19.9.2016 ob 11:48
Pozdravljeni!
Vprašanje za mojstre:
Kupil sem manjšo starejšo hiško 125m2 ( 1980 ), ki bi jo rad predelal v dva stanovanja
za najemnike. Zgornji dve etaži bosta večje 4 sobno stanovanje ca 80m2, v kleti pa
1,5 sobno 45m2. Hiško bom oblekel v 15cm stiropor, pokril z 30 cm knauf insulation,
pod estrihe pa ne morem. Okna bolj navadna 3 slojna. Sedaj se je ogrevala na nafto.
Sedaj pa je zadevo treba ogrevati. Razne TČ in velike kurilnice za drva ali pelete bi se
rad izognil. Poleg tega pa mi je zelo važna čim nižja investicija. Obvezno morata biti
dva ločena sistema zaradi sporov pri plačevanju.
Razmišljal sem dvoje: kamina na pelete z dodatnim vodnim krogom za ostale sobe
( dražja varianta ) ali pa IR paneli ( cenejša varianta ). Gledal sem še ta ELO-BLOCK,
vendar me je strah porabe pa še celotni sistem moram potem narediti po prostorih.
V bistvu mi poraba v mejah normale ni pomembna, bolj to, da ločim na dva dela,
pa da nekeko prisilim najemnike k plačevanju
Pa ugodno mora biti, saj da grem
sedaj razbijati estrihe, polagati talno, kupovati TČ se ne izplača, sploh pa zaradi
tega, ker račun tako plačajo najemniki
Mogoče kakšen komentar ali boljša ideja?
Vprašanje za mojstre:
Kupil sem manjšo starejšo hiško 125m2 ( 1980 ), ki bi jo rad predelal v dva stanovanja
za najemnike. Zgornji dve etaži bosta večje 4 sobno stanovanje ca 80m2, v kleti pa
1,5 sobno 45m2. Hiško bom oblekel v 15cm stiropor, pokril z 30 cm knauf insulation,
pod estrihe pa ne morem. Okna bolj navadna 3 slojna. Sedaj se je ogrevala na nafto.
Sedaj pa je zadevo treba ogrevati. Razne TČ in velike kurilnice za drva ali pelete bi se
rad izognil. Poleg tega pa mi je zelo važna čim nižja investicija. Obvezno morata biti
dva ločena sistema zaradi sporov pri plačevanju.
Razmišljal sem dvoje: kamina na pelete z dodatnim vodnim krogom za ostale sobe
( dražja varianta ) ali pa IR paneli ( cenejša varianta ). Gledal sem še ta ELO-BLOCK,
vendar me je strah porabe pa še celotni sistem moram potem narediti po prostorih.
V bistvu mi poraba v mejah normale ni pomembna, bolj to, da ločim na dva dela,
pa da nekeko prisilim najemnike k plačevanju
Pa ugodno mora biti, saj da grem sedaj razbijati estrihe, polagati talno, kupovati TČ se ne izplača, sploh pa zaradi
tega, ker račun tako plačajo najemniki

Mogoče kakšen komentar ali boljša ideja?