ni vmesni prostor med zidakom in dimnikom v celoti zapolnil z izolacijo ampak je samo na spojih med zidaki je vstavil tisto izolacijo - okrogle trakove za "schidl".
Kaj menite o takšni izvedbi?
Naj povem, da je eden dimnik namenjen kurjenju z plinskim oljem, drugi pa za kamin.
Ocena:
0
Kako nimamo nikogar ki se spozna na dimnike?
Potem pa mi vsaj povejte kako imate narejeno sami. Zanimajo me predvsem tisti, ki imajo klasičen izgled dimnikov izven strehe. Tako da dvoplaščni rostfrei dimniki odpadejo.
Objave: 3259
Teme: 15
Ocena:
0
Tudi sam nisem strokovnjak na tem področju; torej ti ne bom v veliko pomoč.
Jaz imam zazidan komplet ' šidl uni plus' torej obod, notranje tuljave zlepljene, okrog pa v celem plošče iz volne.
Trakovi so se okrog polagali pri starejših modelih 'šidla'-seveda še večina takratnih dimnikov verjetno pravtako opravlja svojo funkcijo, vendar pa ne vem, kakšno razliko predstavlja rostfrei notranja tuljava napram šamotnim tuljavam ...
Objave: 514
Teme: 6
Ocena:
0
Tole mi pa ni najbolj jasno kako ti je vstavil izolacijo. Fajn je če je celotna inox cev izolirana sploh zaradi akustike, da se zvok čima manj prenaša iz dimnika v stanovanje.
Kakšne inox cevi pa imaš? Ste naredili plinotesno izvedbo?
LP
Objave: 7106
Teme: 41
Ocena:
34
sandi2006,
kaj ti je nadzornik dejal ob tem ??
Toplotna izolacija se da notri zato da se prepreči prekomerno ohlajanje dimnika in da se toplota ne prenaša direktno na obod ( kvadre) zaradi samega raztezka .
V starih časih, bivši YUGI, smo morali izolacijo talčit notri kar z navadnim tervolom.
Lep pozdrav
Ocena:
0
Najprej da pojasnim zakaj se mi je pojavilo to vprašanje. Ker bomo postavili kamin in v navodilih piše, da naj bi bil dimnik izoliran po vsej dolžini od drugem.
Glede na to, da je bil dimnik zidan 2004, sem vprašal izvajalca kako je izvedel dimnik. Naj povem, da ima obrt prijavljeno tudi za dimniške sisteme in jih tudi pridno postavlja še danes. Delal je tako, da je zidal in notri vstavljal cevi, na spoju zidakov je vstavljal tudi izolacijo.
blautherm: Ne vem kakšne cevi so. Debeline nisem meril. Plinotesno izvedbo? Nič ne vem o tem. Glede na to, da so cevi dimnika samo s tistimi ježički skupaj zložene dvomim.
som16: Zadovoljen je bil z izvedbo. Res pa nobenega od naju ni bilo ob sami zidavi.
Izgled dimnika je pa odličen.
Drugače pa dimnik poteka v hiši, le 1-2m ga je zunaj.