Ja, ampak ker se vgrajuje ves mogoči kitajski "šrot", kjer so prišparali en upor in en kondenzator, je pač tako.........
Da ne govorimo o motnjah, ki jih take LED povzročajo v radijskem spektru......
Tudi sam sem imel probleme z utripanjem ugasnjenih led luči, nakar mi je v električar ob vselitvi nekaj zmontiral in je bilo ok. Sedaj po dveh letih in ogledu tega foruma sem šel razdret luč ker me je firbec s čem je rešil to utripanje in našel nek člen iskra rc2-knl. A kdo ve kaj je ta kos in če porablja kaj energije? Sem poizkusil pri prižgani in ugasnjeni luči in se ni nič segrevalo.
Ker gre za RC člen vezan med fazo in nulo en majhen tok preko njega teče v vsakem primeru. Ker pa imajo taki členi dokaj visoke ohmske vrednosti, je ta tok zanemarljivo majhen, da bi se poznalo pri mesečnem računu za porabljeno električno energijo. Verjetno v letu dni ne doseže niti enega evra. Za natančen izračun bi potreboval ohmsko vrednost upora in kapacitivnost kondenzatorja, katera sta vgrajena v tvojem členu, ampak kaj pretresljivega se ne more zgoditi v nobenem primeru.
Isti problem imam jaz, danes električar zmontiral led panele, vgradne. Veš da komaj čakal temo, da vidim kako sveti, sveti fajn, a ldj ga vraga, ko ugasneš še vedno v trdi temi vidiš kje je luč. Fora pa je da ne pri vseh. Kuhinja jih je 6 kom, je vredu, dnevna pa se vsi vidijo. Enako v spalnici, v teh dveh vezavah je še dimer, sem mislil, če zaradi tega; a na hodniku je brez dimerja, tam pa dve celo utripajo, tretja pa je čisto vredu.
Čudno. Klical električarja, pravi da bomo zrihtali, da nekaj vmes dal, bo pa tudi poklical tam ko jemlje robo, ne vem, če bo se dalo kaj zamenjat.
A je to z lučmi narobe, da eni so čisto dobri, drugi pa utripa, pa na isti veji? Če pa odklopim varovalko, pa pojav izgine; dokler je nazaj ne vklopiš.
Z lučmi ni nič narobe, le da je proizvajalec preveč šparal in ni vgradil tistega upora in kondenzatorja, ki bi to preprečeval.
Kateri paneli bodo utripali in kateri ne, je odvisno od inducirane napetosti med fazo in odhodom proti lučem. To pa je odvisno od izvedbe napeljave. Križna vezava in stikala z osvetlitvijo so najbolj pogosti vzrok.
Če boš paralelno z LED panelom priklopil eno navadno žarnico z nitko, utripanja ne bo več.
To je lahko najšibkejša žarnica, ki jo je mogoče dobiti (npr za hladilnik, pečico, šivalni stroj, .....)
Električar ti bo vgradil upor, ki bo opravljal enako funkcijo kot žarnica z nitko, le da bo imel še manjšo porabo.
Kot sem napisal že v eni drugi temi pomaga tudi kakšna mala kontrolka naprimer od štedilnika skrita kje zadaj, dala itak samo takrat ko so luči prižgane pri ugasnjenin tako ni porabe.
Aha, a to se potem veže po en tak upor na vejo, ki se skupaj prižigajo, ali na vsak panel posebej?
A zdaj trenutno, ko tega še ni, to panelom kaj škodi? Jaz sem rajši varovalke pustil odkloplene.
Pozdravljeni
Prosim za nasvet pri popravilu led luci. Gre za luč nad jedilno mizo, viseča,3 led.
Luč je 4 mesece delala brezhibno,le da je ob vklopu vedno 3xutripnila. Sklepali smo, da je to obicajno. Nato je začela utripati pogosteje in v roku dveh tednov je le še utripala. Moz je zamenjal napajalnik,brez uspeha. Ko je prekinil eno vejo(vedno enako), sta drugi dve luči normalno goreli,zato je sklepal,da se je pokvaril led čip. Zamenjal je enega, nato vse tri, luč pa se vedno utripa. Prosimo za nasvet, kaj bi lahko bil še vzrok za utripanje.Hvala za nasvete
Ob vklopu ledice običajno ne utripajo, temveč se prižgejo. Ker gre za ledice z napajanjem 12 ali 24V dc bi bilo dobro videti kako sliko te luči, da se bo sploh videlo za kaj gre.
Ker gre tule za led hibride vezane v serijo, mora biti napajalnik natančno definiran z izhodno napetostjo kot tudi tokovno limito (mA). Če so bile led hibridne ploščice menjane z neenakimi, ali pa je bil menjan led usmernik z drugačnimi parametri, potem zadeva ne bo delovala.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.