PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Detektor ogljikovega monoksida

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Točno tale, ja. Se pravi da cena ne dosega niti 5€. Dostava je tako free. In ta igrača naj bi zanesljivo delovala? No ja... je pa tale zadnja povezava dokaz, kako nekateri pri nas služijo na račun nevednih (lahko se mirno prebere tudi neumnih).
arbajter kako si tako prepričan, da dotični detektor ne dela dobro?

Kako se detektor stestira ali je ok ali ne in, da je tisti, ki je dražji boljši?

Imam veliko stvari iz Kitajske, ki delujejo in so pri nas veliko veliko dražje, npr. raztegljiva vrtna cev za vodo, ščitniki in oprema za borilne veščine, LED svetilke, LiPo baterije, polnilci za Acc, termometri, deli za avto, modelarska oprema, itd...

Vse do sedaj kupljeno deluje b/p. Ne vem zakaj detektor CO nebi deloval ok, sigurno ga nebi prodali v tako visokem številu, če nebi bil ok.
To mene tudi zanima. Jaz imam tri iste, kot so na linku in tri požarne/toplotne detektorje. Na poti je še en par. Vse direkt iz kitajske. Za CO vem da delajo, ker so se vsi trije odzvali na izpušne pline iz avtomobila. Za enega požarno/toplotnega pa sem že tudi prepričan, da deluje. Nameščen je v kuhinji na sredini med šporhetom in plinskim štedilnikom. Se mi je že dvakrat zgodilo, da ko sem zakuril šporhet, seveda je takrat največja vročina proti stropu in da sem slučajno še kakšno hrano imel na plinskem štedilniku, se je požarni/toplotni detektor takoj oglasil. Požarno/toplotni pišem zato, ker očitno zazna tudi prekomerno vročino in ne samo dim. Za mene sta ta dva "testa" dovolj dober pokazatelj, da "kitajc" dela. In ja, ne se slepit, tudi v detektorjih za 50eur+ so kitajske komponente.
Po vsakoletnih žolčnih debatah okoli teh CO detektorjev pa še vedno NIHČE...poudarjam...NIHČE na tem forumu ni jasno povedal, zakaj je dražji CO detektor boljši od cenejšega. Nihče še vedno ni dal jasnega razloga ali več od izjave po sistemu, jah, poceni kitajc je zanič....malo denarja, malo muzike....kako veš, da poceni detektor deluje...Zanimivo, kako pa vi veste, da dražji deluje ? Nihče če ni dal jasnih argumentov, ki bi me prepričali, da je dražje boljše ! Na YT je žmilijon posnetkov, kako se CO detektor testira...Zanimivo, moj kitajc za male pare deluje na par tistih posnetkov.
Je pa res, da pri njemu pogrešam vedno vidne številke na zaslonu, ampak ni panike, če te zanima, pritisneš na gumb in jih pokaže. Tudi alarm za prazno baterijo deluje. Ne moreš verjet, pa tak poceni kitajc je to.Nima fensi WIFI alarma, nima šmeksi SMS alarma....Deluje pa in ko/če bo treba, bo služil svojemu namenu.
In ja, ne vem, ali se bo oglasil poceni kitajc, če bo v prostoru povečana količina ppm...pa vi, zagovorniki dražjega, veste, da se bo dražji oglasil ?
Dokler moram za zmontirane elemente jamčiti z svojim delom in garancijo, dokler se bo zmontirani javljalnik CO po npr. treh, štirih letih oglasil pri predpisanih PPI in ne pri nekem kvazi testu na izpušni cevi avtomobila (pri katerem zagovorniki poceni kitajcev ne morete oziroma ne veste koncentracije CO, kateri je javljalnik tisti hip izpostavljen), vse dotlej bodo (vsaj pri meni) montirani atestirani elementi, torej dražji, za katere iz izkušenj in testiranj (meritev) vem, kako se obnašajo in delujejo. Toliko okrog te tematike.
arbajter razlika je samo v certifikatih in atestih in seveda v ceni.

Vsebina je kitajska.

Je pa seveda razlika v tem ali to vgrajuješ poklicno in so ti ljudje pripravljeni plačati več ali pa poceni zadevo kupiš za svoje potrebe.

Preizkusiš ga pa tako, da vzameš certificiranega in poceni kitajčka in oba testiraš ob istih pogojih. Ni kaj falit. Če se oba vklopita istočasno delujeta. pred sezono preizkusiš in to je to.
Ni vedno nujno, da je vsebina kitajc, čeprav je res, da se jim je danes zelo težko ognit pri nakupu katerih koli artiklov. Morda si spregledal, da sem omenil delovanje po treh ali štirih letih, v teh primerih so kvalitetnejši javljalci v prednosti. No, se najde tudi kak nizkocenovnik, ki bo (morebiti) deloval tudi na daljši rok, kakor tudi se zgodi da mercedes tudi kdaj crkne. Samo možnost, da crkne, je pri tem precej manjša.

Ne grem se več.
Citat:Morda si spregledal, da sem omenil delovanje po treh ali štirih letih, v teh primerih so kvalitetnejši javljalci v prednosti

Zakaj ? Kako veš ?

Citat:dokler se bo zmontirani javljalnik CO po npr. treh, štirih letih oglasil pri predpisanih PPI in ne pri nekem kvazi testu na izpušni cevi avtomobila (pri katerem zagovorniki poceni kitajcev ne morete oziroma ne veste koncentracije CO, kateri je javljalnik tisti hip izpostavljen),

Kako veš, da se nizkocenovnik ne oglasi ? Zakaj bi moral vedeti koncentracije CO, če je javljalnik nastavljen temu primerno, kot tudi ppm vrednost. Ja, ppm in ne ppi, kot si ti napisal.

Še vedno nobenega primernega argumenta, da je dražje boljše. Če zadeve vgrajuješ poklicno, potem je jasno, da moraš "zagovarjat" papirologijo. No, pa saj verjetno te ni treba spominjat fiaska nemškega proizvajalca vozil, kajneda ?
kitajska roba za 2,5€ pa dela zaenkrat še

[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")ebayunichr("46")com/itm/LCD-CO-Carbon-Monoxide-Fire-Poisoning-Gas-Sensor-Warning-Alarm-Detector-Home-KB-/351808479938?hash=item51e96b62c2unichr("58")gunichr("58")x-UAAOSwV0RXrXJR]Detektor[/url]
Oh ste sitni, zapeli ste pa tudi na polno. V štaru nihče ni oporekal nizkim cenam, ampak kao garancijam, za katere vsak ve da ne morejo držat. Mater, kot bi prodajal ribo, ki živi max 5 let in zravenm dal garancijo da jo boste imeli 10 let. To je ves point debate, ki je zavzela že par strani.

Da pa to župo še do konca zavrem - tset na izpuhu avta je merodajen prav toliko kot bi prdnil. Imaš avte, ki spuščajo zelo malo CO-ja če je z njimi vse v redu (ampak TI tega ne veš, ker nimaš MERITEV) in imaš avte, ki tik tak dosežejo koncentracije, mnogo večje od 100ppm. In je prav konkretna razlika, ali se ti zadeva oglasi pri 50ppm ali pa pri 300ppm. V prvem primeru vstaneš in prezračiš, v drugema pa že globoko spiš in verjetno ne dihaš.

Sicer se pa tudi meni ne da več pisat in se pričkat, tako da izvolte - kupite kontejner javljalnikov za 5€, samo ne mi stokat če bo po prvi smrti kljub javljalniku država uvedla še obvezno testiranje (umerjanje) le teh.
LP,
Samojed
Cevko
Se ti globoko (ampak res goboko) opravičujem za tipkarsko napako. Moral bi biti lektor na forumu, bi imel ogromno dela, že samo na tej strani je v postih nekaj besed, pri katerih so zamenjane črke ali pa je katera narobe natipkana. No, toliko bukov, upam, da vseeno nisi in si dojel pomen ppm čeprav je bil zapisan ppi.
In ne meči VW v isti koš. Te podatke modificirajo vsi proizvajalci avtomobilov v njihov prid, prvega so odkrili pač VW. Ko pa kupiš Lamborghinija ali Ferrarija ali bilo kateri drugi prestižni avto se pač nihče ne sprašuje o količini škodljivih izpustov in če ti stoprocentno držijo.
Tudi o VW se nihče prej ni spraševal....To je menda jasno, ali pač ne ?! Papir vse prenese...
cevko Napisal:
Citat:Še vedno nobenega primernega argumenta, da je dražje boljše. Če zadeve vgrajuješ poklicno, potem je jasno, da moraš "zagovarjat" papirologijo. No, pa saj verjetno te ni treba spominjat fiaska nemškega proizvajalca vozil, kajneda ?

Pa ja ne misliš da so uporabili trajne in visoko kakovostne sklope, elemente, materiale ??
Sicer ne vem če veš kakšna je razlika v ceni npr. noname kitajski kondenzator vs brand japonski, ali čipo plastika vs hq plastika... Ok eni vidijo to na daleč eni pa nikoli sam da je napol zastonj ali pa -50% :mrgreen: Če si se pa odločil da je tak za tvoj standard ustrezen ni potrebe da primerjaš, dodatne funkcije si tako ali tako že izločil.

Lp.
Kako pa ti veš ?
Še vedno nobenega konkretnega argumenta, razen neutemeljenega prepucavanja....
Jaz vem kar sem videl od zunaj in znotraj, npr no name elementi, cenena tiskana vezja, površno lotanje, da o kopiranju patentov niti nebi ....
Kaj pa ti veš, da se ne boš kar tako prepucaval?
Dokaz ? Jpeg, gif, mov, mp4...Karkoli ? Ni ? Nimaš ? Zakaj potem nabijaš v prazno ? Če imam v roki poceni kitajski detektor in superduper detektor, ki je 5x dražji...oba stestiram....in oba se obneseta odlično...Hm...Rabim jih pa 5 komadov....Torej, ali dati 5x 10eur ali 5x 50+eur...Torej ?
Še vedno ni ustreznega argumenta, zakaj je dražji boljši...Zaradi papirja ? Certifikata, testov...blabla?
Zanimivo, da je lani imela priznana SLO trgovska veriga v ponudbi detektorje za 20eur+...seveda....papirji so bili zraven....SLO navodila za montažo....ravnanje z detektorjem.....navodila za baterije....Pa glej ga zlomka....detektor je popolnoma isti, kot moj, ki je prišel z tujimi navodili in v eni škatli....No, res je bil 10eur in na njem ni štempla "firme"....Hm.....zanimivo, kajne... Za več info pa pogjej moje objave za nazaj, sem pisal o tem.....
1 ... 12 13 14 15 16 Pojdi na stran 
Iskanje po temi