Objave: 48
Teme: 20
Ocena:
0
Zanima me, kje se dotoči vodo v sistem na peči na priloženi povezavi. Ve kdo? In kolikšen mora biti pritisk, da bo ok. Hvala za info.
[url]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")dropboxunichr("46")com/sh/y6d375jg52xv1l7/AADRNtYSf0VfSII1Cr0jw7D7a?dl=0[/url]
Objave: 115
Teme: 0
Ocena:
0
Na zadnji sliki čisto spodaj je polnilna pipa.Tam se natoči.
Ocena:
0
1. Ja s čim pa to dotočim? A moram imeti prav poseben priključek oz cev? Lahko tisto odšraufam brez problemov, al bo ven butnila voda?
2.
In še to. Se bo z dopolnitvijo vode zvišal pritisk (ali sploh je merilec pritiska na 3 sliki?)? Če ja, na koliko naj ga zvišam oz. kako vem, do kdaj polniti?
Objave: 3800
Teme: 4
Ocena:
17
z navadnim vrtnim šlaufom poveži pipo z vodovoda in pipo na peči.......pred dotakanjem preveri expanzijo koliko je "napumpana"....vse skupaj ti ne sme presešt 1- 1,3 atm. (vprašanje, koliko višine je najvišji radiator, glede na kurilnico) ampak kot pravim; pod 1 ne sme past, do 1.5 je pa lahko največ, ko je sistem ogret
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Vrtna cev za zalivanje med:
ventilom pod modro ekspanzijsko posodo (slika 6)
in
priključkom na dnu peči (črna ročica ventila, priključek zaprt s privijačenim pokrovom) (slika 1)
Normalni priključki za privijačenje na vrtno pipo, pipo za pralni stroj ali pomivalca, bi morali odgovarjati.
Ko je ventil na peči zaprt (ročia počez), lahko odviješ pokrov. Če ventil ni bil dobro zaprt ali ne tesni dobro, ti lahko kakšno kapljo spusti
Pritisk 1-1,5 bar za "normalne" višinske razlike (2 nadstropja)
Še prej preveri pritisk zraka na rdeči ekspnzijski posodi (slika 10). Odvij pokrovček na vrhu in s tlačilko ali kompresorjem natlači cca 1,5 bar
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Upam da imas sedaj dovolj znanja. Ker s pritiskom in ekspanzijo se ne hecaj prevec.
Na prvi sliki, spodaj na pec pride nek bel. Izoliran alumplast. A tisti pride iz tistega "flitra" pod ekspanzijo. Zakaj je ventil odprt? Iz kje pride tista voda? Cemu je namenjena?
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Hmm, imaš prav.....
Tako kot je videti, deluje bolj, kot da je spodnji priključek dotok hladne vode v vgrajen bojler v peči.
Potemtakem, bi priklop za polnjenje moral biti drugje.
In edini ventil, ki ga vidim je na pod sivo črpalko ......
Ocena:
0
Ok, da osvežim kaj sem napravil..torej povezal sem tisto kar ste svetovali, torej pipo pod modro ekspanzijo z najbolj spodnjim priključkom na peči..ampak nisem imel občutka da voda teče notri, probal sem malo tiste ventile zapirat, odpirat, ampak ne vem če je to temu namenjeno. Skratka potem sem vzel pumpo in napolnil rdečo ekspanzijo in potem se mi je tlak povečal...pumpal sem do 1.2...potem ko je začela peč kuriti, je šel pritisk tja do 1.8.
Mislil sem, da je slab tlak posledica manjka vode v sistemu. Zdaj pa vidim da temu ni tako. Zdaj ne vem ali vode res primanjkuje ali ne. Kako naj to vem?
Radiatorji so še vedno mlačni. Zanimivo je to, da imam nastavljeno gretje na 20 stopinj, temperatura prostora pa vedno kaže na okoli 22 ?!?
Probal sem tudi odzračevat radiatorje ampak ni bilo kaj odzračit.
Zdej ne vem, ampak verjetno bi morali radiatorji bit vroči ko satan, da se prostor začne ogrevat. Čeprav mi je jasno, da če je temperatura prostora okoli 22, da potem ni kaj ogrevat. Rad bi samo sprobal, ali radiatorji delajo tako kot morajo, ker jih še nisem stestiral (prva sezona v novi bajti).
Še to: trenutno imam radiatorje nastavljene na 3, torej na neko srednjo vrednost. Ali to vpliva na manjši pretok v njih ali na samo temperaturo? Bi moral radiatorje nastaviti na max?
Objave: 1319
Teme: 4
Ocena:
1
1.8 je preveč. Če imaš radijatorje na 3, pa hočeš preverit njihovo delovanje, moraš dat na maksimum, to je pri meni 5. Če imaš na 3 so delno zaprti!!!
Objave: 290
Teme: 1
Ocena:
0
tlak v ekspanziji napolnjen na 1.2 je OK oz nima smisla spuščati zraka ven...
Je pa možno da je ekspanzija fuč, in se je tlak zato povečal... je po polnjenju ekspanzijske posode skozi kak odzračevalni lonček pihal zrak ali pa se je med polnjenjem slišalo kakšno brbotanje zraka po sistemu... potem je sigurno fuč... mogoče danes spet preveriš tlak v ekspanziji (predno zakuriš) , če ni enak včerajšnjemu tudi pomeni da zrak nekje pušča. Tudi to, da se ti je tlak iz 1.2 dvignil na 1.8 je pokazatelj, da je ekspanzija verjetno fuč.
Gretje daj na 23, če želiš testirati. Ob sobni temperaturi 22 in nastavljeni 20 verjetno ne bo delovalo...