PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Omarica za optiko

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na stari hiši mi je GVO pred časom montiral omarico, kamor pride dovod optičnega kabla od soseda do mene in nato naprej do naslednjega soseda. Omarica je bila montirana na fasado. Med gradnjo nove hiše smo omarico odmaknili (prestavili) tako, da ni ovirala gradnje (malo jo je že ovirala, ker je bagerist strgal optični kabel - cena popravila je bila 3500€). Sedaj se dogovarjam za izdelavo fasade in ne bi želel imeti omarice na fasadi (toplotni most). Ali obstaja možnost samostoječe omarice tako kot obstaja za elektriko? Ključa za samostoječo elektro omarico nimam (ga ima Elektro), kako je v tem primeru z omarico za optiko?
Cena popravila 3500 eur ja koliko žil je pa pretrgal cel šop ene 100 ali še več, da ste na tako ceno prišli..... ??? Ja vprašaj dobavitelja kabla in signala po optiki, gre vse, samo, kaj oni želijo.
Pretrgan je bil 1 kabel. Vpihnili so novega v dolžini cca 40m.
No ta trditev o 3500€ za 40metrov kabla ne pije vode.

Elektro omarice so za elektro in ti ne bodo pustili optiko speljat tja.
Lahko pa postaviš poleg ali kje drugje drugo manjšo, menim pa da je to nepotrebno, tistih 20 x 20cm omarico nafilaš z izolacijo in ni nobenega omembe vrednega toplotnega mostu. Sploh pa moraš v vsakem primeru spet nekje dobit kabel v hišo.
slocop, je napisal tako kot za elekrtiko.... ( samostoječa izdvojena omarica ), ne pa v lektrično omarico ..
Moja elektro omara je na fasadi stavbe. Da bi preprečil večine toplotnega mostu, sem iz zida izštemal 10 cm globje in v luknjo vstavil/prilepil 10 cm stiroporja. Nato je električar povrh vstavil še merilno omarico. To se mi je zdelo že najenostavneje.
dvojka Napisal:Pretrgan je bil 1 kabel. Vpihnili so novega v dolžini cca 40m.

Ja in ta 1 kabel je imel KOLIKO ŽIL ?
Štukanje ene fibre z rbotskim spliterjem je 7€, optična kaseta spet 7€, vse z uradnim računom. Torej je bilo govora o 200 žilnem optičnem kablu. Ali pa je serviser obračunal še prekop kake svoje prababice.
Fantje ne se prepirat... Prekopan je bil en kabel, ki gre do soseda. Nek hudo močan kabel ni bil ker cela vas šteje 7 hiš. Na srečo je imelo podjetje take stvari zavarovano in je šlo preko zavarovalnice. Je pa bil cel halo, saj smo omarico sami izštemali in jo premaknili cca 5 metrov od stare hiše brez posredovanja GVO. Ko so ugotovili, da smo hišno omarico premaknili so nam najprej grozili s policijo in tožbo nato pa poslali zgoraj omenjeni račun.
Saj ni problem napisat račun v znesku nekaj jurjev, problem je najti budalo, ki tak račun plača. Če ste pa posegali v instalacijo operaterja in mimo njegove vednosti prestavljali omarico, gre torej za penale in ne zgolj za servisiranje pretrganega optičnega kabla.
pozdravljeni,
delam fasado, pa me zanima velikost GVO omarice za optiko, jo dati pred ali po fasadi..., če bi jo dal po fasadi, me zanima velikost rebraste cevi, ki bi jo dal pod fasado kot predpripravo za kabel... hvala lp
Fi40mm
Omarica V25cm, Š20cm
Za uvod optike ali pa bakra v hišo je cev RBT 23 polna kapa. Omarice so tipske, izbiraš lahko med plastik fantastik izvedbo ali izvedbo v inoxu. Cene so približno enake. Če bo na fasadi, naj za omarico ostane čim več izolacije. A kaka varianta v prostostoječi izvedbi ne pride v poštev? Drugače pa se lahko za "optično" omarico da tudi omarico globine zgolj 4cm. Tudi take se da dobiti. Za optiko poštukat in tisto optično kaseto notri spravit ne rabiš več kot centimeter globine. Elba ima v ponudbi tudi enojno omarico.

Priložene datoteke
.jpg   Omarice.jpg (Velikost: 89,23 KB / Prenosi: 705)
dačo1 Napisal:pozdravljeni,
delam fasado, pa me zanima velikost GVO omarice za optiko, jo dati pred ali po fasadi..., če bi jo dal po fasadi, me zanima velikost rebraste cevi, ki bi jo dal pod fasado kot predpripravo za kabel... hvala lp
Te omarice prav za OŠO optiko so delali v Metliki firma Status. Za več info o dimenzijah bi oni znali vedeti kaj več. Sicer pa omarico vgradiš lahko že med samo izdelavo fasade. GVO je za OŠO optiko sicer razpeljeval take zelo trpežne bele cevi ki pa so veliko tanjše od RBT, jaz sem iz omarice v dnevno potegnil potem eno RBT cev in paziš da ne uporabljaš ostrih pravih kotov ali lomov cevi, pač pa lepo razpelješ za sigurno. Ko sem jaz iskal so rekli 20€ No potem sem vzel drugo ker itak nisem rabil za optiko ker to že imam Wink
1 2 3
Iskanje po temi